klimax hormonrendszer hormonháztartás nőiesség változó kor
Nem mondhatnám, hogy mindig jóban voltunk. De a mostani cirkusz, amit itt előadsz, több a soknál! Évek óta pedzegeted, hogy egyszer kiborul a bili - így negyven után...

De, hogy ennyire durván hozod a tudomásomra, hogy hamarosan egyszer és mindenkorra vége közöttünk mindennek, nem méltó a közös múltunkhoz! Így zárszóként még muszáj előadnod egy néhány évig tartó műsort, "A kiszámíthatatlanság netovábbja" címmel?!

Mit gondolsz, én mindent kibírok? A hónapokig tartó álmatlan éjszakákat, az általad keltett szorongásokat, a napi ötvenszer elöntő trópusi viharokat? A testi és lelki megpróbáltatásokat?

Forrás: iStockphoto/Juanmonino

Volt idő, mikor szerettelek! Virágzásomban, kamaszkorom dacában és női öntudatom ébredésében, érésemben és boldog szerelmi állapotaimban. Sőt! Még akkor is, mikor éppen neked köszönhetően a padlón kúsztam lelkileg, és csak rád tudtam fogni a pszichés hullámvasúton való száguldásomat! Hol az égig rúgtál, majd minden kiszámíthatóság nélkül egyik pillanatról a másikra a béka hátsóját vizitáltam alulnézetből.

Megpiszkáltad a szexuális energiáimat, a szaglásomat olyanná tetted, mint a vadászkutyáét - hogy a választásom olyan alanyra essen, akinek a közreműködése folytán osztódtam. Majd ennek végállomásaként a karjaim gyengéden ölelhették gyümölcsét hatásodnak.

Elviseltem, hogy kiszámíthatatlanságod és változékonyságod miatt az évek során jöttek-mentek rajtam a kilók. Hiába volt minden diéta, és hiába lógott a sok rohanástól a nyelvem a térdemig, mégis trombitálhattam tele ezer zsebkendőt a tükör előtt állva.

Forrás: Getty Images/GlobalStock

Na de most... Így a finish-ben, nem viselkedsz velem korrektül. Nem használ neked az orvos, vajákos ráolvasás, természet által biztosított havi "köpölyözés". Jelen vagy, és kavarodást csinálsz az életemben. Úgyhogy, kedves hormonháztartásom, itt az ideje, hogy rendbe tegyük a kettőnk kapcsolatát.

Adj nekem lehetőséget, hogy kellemes érzésekkel öregedhessek meg!

Ígérem, nem foglak befolyásolni hormonpótló készítményekkel, hagylak működni, de kérlek, tedd könnyűvé nekem a fiatalságtól való elválást! Szépen csengjen le ez az időszak. Csak azt a csillogást hagyd meg a szememben, amelyből látszik, hogy az öreg bőr, meszes csont, sorvadó izmok ellenére - és mögött -, ott lapul egy szép és teljes élet fénye.

Kapuzárási pánikom van, és büszke vagyok rá!http://www.she.hu/herself/20170706-kapuzarasi-panik-erett-no-elfojtott-vagyak-eletut.htmlFrancba az otthonkával, ide nekem a magassarkút! ;)http://www.she.hu/herself/20170524-40-eves-no-elete-fejlodes-szexi-kulso-ontudat.html

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.