adakozás család tavasz harag hibák lelki megtisztulás bűnbánat
Milyen régen vártuk már, hogy kibújhassunk a barlangunkból! Jönnek is a jó tanácsok: hogyan hozzuk formába a testünket gyorsan, mielőtt lekerül rólunk a garbó és a harisnya. De mi a helyzet a lelkünkkel? Annak nem kell egy kis tavaszi tisztogatás, megújulás? Hiszen tele van "méreggel", felhalmoztuk azt is a hosszú téli hónapok alatt.

Ezt nem én találtam ki! A keresztényeknél a húsvétig tartó 40 napos nagyböjt évszázadok óta nemcsak testi tisztítókúra, hanem a lelki megtisztulás, a bűnbánat időszaka is. Egy katolikus hívő megteheti, hogy elmegy a templomba, meggyónja a bűneit, majd megkönnyebbülve távozik.

De mi van akkor, ha te nem vagy aktív vallásgyakorló? Vagy csak más szemszögből akarod megközelíteni ezt a kérdést? Akkor is vannak lehetőségeid, itt az én 5 tanácsom a tavaszi, lelki méregtelenítésre:

1. Engedd el a haragod!

Gondold csak végig, hogy van-e olyan személy a környezetedben, akire nagyon haragszol! Ha kimondod a nevét, akkor már görbül a hátad, mert alig tudod elviselni a terhet, amit az iránta érzett harag okoz? Kezdd azzal, hogy elengeded ezt a haragot! Ne a te hátad görbüljön, hiszen minden tanítás szerint (legyen az keresztény, hindu vagy buddhista karma): "Ki mint veti ágyát, úgy alussza álmát." Vagyis azt kapjuk vissza az életben, ahogy másokkal viselkedünk - így nem a te dolgod a büntetés.

Forrás: Getty Images/Petar Chernaev/Pixelfit

2. Törődj a családoddal!

Ha ezen túl vagy, vedd sorra a régi barátaid, ismerőseid, rokonaid, akiket már ezer éve nem láttál! Mindig csak ígérted, hogy felhívod őket, rájuk nyitod az ajtót - de soha nem tetted, mert te erre nem érsz rá, nagyon elfoglalt vagy. Keresd meg őket, és szakíts időt rájuk, mielőtt késő lesz megölelni őket!

3. Adakozz!

Sok szervezet gyűjt ebben az időszakban. Válassz ki egyet - a legszimpatikusabbat - ,győződj meg róla, hogy hiteles gyűjtők, és segíts másokon! Ne felejtsd el: ahogy adsz, úgy kapsz majd te is!

4. Ne halogass!

Tolod magad előtt az intézendő feladatokat? Halogatsz? Ez is okozhat komoly lelki terhet! Szakadj el egy kicsit a telefonodtól! Írj listát, vedd sorra az ügyeidet, hogy megszabadulj tőlük mielőtt itt a nyár!

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Poike

5. Kezdj tiszta lappal!

Végül: ne emészd magad a múltban elkövetett hibáid miatt! Húzz egy vonalat, és kezdj tiszta lappal! MOST van lehetőséged, hogy tiszta lélekkel élj, és elérd, amit szeretnél.

Ha már nem haragszol, tudsz kedves lenni. Ha már szeretettel gondolsz a szeretteidre, barátaidra, rokonaidra, munkatársaidra, akkor szeretet vesz majd körül. Ha adsz, akkor kapni fogsz, ha nem vagy lusta, akkor minden nap teszel a céljaidért!

Na jobb már? Jobb, ugye?

Akkor irány az uszoda, szolárium, kozmetikus! Ne legyél lusta változtatni a szokásaidon, ha azt szeretnéd, hogy a dolgok is változzanak körülötted!

Ez nem tavaszi fáradtság, ez a burnout!http://www.she.hu/nofilter/20170330-faradsag-kieges-almatlansag-ertelmetlen-elet-eletterulet-hala-meditacio-egyensuly.htmlMennyit ér az amerikai motivációs bullshit a magyar ugaron? http://www.she.hu/nofilter/20170410-wake-up-day-motivacio-batoritas-biztatas-iranymutatas.html

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.