nyaralás meleg hideg utazás szökj el a télből a nyárba tél
Az irigység nem igazán szerepel a szótáramban, egyszerűen mert teljesen feleslegesnek tartom. De nyilvánvalóan én is emberből vagyok, és akadnak kivételek. Például elképesztően irigy vagyok azokra, akik szeretik a hideget. Mi több, jól is esik nekik. Hogyan? Hogy lehetséges, hogy valaki szereti a telet?

Esküszöm, hogy már mindent bevetettem! Síoverált, réteges öltözetet, meleg kesztyűt, sálat, sapkát - pedig szerintem baromi előnytelen nekem -, de már ez sem érdekelt! Továbbá tréningeztem az agyamat, és próbáltam meggyőzni magam: már pedig én akkor is szeretem a kegyetlen mínuszokat! De nem jártam sikerrel. Helyette jól pofára estem újra és újra...

Aztán egyszer csak, mint derült égből a villámcsapás, úgy jött a felismerés: télen kell menni nyaralni!

Pontokba is szedtem mi vár rád, ha te is így döntesz:

1. Ne nyaralj, telelj!

Úgyis nyáron utaznak a legtöbben, és ennek következtében tömve vannak a legjobb homokos tengerpartok. Ergo ekkor semmi másra nem számíthatsz, mint hogy a strandon hasalva egymás lábát fogjátok szagolgatni a nagy tömegben.

Forrás: Getty Images/Miljko

2. Elő a bikinivel!

Meg kell keresned a nyári ruháidat! Érted? Télen elő kell venned a kánikula gúnyáidat! Meg persze a bikinit, és jöhetnek a színes körömlakkok is!

3.Induljon a nagymosás!

Ki is kell őket öblíteni, mert egy kicsit már szekrényszagúak lettek. Ez most egész lelkesítő elfoglaltságnak ígérkezik.

4. Légy szexi!

Ugye van napszemcsid? Vagy már azt sem tudod, hogy hova rejtetted?

Akkor gyorsan kerítsd elő, mert szükséged lesz rá! De könyörgöm, ne azt a rusnyaságot vidd, amit a kocsiban tartasz vezetéshez! Ha mégsem találnád meg, akkor potom pénzért remek darabokra lelhetsz majd a strand vonzáskörzetében. Jó, tudom, hogy bóvli, de ez most nem a dizájner márkák bemutatója!

5.Élvezd a csomagolást!

Porold le a bőröndödet, és már kezdődhet is a csomagolás! Tegyél fel valami igazi karibi hangulatú zenét, keverj valami könnyed italt! És tudatosítsd magadban, hogy már csak órák kérdése, és nyugágyon, szikrázó napsütésben fogsz elnyújtózni! Így már előre ráhangolódhatsz a nyaralásra. Akarom mondani, a telelésre.

Forrás: iStockphoto/Leszek Czerwonka

6. Nem fog rámenni inged-gatyád.

Sokkal olcsóbban megúszhatod, mint ahogy azt elsőre hiszed! Ha jóval előre foglalsz helyet, a szezon ár töredékéért utazhatsz.

Ezért érdemes már hónapokkal a tervezett indulás előtt böngészni az utazási oldalak kínálatát!

7. Nem kell a világ végére menni!

Nem kell egyből a világ másik felére elutazni, ha utálod a jet laget (időzóna váltás - a szerk.)! Tök jó, fapados járatok indulnak Budapestről, amik ha nem is a forró nyárba, de például az örök tavasz szigetére pár óra alatt elrepítenek.

8. Ha mégis a távolba vágynál

Az is érthető, ha azt mondod: ha már lúd, akkor legyen kövér, és te bizony az igazi nyárba akarsz elszökni! Ez esetben számos lehetőség közül választhatsz. Viszont ilyenkor nem hátrány, ha van rá legalább két heted. Vagy esetleg még több.

9. Add meg a módját!

Most az egyszer mindenképpen taxival menj a reptérre! Ha már próbáltad, akkor tudod miről beszélek, ha még nem, akkor épp itt az ideje! Ha a család vagy barátok felajánlják, hogy elvisznek, akkor kedvesen utasítsd el őket! Ez alkalommal legyél igazi díva!

Forrás: iStockphoto/Chalabala

10. És ami még nagyon fontos!

Ha megtaláltad az úti célt, lefoglaltad a szállást, megvetted a repjegyed, és ezt már el is újságoltad a családodnak, barátoknak, kollégáknak, akkor gyorsan válts is témát! Ugyanis a legtöbben nem fognak veled örülni. Maximum grimasszerűen mosolyogni...

Nem kell rájuk megorrolni! Hiszen az emberek gyarlók, és a legjobb szándékkal is rohadt nehezen tudnak örülni a másik boldogságának. Főleg, ha nekik itthon kell maradni, és vacogni a mínuszokban. Ne hagyd, hogy ez letörjön, hiszen neked most ennél sokkal fontosabb, és élvezetesebb tennivalóid akadnak!

Kellemes kikapcsolódást kívánok!

Néhány fontos dolog, amit érdemes betartani:

1. Felejtsd el a kávét!

A repülőn ne igyál kávét! Rémesen rossz. Helyette igyál jó sok vizet! Ha ételérzékenységed van, akkor kérhetsz speciális menüt, de ezt előre kell jelezni. Az ételek minősége légitársaságonként változik, de találkoztam már meglepően jóval is.


2. Ezekre szükséged lesz:

Kézkrém és vastag zokni legyen nálad! Kispárna, szemfedő, zene és egy jó könyv is kötelező kellék.


3. Just relax!

Pihenj és hagyd szárnyalni a gondolataidat!

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.