utazás utazó turista
Az utazós blogok terjedésével új emberfaj kifejlődését figyelhettük meg: ő az utazás-náci. Mert már tiszta ciki vagy, ha nem felszabadult zen-buddha szellemben és nyitott elmével utazol - ha egy mód van rá hátizsákkal. Ha csak egy szép helyen szeretnél egy nagyot pihenni - úgy, hogy se főznöd, se bevásárolnod, se takarítanod ne kelljen, akkor a megrögzött világjárók máris elkezdik forgatni a szemüket.

Pedig így év vége felé haladva, egyre többen vágyunk, és jobb esetben tervezgetünk egy pihentető, pár napos utazást az ünnepek után. Az év végi munkahelyi hajtások, a karácsony alapos megtervezése és az ehhez kapcsolódó munkálatok után, a szerveztünk egyre hangosabban kiállt nekünk: kapcsold ki azt a nyamvadt gépet, tedd le a fakanalat, most már kell a kikapcsolódás! De már bevallani se mered a kollégáknak, hogy az El Camino helyett egy forró jacuzziról álmodozol? Akkor most megnyugtatlak: nem vagy egyedül! ;)

Forrás: Getty Images/Paolo Cipriani

Legyél te is büszke konform turista, ha erre vágysz! Mi ez a diszkrimináció kéremszépem?! Hát már pihenni se lehet úgy, ahogy jólesik?

De milyen is egy tipikus magyar utazó?

Otthon, édes otthon

Legjobban belföldön szeretünk utazgatni, itthon érezzük magunkat a legjobban. Persze egyből azon kezdesz el sóhajtozni, hogy hát igen, mert olcsó és közel van. Nekünk ennyi jut. De kiderült, hogy a magyar utazó nem csak emiatt a két tényező miatt marad a határokon belül!

Fő szempont, hogy itt már ismerjük a szokásokat. Tudjuk, kit kell hívni, ha a gyerek már megint a nyaralás közepén lesz beteg, és azt is tudjuk hova kell menni, ha rájövünk, hogy, nem fizettük be azt a csekket, amit 2 hete akartunk. Ezen kívül kinek van kedve az adott nyelvvel küszködve makogni minden reggel, ha meginnánk egy csésze kávét?

Minden, ami a csövön kifér

Annyira nem a pénz a fő tényező, amikor nyaralásról döntünk, hogy amikor végre elengednek szabadságra, akkor a hosszadalmas csomagolgatás és utazás után elvárjuk, hogy luxus körülmények között tölthessük el ezt a pár pihenésre szánt napot.

Forrás: Getty Images/Skynesher

Persze biztos hatékonyan lehet feltöldődni egy erdő közepén, áram nélkül is, de amíg a jacuzzi működik és helyes a masszőr fiú, engem sem lehet kirobbantani a wellness szállodákból.

Az a fránya csomagolás

Egy hazai felmérésből kiderült, hogy a túlnyomó többség utálja a készülődést és a csomagolást, főleg, ha nincs rá idő és mindennel kapkodni kell.

Pedig milyen jó is, amikor már akár 2 napja pakolod a kis bőröndödet, belerakva a létező összes mütyűrt. Persze csak egy dolgot felejtesz otthon: a fogkefédet. De egy komplett varrókészlet bezzeg van nálad....

Terülj, terülj asztalkám

Szeretünk enni, pont. Egy nyaraláson senki ne merjen beszólni nekem, hogy talán a harmadik jégkrémet már nem kellene betolni a Balaton méretű lángos után!

Ha nyaralunk, akkor igenis megengedjük magunknak, hogy bőségesen együnk, azt és akkor, amikor kívánjuk. Ha drága, akkor is! Hiszen nyaralunk vagy mi...

A hála nem marad el

És az a városi legenda se igaz, hogy hálátlan sóher a magyar turista. Bizony, ha elégedettek voltunk mindennel, akkor szívesen jattolunk, akár sokat is! Szeretjük rendben hagyni a szállást magunk után - nehogymár megszóljanak. Sőt, hűséges típusok is vagyunk: ha jól éreztük magunkat, megjegyezzük a helyet, hogy akár legközelebb is visszatérhessünk...

Forrás: Getty Images/iStockphoto/_ultraforma_

Szóval nyugi, tök normális vagy, ha te is arra használod fel a szűkös kis szabadságodat és a félretett pénzedet, hogy egy kicsit végre kényeztesd magad! ;)

Nyitókép: iStockphoto

Forrás: szallas.hu

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.