magazin kibeszélő párkapcsolat szakítás barátság házasság gyerekvállalás
7 éve voltunk már egy pár. Ó, az a mágikus 7 év! Tudod, azt mondják: 7 év alatt az összes sejtünk kicserélődik, és már egy teljesen másik test néz vissza a kedvesünkre.

Egy barátom egyszer azt mondta nekem, hogy a 7 év a párkapcsolatban vízválasztó: vagy a következő szint jön, vagy a szakítás. Ők szakítottak. Ebben lehet hinni, és lehet kételkedni. Nekem pedig szöget ütöttek a fejembe a barátom szavai - és végül be is teljesítette magát a jóslat: mi is válaszút elé kerültünk.

7 évre volt szükségem ahhoz, hogy rájöjjek: nem ő lesz az, akivel családot fogok alapítani. Lassan ment, tudom.

Forrás: Getty Images/Nks_Imagery

Nagyon jó csapat voltunk - és jó pár. Szerettünk együtt élni, támogattuk, fejlesztettük egymást. Csak egy dolog hiányzott: a következő szint. Vágytam a gyerekre, vágytam az esküvőre, csakhogy ő erre még nem állt készen!

Tudom, mert mindig mondta, hogy ő még nem akar családot, de valahogy folyamatosan reménykedtem, majd jövőre megjön az esze. Csakhogy ezt már addigra 5 éve mondogattam. Egyszer csak leesett: magamat áltatom! Semmi sem garantálja, hogy jövőre másképp lesz, hisz' eddig sem lett másképp. Akkor pedig, ha gyereket akarok - márpedig tényleg akarok - akkor lépni kell!

Borzasztó ijesztő volt a gondolat, de szembenéztem vele. Elképzeltem, milyen lenne, ha már nem lennénk egy pár. Miután túljutottam az első rémületen egy meglepő kép fogadott: megkönnyebbültem.

Forrás: Getty Images/Petar Chernaev

Ami terhes volt a kapcsolatunkban, hirtelen tovaszállt. Huss, már nem kellett foglalkozni ezekkel a problémákkal. Máris könnyebbnek éreztem magam pár kilóval! Közösen egyeztünk meg abban, hogy nem párként folytatjuk. Mindketten beláttuk: nem ugyanarra vágyunk.

Nem volt harag, nem volt csalódottság. Könnyek voltak, hiszen az elválás nehéz. Ugyanakkor mindketten tudtuk, hogy nem akarjuk egymással teljesen megszakítani a kapcsolatot, barátok szeretnénk maradni! A „jó szakítást" sikerült összehoznunk, és azóta is jó barátok vagyunk, akik törődnek egymással. Csak nincs szex, nincs közös költségvetés, nincsenek kötelező családi programok. Maradt a tiszta szeretet és a gondoskodás.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Jacoblund

Joggal vetődhet fel benned a kérdés: Nem érzem-e úgy, hogy elpazaroltam 7 drága évet? Már rég gyerekem lehetne!

A válaszom: nem.

7 év alatt rengeteget adtunk egymásnak! Megtanultunk felnőttként viselkedni, együtt élni. Csodálatos élményekkel, új barátokkal lettünk gazdagabbak. Hogy sajnálnám, ha azok a közös utazások nem történtek volna meg! Ő megtanított engem kikapcsolódni, én pedig kicsit felpörgettem: legyen ambiciózusabb! Rengeteget tanultam, és rengeteget kaptam. Boldog voltam.

És hiába szakítottunk volna pár évvel korábban, a mostani párom akkor sem jött volna szembe velem előbb. Ugyanis én sem álltam készen rá, és ő sem állt készen rám. Ennek a 7 évnek el kellett telnie míg találkoznunk - így volt megírva!

Forrás: Getty Images/Josh_Hodge

Nem, a szakítás nem mindig rossz!

A szakítás egy lezárás, de egyben egy új élet kezdete. „Amikor egy ajtó bezárul, egy új nyílik ki helyette." Ha itt az ideje a búcsúnak, lépj hátra egyet, s nézz körül! Hidd el, millió lehetőség áll előtted, csak tartsd nyitva a szemed! Mit látsz? Mi mindent tehetsz meg, amire eddig nem volt módod?
Köszönd meg, amit együtt átéltetek és üdvözöld tárt karokkal az új életed! És ha így állsz hozzá a búcsúhoz, talán még az is lehetséges, hogy örökké szeretni tudod őt - csak már más minőségben.

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.