párkapcsolat csalódás párkeresés szakítás hibák vészjelzés
"Az élet túl rövid ahhoz, hogy átlagos kávét vagy sört igyunk!" - zúdítja ránk a szlogeneket fogyasztói társadalmunk. De akkor ahhoz is túl rövid, hogy középszerű kapcsolataink legyenek!

De mégis megpróbálunk esélyt adni nekik, mert azt gondoljuk, hogy:

- "Lehet, hogy lesz belőle valami, talán csak én ítélem meg rosszul."

- "Ennek is örülnöm kell, mert olyan nehéz tökéletes partnert találni."

De mikor van az a pillanat, amikor meg kellene szólalnia a belső vészharangunknak, hogy menekülnünk kell ebből a kapcsolatból, mielőtt rosszra fordul a helyzet?

Forrás: Getty Images/Mixmike

A következő hét jel utalhat arra, hogy rossz vége lesz:

  1. Ha új partnered tiszteletlenül beszél az exéről, sokat szidja előtted, esetleg őrültnek nevezi, az már rossz jel! Hamarosan majd rólad is így fog beszélni. Nem túl intelligens dolog így mesélni a volt szerelmünkről, főleg egy új kapcsolat kezdetén...
  2. Ha már az elején sokat vitáztok, és ő "szörnyeteggé" válik a konfliktusok során, olyan szavakat használ, melyek nem tűrnek nyomdafestéket, akkor azonnal menekülőre foghatod. Ha ilyen rosszul kezeli a konfrontálódást már a rózsaszín ködös, (elvileg) lobogó szerelmes szakaszban, akkor később ez csak még rosszabb lesz. Azt pedig ne akard megvárni!
    Forrás: iStockphoto/Ivanko Brnjakovic
  3. Teszteld, hogy áll a munkához! Ő a munka megszállottja? Te mindig a második leszel? Vagy éppen az ellenkezője: semmit nem tesz, hogy előbbre jusson és elérje a céljait? Egyáltalán, van valami célja? Fontos, hogy milyen a hozzáállása ehhez. Hiszen, ha szöges ellentéte a tiédnek, ha nem egy irányba haladtok, és nem tudjátok együtt építeni a közös életeteket, akkor ez a jövőben komoly gondokat okozhat.
  4. Ha újdonsült szerelmednek nem jó a viszonya a szüleivel, nem tiszteli őket, nem kötődik hozzájuk, az is ijesztő lehet (persze csak ha nem nyilvánvalóan indokolt a dolog)! Eszedbe ne jusson elhatározni, hogy majd te megváltoztatod! Mert ezzel egy életre szóló harc vehetné kezdetét.
  5. Ha a partnered teljesen más bioritmus szerint él, az is lehet kizáró ok. Hiszen ha nem tudtok elég hasznos időt együtt tölteni - tehát a bevásárlás, takarítás vagy lefekvés előtti, egymás mellett telefonnyomkodás nem számít - akkor hamar kiüresedhet a kapcsolat. Persze lehet, hogy egyikőtök próbál áldozatot hozni, de ha ez komoly megalkuvásra kényszeríti, az előbb-utóbb fájni fog.
    Forrás: iStockphoto/vestica
  6. Ha már pár hónapja hivatalosan is egy párt alkottok, de még mindig nem vállal a barátai, családja előtt, annak be kellene indítania a vészjelzőt. Érthető, ha nem szereti kiteregetni a magánéletét a közösségi oldalakon, de ha egyébként mindig aktív, mindenki mással tesz ki közös képet, csak veled nem, az eléggé egyértelmű jel. El akar titkolni téged! De vajon mi lehet rá az oka? Nem büszke rád, vagy esetleg egy másik nő is van az életében, és nem szeretné, ha ő tudomást szerezne rólad? Mindegy, hogy melyik állhat a háttérben.
  7. Becsapós az a helyzet, amikor valójában már üvöltenie kellene a fejedben a vészkürtnek, te még is a legnagyobb biztonságban érzed magad. Hiszen minden jól alakul. Vagyis túl jól. Túl gyorsan haladtok, a párod sokszor hangoztatja, hogy mennyire imád, számára tökéletes vagy, és még az első hónapfordulótok előtt megkéri a kezedet. Napok alatt zajlanak le olyan folyamatok köztetek, melyek normális esetben hónapokig tartanak. Nagy a veszélye, hogy új szerelmed nem olyannak lát, mint amilyen valójában vagy, és így mindketten többet képzeltek a kapcsolatba, mint ami valójában benne van. Ha ilyenkor nem kapsz észbe, és nem lassítasz le tudatosan, akkor belesodródhatsz valamibe, amiből utána nagyon nehéz kimászni. Ne köteleződj el, amíg nem tudod biztosan, hogy kinek teszed ezt meg!

Figyeljetek ezekre a jelekre, így megkímélhetitek magatokat egy újabb csalódástól vagy álérzelmeket generáló kapcsolatoktól!

Az 5 legelcseszettebb Tinder randimhttp://www.she.hu/herself/20170717-parkereses-tinder-rossz-randi-elmenyek.htmlA lány, aki képtelen szakítani...http://www.she.hu/herself/20170717-parkapcsolat-szakitas-erzelmek-lezaras-elengedes.html

Nyitókép:iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.