állásinterjú igazság Lippai Flóra válaszok hazugság
Brit tudósok szerint - szóval, biztos igaz :) - naponta akár kétszázszor is hazudunk. Ezen elmerengve eszembe jutott, milyen lenne egy napig egy olyan világban élni, ahol mindenki igazat mond.

Ha túlteszed magad az egyértelmű hazugságokon (5 perc múlva ott vagyok, jól nézel ki, stb.), mindjárt egy érdekes kép bontakozik ki. Hiszen nem biztos, hogy örülnél, ha a párod a munkából hazaérve azt ecsetelné, milyen jó, hogy a kedvenc kolléganője csak mély dekoltázsú ruhákat szokott felvenni.

Nehéz eldönteni, mi lehetne a legizgalmasabb szituáció. Egy őszinte randi dobogós helyezést érhet el, de egy albérlethirdetéshez is lassan külön igazmondó szótár szükséges. Ahol viszont tuti, hogy a legtöbb hazugság tetten érhető, az egyértelműen az állásinterjú.

Forrás: Getty Images/Xavier Arnau/Xavier Arnau

Kezdjük is az elején!

- Jó napot! Látom, jól kicsípte magát, de ez nem lesz elég. Sajnálom, hogy a tíz kiló vakolattal sem sikerült szépre mázolnia magát. Az önéletrajza alapján csinosabbat vártam.

- Üdvözlöm, uram! Én viszont pont egy ilyen középszerű, aputestű, kopaszodó alakra számítottam. Gyorsan essünk is túl ezen az egészen, mert éhes vagyok, és délig akció van a kebabosnál.

- Jobb, ha az elején tisztázzuk, hogy ha nem túlórázik, mindenki ferde szemmel néz majd önre. Bejelenteni csak részben tudjuk, a többit megkapja kápéban, hogy legyen mit bedobálnia az kávéautomatába. Vannak rendes, jó fej kollégák, de ők nem sokáig bírják. Szerintem be is ültetem majd Unalmas Tóni és Sárkány Gizi közé, mert így elsőre nem túl szimpatikus.

- Akkor megkapom a munkát?

- Persze, emberhiány van, és bruttó 140 ezres fizetéssel már egy hónapja nem találunk munkaerőt. De azért még meséljen magáról valamit, hogy úgy tűnjön, mintha még nem döntöttem volna!

- Ahogy gondolja. Szabadidőmben szívesen sportolnék, utaznék és festenék, de mivel maga és a túlórái miatt sem időm, sem pénzem nem lesz - ráadásul lusta is vagyok -, marad a délutáni sorozatnézés. Ja és munkaidőben a Facebookon lógok, hogy azt nézzem, másoknak milyen jó az életük. Az ott az irattartón egyébként egy kép a feleségéről?

- Igen, tudja én így motiválom magam, hogy bent maradjak túlórázni.

Forrás: Getty Images/Martin Barraud

- Nekem nincsen párom, de mivel egész nap csak otthon ülök, úgy vélem, ez a következő tíz évben így is marad.

- Hát, ha a randijain is ezt a zokni-szandál kombót viseli, akkor lesz az 20 év is.

- El is felejtettem, hogy néz ki a munkaidő?

- Cégünk nem használja azt a szót, hogy munkaidő, nálunk akkor van vége a munkának, ha elvégezte a feladatát. Ha ez este kilencre vagy vasárnap délután háromra esik, akkor kérem, erőltesse magára azt a kamumosolyt, amit a három évvel ezelőtti Facebook profilképén láttam!

- Ennyire tüzetesen átnézte a profilomat?

- Persze, tele vagyok szabadidővel - az csak magának nem lesz. Mikor tud kezdeni? Gondolom, azonnal - a kétségbeesett ábrázatát elnézve már egy ideje munkanélküli lehet.

- Igen, akár holnaptól is.

- Legyen inkább hétfő, mert ez így hivatalosabbnak tűnik. Addig élvezze ki a maradék szabadidejét...

Ez alapján azt hiszem, kijelenthetjük, hogy a világ valószínűleg egy nap alatt összeomlana, ha mindenki őszinte lenne. A tudatlanság sokszor áldás.

Tetőtéri szoba ajándék nagymamával kiadó!http://www.she.hu/herself/20170817-alberlet-arak-kiado-szoba-osszekoltozes-oszinteseg.html

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.