kezelés férfi hiszti Makra Flóra Emese
Már attól kiborulok, hogy mennyi embert ki fogok borítani. Pedig muszáj felfedni a tényeket. Nem maradhat titokban, nem maradhat felfedezetlenül és megvizsgálatlanul ez a női idegek terhelhetőségét maximálisan kihasználó jelenség: a férfi hiszti.

Szerintem fontos, hogy egy egészséges önismerettel bíró, korrekt ember elismerje, ha a másik fél jobb valamiben. Jelen esetben a férfiak ebben a szörnyűségben! Bevallom, én soha nem voltam a legjobb. Űztem kicsit, próbálkoztam vele, de soha nem műveltem mesterien.

Hogy pontosan mire is gondolok? Szakszerűen megfogalmazva: az érthetetlen, kibogozhatatlan, megfoghatatlan, tanácstalanságot és széttárt karokkal az égre meredő tekintetet eredményező konfliktusok generálása. Röviden: a hisztit.

Forrás: iStockphoto/Antonioguillem

Mikor csak állsz szótlanul a másikra meredve, és azt érzed: nem érted. Azon töprengsz, egyáltalán ébren vagy-e? Vagy ez valami furcsa álom, amikor a világ ok-okozati összefüggései megszűntek létezni? Amikor a "miért"-re nem indokot, hanem kérdést kapsz válaszul. Amikor a magyarázat zavart, a segítő kéz ellenségességet szül.

Vegyünk egy egyszerű(nek tűnő) esetet! Elterveztem, hogy a hétvégén elutazunk vidékre. Na, nem volt kőbe vésve, csak úgy eszembe jutott. Ezért rácsörögtem a kedvesemre, hogy felvázoljam az ötletem. És elindult a lavina. Ő motorozni akar a hétvégén. Jó, megbeszéljük, puszi, hívás vége.

  • Néztem szállásokat, felhívtam, hogy elújságoljam, mit találtam. Elnézést, pontosít: ő egyedül akar motorozni a hétvégén. Szuper, puszi, egyeztető hívás vége.
  • Megszerveztem hát egy csomó baráti találkozót a hétvégére. Amikor ezt elmondtam neki, akkor közölte, hogy oda szívesen jönne, mert lehet, hogy rossz idő lesz, és akkor nem motorozik. Ááááááá, átszervezem. (Kezd elegem lenni...) Puszi.
  • Lefoglaltam még egy helyet, és már hívtam is. Ő nem jön, ne szervezzem meg az életét. Jó, találd ki, mit akarsz, nekem tök mindegy, pu... kinyom.
  • Újabb hívás - a semmiből -, lebaszás, ő soha nem csinálhatja azt, amit akar. "Puszi" helyett "Baszd meg!"
Forrás: Getty Images/Nikada

Hozzáteszem, ezen később sokkal nagyobbat röhögtünk, mint amikor én csináltam hasonlót, a női hormonokkal dúsított napjaim valamelyikén. De én legalább értem. Tudom: ha jön a hónap hisztis napja, el kell vonulnom sütőt zsíroldózni.

De egy férfi nem ilyen gyakorlott. Ezért rosszabb a férfi hiszti. Mert nincs hozzászokva, hogy elfogadja, hogy amit csinál, az nettó indokolatlan cirkusz. Sőt, talán azt sem ismeri el, hogy csinálja. Nem tudja mi ez, hogyan lehet - és kell - kordában tartani. Ezért a hiszti sokkal váratlanabb élethelyzetekben, felkészületlenül csaphat le ránk, "ártatlan" nőkre.

Nos, mivel annyi "csodálatos" tanácsot olvasni a neten a női hiszti kezelésére, ezért gondoltam, én is ellátom nőtársaimat egy pár nem biztos, hogy eredményes, de legalább egy-két jó röhögést eredményező tipp-pel:

  1. HISZTI verseny: A hiszti legjobb ellenszere, ha saját fegyverével győzzük le. Húzzuk elő a kalapból a legkiborítóbb hisztinket, és mehet a verseny kifulladásig, esetleg oldalt szúró röhögésig.
  2. Étel: Gyorsan tegyük az elszabadult fél elé, és nézzünk megadóan! Kétesélyes! Nyugtatónak épp olyan jó, mint hozzávágni a fehér ruhánkhoz. Ezért kiegészítő tanács, hogy színtelen kajával kísérletezz!
  3. A MISSION IMPOSSIBLE: Mivel maga a hiszti is értelmetlen, ezért jó megoldás lehet, ha a másik fél kizökkentésének érdekében mi is valami teljesen indokolatlant csinálunk. A kocsiriasztó ki-be kapcsolgatását és a garázsban a szerszámok látványos összekeverését kezdőknek, a fehérjepor csapba öntését haladóknak, és csak és kizárólag jó futóknak ajánlom!
  4. És végül, hogy az is, akinek nincs humorérzéke megnyugodjon: megértő simogatás és kedvesség. Ez egy próbát megér, bár én a hiszti hevében még nem értem el vele kézzelfogható sikert, de várom a teszteredményeket!

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.