buli figyelem Nagy Ő alkohol diszkó egyetem idő ismerkedés részeg
Egy mai fiatalnak párt találni olyan, mint nyerni a lottón. Nem lehetetlen, csak baromi nehéz. Pláne, ha egyetemista, akkor ugyanis a hallgatói élet - a legendákkal ellentétben - minden, csak nem ideális terep egy biztos párkapcsolat kialakításához.

Persze ez sem lehetetlen, sőt, magam is ellenpélda vagyok, hiszen pont az egyetemen sikerült rátalálnom a jelenlegi páromra. Csakhogy előtte, több mint 3 évig rohadtul nem jött össze a dolog senkivel, pedig nem voltam rondább (mondjuk szebb sem). A célom viszont ugyanaz volt: találni valakit, akivel boldogok lehetünk.

Forrás: Getty Images/skynesher

Első látásra úgy tűnhet, hogy a hallgatói élet elősegíti ezt a projektet, hiszen ha sok fiatal együtt szórakozik az csak jó lehet! Hát nem így van!

Valójában pont megnehezíti. A gólyatábor, a before- és afterpartyk, a kocsmatúrák és a havonta fel-felbukkanó házibulik eredménye a legritkább esetben komoly kapcsolat.

Annál gyakoribb viszont a lealjasulás, a haverhánytatás, az indokolatlan utcai viták, a gusztustalan gyros-zabálás és a zombimásnaposság. Jobb esetben szex - bár, hogy ez ki szerint jobb, vagy hányszor jó egyáltalán, azt mindenki döntse el maga.

Aki szedett már fel valakit szórakozóhelyen, pontosan tudja, hogy - a "hogyan legyél alfahím tréningek" hazugságaival ellentétben - rengeteg melót kell beleölni abba, hogy a kiszemelted rád figyeljen, veled táncoljon, veled csókolózzon, és a végén veled menjen el. Aki idáig eljut, rendszerint nagy királynak érzi magát.

Forrás: iStockphoto/Hasselblad H3D/Rez-Art

Csakhogy ezekből az egyéjszakás kalandokból maximum kétéjszakás kaland lehet, de az esetek 90%-ában nem lesz belőle annyi sem: egy részeg dugás, aztán másnap tipli.

Aki egyetemistaként erre vágyik, akinek ennyi tökéletesen elég, az itt abba is hagyhatja a cikk olvasását.

Akinek ennél több kell, annak talán már eddig is nyilvánvalóvá vált, hogy szórakozóhelyeken aligha fog szerető társra találni. Ennek számos oka van:

  • Buliba az egyetemista fiúk-lányok döntő többsége azért megy, hogy a barátaival berúgjon. Az ehhez szükséges alkoholmennyiség mértéke fordítottan arányos az értelmes, nyomot is hagyó megismerkedés lehetőségével.
  • Ha mégis ismerkedni szeretnének (a folyamatosan adagolt szesz mellett) tánccal, vagy annak hívott testrángással próbálnak közelebb kerülni a másikhoz. Tehát, itt csak a test beszél, egyéb kommunikációra ott van az integetés és a hangosan ordítás.
  • Ha esetleg halljátok is egymást, nagyon sokat ronthat a megismerkedésen, hogy a te barátaid és az ő barátai, valamint még több száz random arc ott van körülöttetek.

Mindezek persze nem teszik teljesen kizárttá a projekt sikerét, de lényegesen megnehezítik.

Na jó, de most már tényleg mondjak valami használhatót, ugye? Nos, olyat nem tudok. Nincs tuti recept. Aki azt állítja, hogy van, hazudik.

Vannak viszont alapigazságok.

Meg kell értened, hogy nem fog az öledbe hullani a Nagy Ő. Te sem az övébe. Ugyanúgy nem lesz kapcsolat attól, hogy a büfében vagy a könyvtárban lézengsz, esetleg facebookon lájkolgatsz, mintha minden éjjel szórakozóhelyekre járnál 'vadászni'.

Forrás: Getty Images/Mixmike/Mixmike

Meg kell találnotok, meg kell ismernetek és fel kell fedeznetek egymást. És ez bizony idő- és energia igényes dolog. Szóval itt nem működik a nagy számok törvénye. Nem úgy fogsz ráakadni jövendőbeli szerelmedre, ha minél több fiúnál/lánynál bepróbálkozol egy kicsit.

Inkább fektess kevesebb potenciális jelöltbe több időt és energiát.

1. Kiválasztási folyamat

Nem mindegy, hogy kire pazarolod az idődet. Szóval nézz körül! Ki és miért érdemes a figyelmedre? Ne annyi alapján dönts, hogy 'hm nem is rossz' - figylegesd a környezeted, aludj rá egy napot. És ha másnap, vagy harmadnap se derül ki róla, hogy éles hangon vihog a barátnőivel/ hogy annyi jólneveltség nem szorult belé, hogy férfi létére előreengedje a nőket az ajtón, akkor jöhet a következő lépés.

2. Az első benyomás

Ha pedig megvan a kiszemelted, legalább ugyanekkora figyelmet szentelj a megfelelő hely és idő megtalálására az ütős és maradandó a bemutatkozáshoz! Várd ki a megfelelő pillanatot, hogy odalépj hozzá és megszólítsd.

Forrás: Getty Images/vm/Vm

Erre legalább olyan alkalmatlan a két előadás között, szendviccsel a kezében teremtől teremig rohanás, mint borgőzös kari buli hajnal háromkor. De hidd el, csak lesz olyan pillanat, ami kb. megfelelő! ;)

3. Az ismerkedés

Az első benyomás után az azt követő órák, napok, hetek a legfontosabbak.

Ezt pedig nem lehet egy dübörgő diszkókban kimaxolni, de a klaviatúrád mögött ülve vagy a kijelződet masszírozva sem.

Vagyis lehet, de csekély sikerrel kecsegtet. Szóval találj ki valami helyszínt és programot, ahol egymásra hangolódhattok. Ez lehet egy szervezett randi, vagy egy közepesen spontán kávézás a büfében előadás után.

Persze ezer egyéb faktora és buktatója van még egy kapcsolat létrejöttének, tehát hazudnék, ha azt mondanám, hogy ezzel már tiéd a pálya és tuti a siker.

Lehet, hogy így is elbuksz. Biztos sok bukta volt már az életedben, ha ezt a cikket olvasod, és bizonyára lesz is még pár. Ez a természetes és sokszor kellemetlen velejárója annak, hogy emberek vagyunk.

De soha ne add fel! Ha feladod a keresést, feladod az esélyét is annak, hogy valaha boldog legyél valakivel! Ne feledd, diploma után csak nehezül a társkeresés. Hozd ki a legtöbbet az egyetemi éveidből!

Trencsényi Ádám

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.