párkeresés kisugárzás férfi randi sikertelenség keresgélés
Kétfajta ember létezik: aki kapcsolatban van, és aki keresi a párját. Persze olyanok is akadnak, akik épp szarnak erre az egészre, és csak céltalanul téblábolnak, de velük most én sem foglalkozom.

Szóval hatalmas tömeg keresi a párját, mint valami elbaszott kártyajátékban. Meg akarják találni a királyt maguk mellé, mert különben nem nyernek.

Ez tökre rendben is van, ez is az életünk egyik célja. De amikor már hosszú évek óta megy sikertelenül a keresgélés, akkor el kellene gondolkozni, hogy talán azért nem jön a Nagy Ő, mert te nem vagy elég jó...

Persze benyaltad a "fogadd el önmagad" dumát, és elhitted: olyan baromi tökéletes vagy, hogy most már az egész univerzum azon dolgozik, hogy az öledbe pottyantsa az álompasit.

Forrás: iStockphoto/Zinkevych

Hát ez rohadtul nem így működik!

Az szuper, ha jó barátságban vagy önmagaddal, és nem bőgöd el magad a tükör előtt, amiért az egyik füled kicsit lejjebb van a másiknál. És az is jó, ha eljutsz odáig, hogy nem mész Dunának csak azért, mert a melled nem akkora, hogy megálljon rajta egy söröskorsó.

De ha hosszú távon sikertelen vagy, és nem hogy egy normális hosszú távú kapcsolatot nem vagy képes összehozni, de már azt sem tudod, hogy mikor dugtak meg úgy igazán, akkor valami gáz van!

És hiába próbálod letolni magadról a felelősséget, hogy az egész világ szar, nincsenek értelmes pasik, nem lehet ismerkedni sehol, attól ez még nem lesz igaz. Ezzel csak te akarod nyugtatni magad, meg a többi lúzer, akik nem képesek változtatni. Mert ha így lenne, akkor nem rohangálna annyi boldog, szerelmes ember az utcákon. Valentin-napon nem tömnék degeszre a zsebüket a szívecskés plüssmaci árusok, és nem népesítenénk túl a bolygót a folytonos kufircolásból született kisgyerekekkel.

Bizony élnek a világban normális emberek, és létezik boldogság.

És ne a barátnőidhez menj kétségbeesetten picsogni, ne tőlük várj visszaigazolást! Miért, szerinted mit fognak mondani? Ott állsz előttük kibőgött szemekkel, hogy a legutolsó kiszemelted is egy másik csajt fektetett meg a céges bulin. És megkérdezed tőlük, hogy: "Velem van a baj?".

Forrás: Getty Images/Emir Memedovski

Nem fognak beléd rúgni, amikor a padlón fekszel, és nem mondják a szemedbe, hogy:

Mivel szeretnek téged, nem fogják ezt mondani. Csak megsimogatják a buksidat, és megerősítenek, hogy miden pasi rohadék. Persze mindenkinek az életében vannak hullámvölgyek, és nem kell kiakadni, ha párszor zsákutcába futsz. Hiszen rossz tapasztalatok nélkül nem tudnád értékelni a jót. Ezzel nincs is gond. Viszont ha csak ilyen élményeid vannak, akkor valami nincs rendben.

Próbáld külső szemmel is megvizsgálni magad! Olyan embernek látszol, aki ha egy film szereplője lenne, akkor a kedvenc karaktered volna? Nem? Akkor hogyan várhatod el mástól, hogy neki az legyél?

Ahhoz, hogy meg tudd találni az igazit, először önmagadat kell megtalálnod! Úgyis menő szinglinek lenni, ezt kihasználhatod. Építs magadból egy olyan embert, akivel te is szívesen lennél együtt! Nem arról van szó, hogy egy mesterkélt álarcot alakíts ki, hanem, hogy válj önmagad legjobb változatává! És tudom: nagyon gáz másokat majmolni, meg egyedi akarsz lenni, ezért csak a saját fejed után mész. De valójában nem hülyeség tanulni azoktól, akik valamiben jobbak nálad.

Forrás: Getty Images/Eva Katalin Kondoros

Nézz meg valakit, aki sikeres! Miben tudhat többet nálad? Szebb, okosabb, szerencsésebb? Csak ennyi lenne? Mi az, ami benned is megvan, amit te is magadénak érzel, csak eddig nem hangsúlyoztad ki eléggé?

Aki sikeres, az ezt is sugározza magából. Nemcsak elfogadja önmagát, de elégedett is önmagával, boldog a saját bőrében. Nem a hibái ellenére, hanem a hibáival együtt. És képes a pozitívumait kiemelni.

Nem ácsingózik más társaságára, nem akar mindenáron valakivel lenni, hiszen önmagában is remekül elvan. Ez látszik is rajta. És az egész megjelenésével a boldogság lehetőségét nyújtja. Ránézel, és az jut eszedbe róla: milyen jó neki, biztos vele lenni is jó lehet! Ezt pedig nem lehet egy személyiségtípushoz kötni, nem csak egy recept van rá. Nem mondhatod azt, hogy te nem vagy erre képes. Mert mindenki képes rá a maga módján!

Ezért nincs pasid! - Pech vagy önhiba, ha évek óta magányos vagy?http://www.she.hu/herself/20161101-szingli-tarskereses-szerelem-hiba-hatraltat-buktato-egyedul-nagy-o.html
Még több cikk Petitől!
Ha idáig eljutottál, már biztos rajongsz Peti stílusáért, és nem bírod visszafogni magad, hogy ne olvass tőle még többet. Megértjük, és segítünk is neked. Az írói oldalán rengeteg írása vár rád.Forrás: Szabó Gábor

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.