bizalom kapcsolat jó fej anya tiniszerelem lánya
Tavaly még apának és anyának rajzolt Valentin-napi meglepetést, az idén meg egy fiúnak. Néhány éve még Spongya Bob volt a szerelme, ma pedig egy osztálytársáért van oda. Az első félévben még odafigyelt a tanító nénire, tegnap meg beírást kapott a füzetébe.

Titkon reménykedtem, hogy legalább a 4. osztály végéig kihúzzuk kiskamaszos szerelem nélkül. Mégiscsak továbbtanulás, felvételi, és a többi...

1.Bezzeg az én időmben...

A jó fej anyuka ilyenkor először felszalad a padlásra, és előássa a még saját maga elől is eldugott kamaszkori naplóit. Megpróbál visszarepülni az időben, átérezni újra az általános iskolás szerelmek hangulatát. Majd elszégyelli magát, hogy milyen pocsék helyesírása volt és megfogadja, hogy soha többé nem fog infarktust kapni, ha a gyerek leírja, hogy "meccet" metszet helyet. Csak csendben javít és magyaráz.

Forrás: iStockphoto/Avosb

2. Folyt. köv.

Minden nap meghallgatja a folytatásos teleregényt arról, hogy "Most már bezzeg a barátnőm is ugyanabba a fiúba szerelmes!!!". Hangsúlyozom: meghallgatja! Nem ad bölcs tanácsokat, csak és kizárólag akkor, ha azt a gyerek kéri!

3. Bűnpártolás!

Cinkossá válik! Képes reggel 7:30 előtt a gyerekkel együtt belógni az iskolába, kicselezve az ügyeletes tanító nénit, csak azért, hogy titkos üzenetet csempészhessenek közösen a fiú padjába.

4. Intim szféra?

Megengedi, hogy titkos naplót vezessen a szerelméről és úgy csinál, mintha nem találná meg azt takarításkor. Nem olvassa el! Vagy DE!

5. "Tisztelt Szülő!"

Ha pedig a gyerek beírást, ne adj isten egyest kap, mert nem figyel az órán, nem üvölti le a fejét!

Elmondja sokadszorra újra, hogy az órán figyelni kell, iskolába pedig azért jár, hogy tanuljon. Sőt, azt is elmondja, hogy ő is volt szerelmes ilyen idős korában, és az a fiú, aki akkor a világ legcukibbja volt, ma már egy kopaszodó, öreg bácsi. Persze, most csak viccelek.

Forrás: Getty Images/Miodrag Gajic

6. Kellemeset a hasznossal!

Ha szerencsénk van, akkor együtt jár a szerelmével matek szakkörre, együtt készülnek matek versenyre és ugyanabba az iskolába felvételiznek. Szóval esélyes, hogy a tanulás összeköti őket.

7. Szívecskék és tavaszi szellő

A jó fej anyuka a cinkosság mellett kitartóan hordja tovább a gyereket külön órákra, ellenőrzi a háziját és esténként megkérdezi, hogy mit tanultak aznap. Ezzel rögtön kibukhatnak a hiányosságok.

Például az a rész a nyelvtankönyvből, ahol épp kifelé bámult az ablakon, belefeledkezve a tavaszi napsütésbe, vagy az a matek példa, ami mellé szívecskéket rajzolt.

+1. Bizalom!!!

Nem utolsó sorban, a jó fej anyuka hálát ad Istennek, hogy a gyermeke mesél, beavatja a titkaiba és a barátnőjének tekinti.

Forrás: iStockphoto/Brainsil

Akkor is, ha még csak alig múlt 10 éves és már szerelmes....

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.