mese karakter kedvenc közel állnak hozzánk miért szeretjük őket mesehős
A mesék és a bennük lévő karakterek sokkal nagyobb hatással vannak rád, mint hinnéd. Neked van kedvenc mesefigurád vagy hősöd? És azon gondolkodtál már, hogy vajon miért pont ő áll legközelebb a szívedhez? Esetleg azért, mert hasonlítasz vagy hasonlítani szeretnél rá? Összegyűjtöttük nektek a mi kedvenc figuráinkat, és azt is elmondjuk, hogy szerintünk miért pont ők a legkirályabbak.

Takács Solya - Ariel

"Mert képes volt feladni a szerelméért és a boldogságáért mindent, még a hableány hercegnő mivoltát is."

Petrás Lilla – Pocahontas

"Mert nemcsak hitt az elveiben és az emberekben, de hajlandó volt áldozatot is hozni értük. És bár nem palotában élt, és koronája sem volt, több tartás és méltóság volt benne, mint egy igazi hercegnőben."

Nyiri Zsuzsi és Kékesi Laura - Mulan

"Mert szupervicces segítői vannak, bátor, szereti az édesapját és pasit is jól választ magának." - Zsuzsi

"Egy kínai lány, aki nem volt példás gyermek, és tökéletes feleséganyag sem, cserébe megmentette az országát a hunoktól. Férfinak öltözve, páncélban és álruhában harcolt a hazájáért és önmagáért. Egy kicsit én is ilyen vagyok, egy kicsit én is ilyen akarok lenni." - Laura

Löffler Minna - Nils Holgersson

"Mert nagy utat tesz meg az önző kissráctól a bölcs, értő fiúig."

Sallay Wanda - Gigi, A kis kedvencek titkos életéből

"Egy az egyben én vagyok. A végtelenségig idealista, álmodozó, és ha szerelmes, az akár a nap 24 órájában képes lefoglalni. De ha baj van, kő kövön nem marad: bármit megtesz azokért, akiket szeret. Királylány és Terminátor egy személyben. Emellett tündéri karakter."

Sanyii - Gru

"Nagydarab, kopasz fickó, világuralmi tervekkel, zseniális ötletekkel, de közben esendő. Van humora és imádja a gyerekeket. Tetteit nem aprózza el, ha muszáj valamivel feltűnni, hát ellopja a Holdat, de közben elolvad, ha Ágnes rámosolyog. Van lelke és esze is ahhoz, amit csinál. Szeretnék Gru lenni!"

Pechál Péter - Finn, az Adventure Time-ból

"Finn a legjobb barátjával, Jake-kel - a nyúlós kutyával - folyamatosan új kalandokat keresnek, és közben lovagias eszméket követve fura hercegnőket mentenek, és szörnyek seggét rúgják szét. Finn szerint kaland az élet, és a ballépései ellenére is mindig jó szándékú. És menő kardjai vannak."

Percze Ágnes - SpongyaBob

"Idegesítően optimista, idealista és lojalista. Szeretném, ha lenne egy ilyen barátom!"

Gál Beatrix - Esmeralda a Notre Dame-i toronyőrből

"Mert öntörvényű, szenvedélyes és kiáll az elveiért. És mert az ő története az enyém."

Noszvai Anna - Rózsaszín párduc

"Mert nagyon kíváncsi és jóindulatú, de ennek ellenére néha ugyanúgy képes elrontani dolgokat."

Jónás Zsófi - Julien király

"Az első perctől kezdve imádom, mióta megláttam! Nála szürreálisabb karakter kevés van."

Krajnyik Cinti - Timon

"Mert csípős humora van, bátor, indulatos és a barátaiért bármire képes. Sok mindenben hasonlítunk. És mert Hakuna Matata."

Laczkó Ágnes - Madagaszkár pingvinjei

"Mert mindent megoldanak. Akkor sem adják fel, ha nem indul minden zökkenőmentesen. Mindig segítik egymást és közben pedig annyira viccesek."

Radakovics Viki - Kisvakond

"Mert minden helyzetben feltalálja magát, és mindig meglátja a dolgok jó oldalát."

Kuti Timi - Judy Hopps, a Zootropolisból

„A kis nyúl, aki bár tisztában volt a korlátaival, mégis addig küzdött, míg el nem érte a céljait. Akárhányszor elbukott, felállt, megrázta magát és tanult a hibáiból. Sosem adta fel, és végül kivívta az elismerést. Ja, és a végén még a rossz fiút is megszelídítette."

Filep Dávid - Stewie Griffin a Family Guy-ból

„Egy kopasz kisgyerek, aki feltalálta az időgépet, megcsinálta a legmainstreamebb romantikus videoklipet, tömegpusztító fegyverek tucatját hozta létre, világuralomról álmodik és szereti a kacsameséket. Kell ennél több?"

Herczeg Zsuzsanna - Vuk

"Mert egy szívmelengetően édes, csetlő-botló árva rókakölyök volt, aki mulatságos és tanulságos kalandon keresztül vált felnőtt, ravasz rókává. És az ő karakterét még kézzel rajzolták."

Horváth Antónia - Hamupipőke

"Mert végig hitt az álmaiban, és a legreménytelenebb pillanatokban sem adta fel. Bízott abban, hogy az élete jobbra fordul majd. És mert hiszek a mindent elsöprő, fellegekben szárnyaló, romantikus szerelemben."

Császár Zsanett - A szürke kis egér, az Egér a Marson című sorozatból

"Kicsit szürreálisan festett szegény a nagy fejével és a még nagyobb rózsaszín füleivel, de a lakóhelye, a Mars is elég túlviláginak hatott - főleg azokkal a fákkal, amiken cukorrudak és nyalókák nőttek. Nagyon szerettem a zenéjét is, és ha kicsit nosztalgiázni támad kedvem, megnézek belőle egy-két részt."

Dörök Vanda - Blooregard Q. Kazoo, a Fosterék házából

"Azért, mert ő pont olyan, mint az én képzeletbeli barátom. Igazi kis szemét, a legeredetibb humorral."

Nyitókép: AFPforum

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.