magazin kibeszélő tartozni valahova megfelelési kényszer beilleszkedés azonosulás egyedül találd meg önmagad
Borzasztóan tartozni akarsz valahova? Kell valaki, aki kiegészít? Úgy érzed: egyedül elvesztél? Mindent megteszel, hogy be tudj illeszkedni, megfelelj az aktuális trendeknek és befogadjon a csorda? Akkor ez neked szól!

Az a helyzet, hogy mi, emberpalánták ösztönösen be akarunk illeszkedni. Még akkor is, ha ez hatalmas áldozatokkal jár.

Így leszel "gyárkémény" a középsuliban, a barátnőid unszolására. Emiatt kezded el unott fejjel, jegyzetfüzettel a kezedben nézni a Szulejmánt, hogy aztán a munkahelyeden tudj róla csevegni a kolleginákkal. És azt a három alkalmas lélekterápia bérletet is azért vetted meg, mert a Mari meg a Judit is ott lesz.

Forrás: iStockphoto/monkeybusinessimages

Aztán persze hazaérve elbőgöd magad, és levonod a következtetést: mennyire hülye vagy! Jobb esetben a párod is ott van és végighallgatja a panaszáradatodat - mert pont ezért van rá szükséged. Kell, hogy valaki kiegészítse a gyenge jellemedet!

Olyan ez, mintha direkt vennél egy fél autót, hogy aztán az út szélén könyöröghess valakinek: vágja már ketté a sajátját, és csináljatok a két félből egy egészet! De erről már volt szó, szóval haladjunk tovább!

Az rendben van, hogy tartozni kell valahova. Meg az is, hogy kell egy társ. Ezek evolúciós igények. De az evolúció nem azt mondja, hogy csak azért, mert éppen nincs más, neked madárként a halakkal kell haverkodnod. Nehéz is lenne, ugye?

Ezért mondom: akkor tudod majd, hogy valójában kire van szükséged, amikor eljutottál arra a pontra, hogy nincs szükséged senkire! Amikor a két lábad arra tudod használni, amire való: hogy meg tudj állni rajtuk. Mindaddig viszont magadat kell megtalálnod!

Nem gáz, ha tartozol valahova, ha követsz egy trendet, vagy ha van egy párod. De csak akkor nem az, ha ez az egész te magad vagy! Ha amivel körülveszed magad hozzád hasonló, és nem te próbálsz a környezeteddel olyan betegesen azonosulni, mint kaméleon a szivárvánnyal.

Forrás: Getty Images/Yuri Arcur Productions
  • Ha viszont azt veszed észre magadon, hogy a barátnőidet a fejedben csak átkozod, mert egy épeszű gondolatuk sincs, akkor baj van!
  • Ha a partnered is csak olyasmit szeret, amit te utálsz, akkor lehet, hogy ideje lenne változtatni és tovább hajózni!

Most jöhet a kérdés, hogy mi van, ha tudod mit akarsz, de nem találod a helyed? Nyugi, ez sem halálos baleset! Tudod, minden közösség elindult valahogy, és sok közösség megalkotóját különcnek vagy őrültnek tartották az elején. De mégiscsak létrejöttek.

Neked is van lehetőséged, nem? Akkor csináld magad! Kezdd el bevonzani az embereket a saját kis körödbe, alkoss te trendet! Ne add fel saját magad csak azért, mert jelenleg nincs számodra opció! Teremtsd meg azt, amire szükséged van! Így leszel önálló.

Nehéz és hosszú út vezet a felismeréstől a megvalósításig, de nem jobb azoknak bólogatni, akikkel tényleg egyetértesz? Csak könnyebb úgy élni, hogy a körülötted lévők valóban a hozzád illő emberek, nem? Dehogynem!

Forrás: Getty Images/Petar Chernaev

Akkor vésd az eszedbe: bármilyen aktívan is próbálsz kisminkelt jegesmedveként panda lenni, a gyomrod sosem fogja bírni a bambuszt!

Szóval gyerünk, találd meg önmagad! Legyél az, akinek lenned kell! Azokkal akikkel lenni szeretnél! Hiszen így leszel boldog.

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.