szerelem expasi szakítás a szerelem útjában harmadik személy barátság
"Nem is igazi barát az olyan, aki elszereti előled a kiszemelted!". Én ezt sosem értettem. Szerintem az nem igazi barát, aki ahelyett, hogy örülne a szívének kedves emberek boldogságának, haragra gerjed.

Emlékszem egy sztorira még régről. Tetszett nekem egy srác. Nagyon. Ezt persze a legjobb barátnőm is nagyon jól tudta. Egyik hétvégén a srác házibulit tartott a nyaralójukban, mi pedig ketten a barátnőmmel, elkísértük vidékre már előző nap, hogy segítsünk előkészíteni a terepet. Előre dörzsöltem a tenyerem: most tuti összejövök vele! Csakhogy, mint kiderült, neki a barátnőm tetszett. Azon az ominózus éjjelen vele kezdtek el ölelkezni, csókolózni, én pedig tarthattam a gyertyát...

Átfutott a fejemen:

De mégis kire haragudtam volna? A srácnak nem én tetszettem. A barátnőm pedig nem vehette el azt, ami sosem volt az enyém. Miért lenne mégis jobb, ha mindhárman egyedül maradnánk? Inkább örültem a boldogságuknak.

Forrás: iStockphoto/monkeybusinessimages

Szerencsére ő is inkább a szívét követte, nem pedig a többség gondolatmenetét. Öröm volt nézni őket együtt. Persze csak akkor volt igazán könnyű mosolyogva szemlélni a románcukat, mikor már én is bepasiztam.

"A barátnőm expasijával nem illik kikezdeni."

Véleményem szerint ez csak egy újabb lesarkított alapigazság. Mi az az indok, ami visszatart? Hogy azt mondják az nem is igazi barátnő, aki "elszereti" a másik exét? De ha már egyszer szakítottak, ráadásul nem miattam?

Én inkább bízom a barátságunkban egy ilyen esetben. Abban, hogy együtt fel tudjuk dolgozni ezt a helyzetet, és meg tudjuk találni az egyensúlyt.

Lehet: csak úgy megy, ha egy darabig hármasban nem csinálunk programot. Mindenesetre amiatt, hogy ők valaha egy pár voltak, én nem vagyok hajlandó lemondani a szerelemről! És nem is tudnék!

Forrás: Getty Images/franckreporter

Persze, tudom: szakítás után nehéz az elengedés, nehéz feldolgozni a veszteséget.

Nehéz, de gondolj bele: ha rosszat kívánsz neki, az elváláson túl még a saját lelkiismeret-furdalásoddal is meg kell küzdened!

Szakítás után becsajozott egy héttel? Szuper, örülj neki, hogy a személy, aki hosszú ideig annyira fontos volt neked, könnyen tovább tudott lépni - és kövesd a példáját!

"Az a lotyó felrúgta a házasságukat!"

Rengeteg olyan történetet hallottam, amikor pont a legjobb barát miatt következett be a válás. De vajon tényleg szörnyeteg volt az a barát? Direkt szeretett bele és direkt szerette el a férjedet? Csak mert velejéig romlott és szánt szándékkal rosszat akart neked? Persze, tudom: ez is fáj, de a szívnek nem lehet parancsolni! Ha a párod úgy érzi, a másikkal jobb lenne neki - nem azért, mert jobb nálad, hanem mert ő pont azt tudja adni, amire neki éppen szüksége van -, arról senki sem tehet!

Nem tehetnek arról, hogy egymásba szerettek, és te sem tehetsz arról, hogy nem találkozott már a kapcsolatotokban a "kereslet a kínálattal". Régen te voltál az, aki a mindent jelentette neki, de ahogy telik az idő, az emberek változnak és már másra lesz szükségük. Sajnos ilyen az élet.

Forrás:iStockphoto/AntonioGuillem

Valószínűleg a férjed már boldogtalan volt melletted. Eltávolodtatok egymástól, ezzel megteremtve a lehetőséget arra, hogy egy harmadik személy képbe kerüljön. Talán érdemes lett volna változtatnod bizonyos dolgokon. Újraértelmezni, megújítani a kapcsolatotokat. De arról, hogy ezt nem tetted meg, nem az a "másik nő" tehet!

Nem valószínű, hogy a legjobb barátnőd beszélte bele az exedbe, hogy nem vagy elég jó neki: hiszen te nem ilyen barátokat választasz. Egyszerűen egymásba szerettek, és ennek az lett a következménye, hogy elhagyott a férfi. Sajnos ezt el kell fogadni!

Jobb beletörődni, mint haragudni, hisz a haraggal csak magadat kínzod! Nem nekik fog fájni, ha bosszankodsz, hanem neked...

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.