fizetés kolléga főnök állás túlóra munka álommeló utálat meló foglalkozás
"Ha olyan foglalkozást választasz, amit szeretsz, soha többé egy napot sem kell dolgoznod" - tartja a mondás. És ez szép is, meg jó is, csak épp kár, hogy nincs olyan foglalkozás, hogy "medenceparton fetrengő barnulástechnikus" vagy "kanapékényelmességi ellazultság szakértő"...

Azonban a realitás talaján maradva is találhatunk olyan állást, amit a hivatásunknak tekintünk. De még a legfantasztikusabb munkakörnek is van legalább 5 olyan objektív jellemzője, amit csak gyűlölni lehet. Ez persze fokozottan igaz ha nem nem épp "álommelónkat" végezzük...

Forrás: iStockphoto/Ysbrand Cosijn

1. A főnök.

A főnök a legnagyobb ellenség. Nincs olyan főnök, akinél te ne tudnál sokkal többet, akinek a munkáját te ne tudnád elvégezni. Bárki kerülhetne a helyére, csak ő ne legyen ott. Amúgy is, ő azért kapja a pénzét, mert te összehordod neki hangyaszorgalommal.

2. A túlóra.

Nem igaz, hogy nem látják, hogy te itt agyondolgozod magad! Az a napi 10-15 cigi- és kávészünet pedig egyáltalán nem befolyásolja a hatékonyságodat. A folyamatos facebookozás pedig meg se kottyan a teljesítményednek! Te kéremszépen, mindent megcsinálsz, amit kérnek, sőt még többet is. És amúgyse érted, hogy miért kell mindent azonnal, és miért nem ér rá holnap?

3. Az új munkatársnő.

Ő az, akit biztosan a te helyedre vettek fel! Téged akar kitúrni a kis ribi! Ha nem utálnád emiatt, elkérnéd a fodrásza számát... Az a pár év korkülönbség meg amúgy sem számít, az ő szeme alatt is megjelentek már az első szarkalábak. Muhahaha! Viszont az a mélydekoltált ruha már tényleg túlzás. Látszik, hogy ez is egy "olyan" nő...

Forrás: Getty Images/Vasko Miokovic Photography

4. A sztahanovista.

Még szünetet sem tart! Mi van ezzel? Bizotos megint őt hozzák majd fel példának az értekezleten. Nincs neki gyereke vagy legalább egy párkapcsolata, hogy ennyire ráér? Még jó, hogy nincs norma, miatta tuti kétszeresére emelnék. Hihetetlen, hogy bírja a folyamatos ülést - még wc-re sem megy ki.

5. A pénz.

Ennyi pénzért más tuti nem dolgozna ennyit! Csak te vagy olyan balek, hogy ezt tűröd. Holnap be is mész a főnökhöz fizetésemelést kérni! De az amúgy is egy inkompetes hülye... Lásd 1. pont.

Foglár Noémi

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.