Hogyan vadássz le egy pasit a neten 7 lépésben?

Nagyon bejön a srác/csaj, de nincs meg a száma? Az e-mail címe sem? A nevét meg pláne nem tudod? Erre csak annyit tudok mondani, hogy no para, az internet számtalan lehetőséget rejt, hogy ha csak egy picike infód van a kiszemeltről, akkor is megtaláld!

De azért előre figyelmeztetnénk: ne menj át pszichopata, mániákus zaklatóba! Még a törvény is bünteti. Plusz az esetek nagyobb százalékában nem lesz happy end abból, ha félig ismeretlen pasiknak írogatsz chaten. De tény, hogy néha kell egy kis támogatás a sorsnak. Például Viki esetében, aki a Facebook segítségével nyomozta ki, hogy hol találkozhat újra azzal az ismeretlen sráccal, aki azóta a gyermeke apja lett... ;)

Íme, a recept, hogy hogyan találd meg a kiszemelt ismeretlen pasit 7 lépésben:

 1. Nézzük az első és egyben legegyszerűbb esetet: tudod a nevét. Mondjuk, ha Kovács Zoltánnak hívják, akkor pár ezer találatot ki fog adni a Facebook keresője. De tudod, a Google is jó barát (azt a lehetőséget, hogy valaki sehol nincs jelen online, most szépen elvetjük) - és az irányított szűrők (munkahely, lakóhely, stb.) segíthetnek. 
  Forrás: Getty Images/Todor Tsvetkov
 2. Ha nem tudod a név alapján megtalálni, de azt például tudod, hogy hol dolgozik, akkor a munkahelyének a Facebook oldala lehet a segítségedre. Nézd át a képeket, hátha valamelyiken szerepel, és be is van jelölve!
 3. Amennyiben nincs bejelölve a fotókon, az sem baj! Csekkold, hogy kik lájkolták a képeket! Tudom, szívás, és baromi sok időt vehet el, de itt jó eséllyel rábukkanhatsz arra az illetőre is, akit keresel! És ha igazán meg szeretnél találni valakit, akkor minden fáradtságot megér a keresési folyamat.
 4. Ha egy képen sem szerepel, de a lájkok között gyanúsan sok egy bizonyos valakié, akinek tájkép vagy festmény a profilképe, és a neve is fantázianévnek tűnik, akkor lehet, hogy ő az. De erről nem árt megbizonyosodnod: a többi lájkoló között akadhat olyan, akivel jóban van, ezért érdemes az ő fotóikat is átnézni, mert ott is ráakadhatsz egy képre a keresett személyről. Ha szerencséd van, be is van jelölve a fotón. Így már nem futhatsz lyukra: biztos lehetsz benne, hogy ő van a festmény mögött. :) De, ha nem így van, akkor jöhet ismét a képet lájkolók átnyálazása.
  Forrás: Getty Images/Petar Chernaev/Pixelfit
 5. Amennyiben a várost ismered, ahol lakik, akkor nehezebb dolgod lesz - pláne, ha az a város Budapest... Nem mindenki írja be ugyanis a kerületet, ahol leledzik. Ebben az esetben (ha megvan a városrész, ahol lakik) nézd meg a helyi Facebook lapokat is! Előfordulhat, hogy aki után kutatsz, egy megrögzött kommentelő/lájkoló, és hopp, már meg is van!
 6. Ha egy barátodon/kollégádon keresztül találkoztatok, akkor könnyebb dolgod lesz! Csak nézd meg az illető ismerőseit Face-en - ha nyilvános. Viszont, ha a nyilvánosság elől rejtve vannak az ismeretségek, akkor ne szégyenlősködj, hanem kérdezz rá, hogy milyen néven van regisztrálva a hölgy/úr, és uccu neki, indulhat a keresés!
 7. Ha valamilyen eseményen találkoztatok, akkor irány az esemény Facebook oldala! Az oda feltöltött képek is jól jöhetnek, ha nincs kedved/időd a több ezer résztvevőt átnézni. - De szerintem az igazán eltökélteket ez nem tarthatja vissza. Csak fel kell rá készülni, hogy nem 2 perc lesz, mire szíved vágyának tárgyát megtalálod! És ami a legfontosabb: ha nem sikerült elsőre, ne add fel!!! Csak azt nehezebb/vagy nem lehet megtalálni, aki nem szeretné, hogy ráakadjanak. Ebben az esetben viszont azt sem árt átgondolni, hogy vajon miért rejtőzködik az illető.

Tisztában vagyok vele, hogy a fentiekben sok a feltételes mód. De én hiszek a sorsban (ki hogy hívja) és abban, hogy mindennek megvan a maga oka. Ha 3 átvirrasztott és kereséssel töltött éjszaka után sem bukkansz rá arra, akit keresel, akkor valószínűleg nem itt/így kell megtalálnod.

Sok sikert a "vadászathoz"! ;)

Nyitókép: iStockphoto

  Ezt olvastad már?