tisztelet férfi férfiasság igazi
Hol vagytok már dicső héroszok, hős Achilleusok és bátor Hektórok? Férfiak, most komolyan! Mi a jó isten történt veletek?

A férfiakban az egyik legjobb, hogy van farkuk, és a tragédiájuk, hogy mégis töketlenek. Jó, nem mind. De észrevetted már, hogy a XXI. században egy új és meglehetősen silány férfitípus indult burjánzásnak? Méghozzá az inkompetens férfi. Bár finoman megjegyzem, a nők sem matyóhímzések... Azonban a férfiakkal kapcsolatban mégiscsak ki kell mondani, hogy ijesztő, amilyen tempóban csökkenni kezdett a valóban tiszteletreméltó "egyedek" száma.

De ha neked egy ízig-vérig nagybetűs Férfi jutott, becsüld meg nagyon, mert egy kincset találtál a szemétdombon! Még pár évtized és "veszélyeztetett fajnak" fog minősülni az ilyen...

A férfi éke a bátorság, a nőé szépség - tartja a mondás. Ma ez úgy szólna, hogy a férfi éke a pénz, a nőé a fitneszmodell alak. Gondolj bele, az egész ott kezdődött, hogy divat lett a prosztó, de kőgazdag és nyomulós férfi. Mármint nyilván mindig is helyzeti előny volt a vagyon és a magabiztosság. DE! Ez így önmagában azért még édes kevés volt. Még a legsötétebb középkorban is kivetette magából az "elit" azt, aki e mellé nem tudott minimum jólneveltséget és a kor átlagát meghaladó műveltséget felmutatni.

Forrás: Shutterstock

És most? Most körberajongott celeb lehet mindenki, aki elég gyakran posztol képet a sportkocsijáról. Ebben persze mi, nők, vastagon benne vagyunk, hiszen a "húspiacon" kelendőbb egy-egy gazdag, de proli pasi, mint egy (érzelmileg is) intelligens, de kevésbé tehetős.

Pedig ha az előbbiről leveszed az Armani öltönyt, a CK alsógatyát, kiszállítod az Audijából és lekapod róla a luxusóráját, akkor mi marad belőle? Hát csak egy meztelen, reszkető, félelmei és önbizalomhiánya miatt hatalmas egót növesztett bunkó. Ezek a férfiak üresek.

Holott nem kell szuperhősnek lenni, hogy férfinak tartsunk egy férfit!

Achilleust sem a harciasságáért tiszteljük, hanem mert hiteles férfi volt, aki vállalta a sorsát. Hektórt sem a háborús erényeiért szeretjük, hanem azért a bátorságért, amit a családjáért vállalt. A férfi, ha értékekben gazdag, nagyszerűbb lehet bármelyik hősnél - akkor is, ha hétköznapi életet él.

Forrás: Shutterstock

A mai kor férfiideálja azonban útközben elvesztette a sziklaszilárd eltökéltséget és a kitartást. Hova lett, a "nem adjuk fel a nehézségek ellenére sem" mentalitás? Hűségesnek lenni pedig már cikinek számít. Anyámasszony katonája, akit befenyített az asszony... Ahogy az elvek iránti hűség is egyre jobban hátracsúszik az "Igazi Férfi ismertetőjegyei" listán.

A 21. század férfiideálja egy gyáva ember, aki csak hajkurássza az instant boldogságot. Ám úgy, mint a bolond: sosem éri utol. Amíg nem néz szembe önmagával, addig csak a mulandó örömöktől várhatja az happy feelinget. Amíg nem tudja magáról, mit szeret és mit nem, mi a fontos és mi nem, mit képes megbocsátani vagy mivel képes együtt élni, addig csak egyik virágról a másikra száll, miközben szép lassan elmúlik a nyár.

Könnyebb másokat okolni, és nehéz szembenézni önmagunkkal, ehhez kell a legnagyobb merészség és a legnagyobb erő. Beismerni a hibáinkat, megbocsátani őket és megküzdeni velük egyáltalán nem kéjutazás, de nem is lehetetlen. A nehezebb utat választani, és nem az alkoholizmusba vagy az állandó önsajnálatba menekülni, na, ahhoz kell férfiasság!

És épp ennyire kell kurázsi ahhoz is, hogy a környezet nyomása ellenére a saját elvárásaink jelentsék a mércét. Bátorság kell ahhoz is, hogy tudatosan vállaljuk a kötelezettséget vagy a felelősséget, és hogy ezek mellett kitartson valaki. Talán ez az egyetlen dolog, ami gerincet ad a férfinak. Hiába, bátorság kell ahhoz, hogy valaki férfi lehessen.

És én hiszem, hogy még vannak ilyen férfiak. Nem is kevesen, csak emlékeztetni kell őket, hogy ők a "menők", és nem az üres hangemberek.

Mikor haltak ki az illedelmes férfiak?http://www.she.hu/herself/20170210-illemtan-illedelmes-ferfiak-romantika-udvarlas-lovagiassag.htmlAzt a férfit keresd, aki...http://www.she.hu/herself/20170929-ferfi-no-szerelem-kereses-szego-lindi.html

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.