Facebook vadászat párkeresés keresés
Nagyon bejön a srác/csaj, de nincs meg a száma? Az e-mail címe sem? A nevét meg pláne nem tudod? Erre csak annyit tudok mondani, hogy no para, az internet számtalan lehetőséget rejt, hogy ha csak egy picike infód van a kiszemeltről, akkor is megtaláld!

De azért előre figyelmeztetnénk: ne menj át pszichopata, mániákus zaklatóba! Még a törvény is bünteti. Plusz az esetek nagyobb százalékában nem lesz happy end abból, ha félig ismeretlen pasiknak írogatsz chaten. De tény, hogy néha kell egy kis támogatás a sorsnak.

Például Viki esetében, aki a Facebook segítségével nyomozta ki, hogy hol találkozhat újra azzal az ismeretlen sráccal, aki azóta a gyermeke apja lett... ;)

Íme, a recept, hogy hogyan találd meg a kiszemelt ismeretlen pasit 7 lépésben:

  1. Nézzük az első és egyben legegyszerűbb esetet: tudod a nevét. Mondjuk, ha Kovács Zoltánnak hívják, akkor pár ezer találatot ki fog adni a Facebook keresője. De tudod, a Google is jó barát (azt a lehetőséget, hogy valaki sehol nincs jelen online, most szépen elvetjük) - és az irányított szűrők (munkahely, lakóhely, stb.) segíthetnek.
    Forrás: Getty Images/Todor Tsvetkov
  2. Ha nem tudod a név alapján megtalálni, de azt például tudod, hogy hol dolgozik, akkor a munkahelyének a Facebook oldala lehet a segítségedre. Nézd át a képeket, hátha valamelyiken szerepel, és be is van jelölve!
  3. Amennyiben nincs bejelölve a fotókon, az sem baj! Csekkold, hogy kik lájkolták a képeket! Tudom, szívás, és baromi sok időt vehet el, de itt jó eséllyel rábukkanhatsz arra az illetőre is, akit keresel! És ha igazán meg szeretnél találni valakit, akkor minden fáradtságot megér a keresési folyamat.
  4. Ha egy képen sem szerepel, de a lájkok között gyanúsan sok egy bizonyos valakié, akinek tájkép vagy festmény a profilképe, és a neve is fantázianévnek tűnik, akkor lehet, hogy ő az. De erről nem árt megbizonyosodnod: a többi lájkoló között akadhat olyan, akivel jóban van, ezért érdemes az ő fotóikat is átnézni, mert ott is ráakadhatsz egy képre a keresett személyről. Ha szerencséd van, be is van jelölve a fotón. Így már nem futhatsz lyukra: biztos lehetsz benne, hogy ő van a festmény mögött. :) De, ha nem így van, akkor jöhet ismét a képet lájkolók átnyálazása.
    Forrás: Getty Images/Petar Chernaev/Pixelfit
  5. Amennyiben a várost ismered, ahol lakik, akkor nehezebb dolgod lesz - pláne, ha az a város Budapest... Nem mindenki írja be ugyanis a kerületet, ahol leledzik. Ebben az esetben (ha megvan a városrész, ahol lakik) nézd meg a helyi Facebook lapokat is! Előfordulhat, hogy aki után kutatsz, egy megrögzött kommentelő/lájkoló, és hopp, már meg is van!
  6. Ha egy barátodon/kollégádon keresztül találkoztatok, akkor könnyebb dolgod lesz! Csak nézd meg az illető ismerőseit Face-en - ha nyilvános. Viszont, ha a nyilvánosság elől rejtve vannak az ismeretségek, akkor ne szégyenlősködj, hanem kérdezz rá, hogy milyen néven van regisztrálva a hölgy/úr, és uccu neki, indulhat a keresés!
  7. Ha valamilyen eseményen találkoztatok, akkor irány az esemény Facebook oldala! Az oda feltöltött képek is jól jöhetnek, ha nincs kedved/időd a több ezer résztvevőt átnézni. - De szerintem az igazán eltökélteket ez nem tarthatja vissza. Csak fel kell rá készülni, hogy nem 2 perc lesz, mire szíved vágyának tárgyát megtalálod! És ami a legfontosabb: ha nem sikerült elsőre, ne add fel!!! Csak azt nehezebb/vagy nem lehet megtalálni, aki nem szeretné, hogy ráakadjanak. Ebben az esetben viszont azt sem árt átgondolni, hogy vajon miért rejtőzködik az illető.

Tisztában vagyok vele, hogy a fentiekben sok a feltételes mód. De én hiszek a sorsban (ki hogy hívja) és abban, hogy mindennek megvan a maga oka. Ha 3 átvirrasztott és kereséssel töltött éjszaka után sem bukkansz rá arra, akit keresel, akkor valószínűleg nem itt/így kell megtalálnod.

Sok sikert a "vadászathoz"! ;)

Paranoiddá tesz a virtuális pasizás - ha hagyodhttp://www.she.hu/herself/20170614-paranoid-pasizas-virtualis-online-parkereses.htmlA netes párkeresés démona: a szélhámoshttp://www.she.hu/herself/20161121-szelhamos-internet-tarskereso-csalo-kozepkoru.html

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.