futás Petrás Lilla különleges egyedül Randevú
Randizni készülök. Nagyon régóta nem éreztem ezt a bizsergető izgalmat. Sőt, talán kicsit azt hittem, hogy férjes asszonyként ilyenben már nem is lesz részem.

Szoktunk a férjemmel is randizni, de azért az más. Vele már nem izgulok, hogy mi lesz, ha butaságot mondok. Csodálatos egy ilyen kiteljesedett érzelmi biztonságot megélni, de most mégis úgy élvezem ezt a félelemmel vegyült lelkes szívdobogást!

Ilyen gondolatok jártak a fejemben, amikor azon az esős, szeles reggelen futni indultam.

Forrás: Shutterstock

Jóval korábban felkeltem, hogy legyen időm összekészülni. Nem akartam azzal elrontani az egészet, hogy rohanva, kapkodva "érek oda". Már előző este kikészítettem a ruháimat, de persze azért folyton elbizonytalanodtam, hogy "alkalomhoz illő" lesz-e? Nem lesz-e túl sok vagy túl kevés? Amúgy nyilván ilyenkor azért beüt Murphy meg az ő törvényei: nem száradt meg az egyik darabja a szettemnek - pedig direkt nem utolsó pillanatra hagytam a mosást. Ezért csendben - ahogy csak a csalfa asszonyok tudnak osonni - belopóztam a hálóba, hogy a szekrény aljáról kikapva rögtönözzek valamit.

A tükör előtt még ezerszer ellenőrzöm magam. Nehogy kilógjon, begyűrődjön valamim! Egy ilyen különleges partnerrel nem engedhetek meg magamnak holmi slamposságot! Hiszen én ma nem akárkivel randizom: a tomboló természettel - a csípős széllel és a szúrósan arcomba csapódó, áztató esővel. Milyen rég izgultam ennyire, hogy megfelelek-e valakinek...

Kikeresem a telefonomon a megfelelő aláfestő zenét - mintha csak egy buja légyottot szeretnék még hangulatosabbá tenni. Olyan lassan, esetlenül indul az egész: a teraszon melegítek és nyújtok. Már elkezdődött, de mégsem. Még méregetjük egymást, keressük a közös hangot - mint amikor már megérkezünk egy étterembe, de még nem hozták ki az italokat: pajkos flört helyett kötelező köröket futunk.

Forrás: Shutterstock

Aztán elindulok. Belevetem magam az élménybe. Évődünk, játszmázunk, hol ő áll nyerésre, hol én. Lenyűgöz, hogy erősebb nálam, de észnél vagyok, tartom magam. Érzem, hogy kivívom a tiszteletét. Szeretem magam így megtapasztalni. Érzem, varázslatos vagyok: az akaratom, a kitartásom, a tudatosságom, a büszkeségem.

Beszűkül az elmém és csak a jelenre figyelek: nincs semmi, csak ő meg én. Iszonyú élesen érzékelem magam: a bokám, a tüdőm, a combom, az enyhe szédülésem, a szívdobogásom. Lüktetek. Érzem, hogy élek, hogy elmentem a végsőkig, és még mindig bírom. Vajon a hétköznapokban mikor vesztem el ennyire a kapcsolatot mindazzal, ami én vagyok? Jól megfigyelem a pillanatot, és próbálok ebből a "ragyogó önmagamságból" valamit átmenteni arra az időre, amikor véget ér ez a varázsos pillanat.

Figyelem őt is: ahogy tombol, ahogy tépi a fák leveleit, és olyan messzire repíti őket, amiről még csak álmodni sem mertek. Nézem a sötét felhők örvénylő gomolygását, a mező hullámzását, az esőcseppek furcsa táncát, és azt érzem, hogy ez a mi titkunk. Ezt senki nem látja rajtam kívül. De engem nem bánt. Minden haragjától és erejétől óv, hogy megmérettettem és elégnek találtattam. Okosabb voltam nála, jól válogattam össze a fegyvertáram: a sapkám, a melegítőm, az esőkabátom.

És azt is tudom, hogy mikor elég. Melyik az a pont, amikor haza kell menni, mert többé nem tudom uralni azt, ami történni fog. Pedig úgy maradnék, de ha túlfeszítem a húrt, akkor ami izzó szenvedély volt, szó szerint lázas rossz emlékké keseredik.

Még dobog a szívem, mikor hazaérek. Kell pár perc levezetés, ami összeköti a mámoros pillanatokat a valósággal. Még talán van egy kis időm, amíg mindenki felébred. Gyorsan letusolok. Csak most veszem észre, hogy egy-két helyen "belém harapott" a szeretőm: beszökött az eső a ruhám alá, csak az egekben hullámzó adrenalinszintem megviccelte az érzékszerveimet.

Aztán bebújok az ágyba, hogy megöleljem azt a vihart, akivel egy életre megszelídítettük egymást. Mert ő az egyetlen számomra.

Elmentem futni. Borzasztó volt.http://www.she.hu/herself/20170302-futas-sport-tapasztalat-lomha-luzer-hangulat-endorfin-uj-korszak.html

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.