kreatív teríték dekor készülődés karácsony ünnep díszítés
Legyünk őszinték: szeretet ide, család oda, a karácsony embert próbáló feladat. Szép, kellemes, és nagyon szeretjük, de azért felettébb fárasztó. Ám kétségtelen, van néhány momentuma, ami évről évre felvillanyoz: a meghitt fények, dekorációk, a „karácsony feeling", amikor apró hóemberkék, hópelyhek, angyalkák, csili-vili függők árasztják el a lakást.

Én általában éjszaka serénykedem - mint a mesebeli manók -, hogy véghez vigyem ezt a karácsonyi csodát, amit földi nyelven csak dekorálásnak hívunk. Ez rendszerint nem tervszerűen zajlik, egyszer csak jön az ihlet, és a következő pillanatban már a konyhaasztal tetején egyensúlyozok lábujjhegyen.

Forrás: Horváth Antónia saját képe

A minap úgy hozta a sors - amit jelen esetben a főszerkesztőnk képviselt -, hogy Antóniával együtt megint egy hamisítatlan karácsonyi workshopra keveredtünk, ahol a Ferrero jóvoltából ünnepi asztaldekorációkat készítettünk. Nyugi, nem kell bonyolult dolgokra gondolni, egy pici fantázia és minimális kézügyesség kellett ahhoz, hogy szuper dolgokat varázsoljunk az ünnepi asztalra.

A lehetőségek tárháza végtelen, egyetlen szabály van, hogy lazulj el!

Te döntöd el, hogy mit alkotsz. Nem kell több ezer forintot kiadni, bőven elég összeülni a barátnőkkel, előhívni a technika órán tanultakat, felturbózni némi modern dizájnnal, és már kész is vagy. Mondjuk az sem baj, ha türelmes vagy. Szóval tessék összeülni a barátnőkkel, és alkotó üzemmódba kapcsolni pénzszórás helyett!

Forrás: Horváth Antónia saját képe

Máris írom, mire lesz szükséged:

sima papír - sablonnak
fényes és színjátszó felületű kartonok
éles olló
ragasztó
filctoll
színes szatén szalagok
nagyobb méretű gyöngyök
Forrás: Horváth Antónia saját képe
Forrás: Horváth Antónia saját képe

Mi bele is vetettük magunkat az asztali dekorációk világába, és olyan aranyló koronákat készítettünk, melyekbe a végén egy-egy szem Ferrero került. Ez a kis apróság ajándékkísérőnek vagy ültetőkártyának is tökéletes.

Forrás: Horváth Antónia saját fényképe

Szalvétagyűrű-mániásként mindig igyekszem szebbnél szebb darabokat összeválogatni az ünnepi asztalra, az elmúlt években azonban rájöttem arra, hogy nincs szebb és egyedibb azoknál, amiket saját kezűleg készítek. A legegyszerűbb mód a szalvétára kötött szalag masnival. Mi ezt fejlesztettük tovább, úgyhogy egy kicsit rafináltabb változatot mutatunk most nektek.

A levelek nemcsak ősszel szolgálnak kiváló dekorációként, hanem a téli asztalt is hangulatosan díszítik. Vágjatok ki különböző színű, de egymáshoz passzoló papírból leveleket, melyek méretben egy kicsit eltérnek egymástól. Játsszatok bátran a matt és fényes felületekkel, és szerezzetek be néhány fátyollevelet, ami még jobban feldobja az összképet. A levelekre fúrjatok apró lyukakat, majd fűzzétek fel őket egy 2-3 milliméter vastag szatén szalagra néhány gyöngy társaságában. Tegyetek bele egy szép szalvétát, és kössétek meg a szalagot!

Máris készen van a saját készítésű csodaszép szalvétagyűrű!

Forrás: Horváth Antónia saját fényképe

Amíg mi kreatívkodtunk, a konyhában is zajlott az élet Fördős Zé és az Akademia Italia séfje, Alessandro Smanio vezényletével.

Nálunk évek óta hasonló a munkamegosztás otthon, és jelentem, működik! Próbáljátok ki Ti is: bízzátok bátran a fiúkra a főzést. Megsúgom, ha a konyhában nem boldogulnak, megoldják másként, a büszkeségük úgysem engedi, hogy végül ne legyen tökéletes étel az asztalon.

Amelyik pasi nem tud főzni, az tuti, hogy jól tud rendelni! Nektek pedig nem kell amiatt aggódnotok, hogy odaégetitek a húst, vagy a csokimáz nem lesz tükörsima a kuglófon.

Forrás: Horváth Antónia saját fényképe

Természetesen lehet fokozni az élvezeteket némi zenével, kellemes borral (csak mértékkel!), és ínycsiklandozó falatokkal. Vágjuk sutba a plázában rohangálós, sorban állós, teljes idegösszeroppanást előidéző bevásárló körutakat, helyette hagyjuk, hogy magával ragadjon az év legszebb ünnepének gyermeki varázsa!

A karácsonyi készülődés elengedhetetlen hozzávalói tehát a kreativitás, finom ételek, egy nagy adag jókedv és a kedvenc Michael Bublé albumunk!

Kata és Antónia

Nyitókép: Ferrero fotók- Szűcs Gergő

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.