párkeresés férfi Császár Zsanett ismerkedés egyforma
Mi, nők, sokszor mondjuk, hogy minden férfi egyforma. De vigyáznunk kell a túlzott általánosítással, mert ezzel akaratlanul is megbántunk másokat, ráadásul saját magunkat is csapdába kergetjük.

Mindig a szexre gondolnak

"Csak a kalandra hajtanak, nem akarnak komoly kapcsolatot." "Minden pasi perverz." "A hűtlenség beléjük van kódolva." Igen, a statisztikai adatok szerint ők nagyobb valószínűséggel lépnek félre, de túlzás lenne kijelenteni, hogy ez minden egyes férfira igaz. Az általánosítás helyett talán el kellene gondolkodni azon, hogy mi motiválja azokat, akik megcsalják a párjukat. Függetlenül attól, hogy alkalmi kalandról van szó vagy szeretői viszonyról. Ezért fontos, hogy merjünk nyíltan beszélni a szexről, és arról, hogyan lehet fenntartani a szenvedélyt egy kapcsolatban.

Forrás: Shutterstock

Nem akarnak gyereket

Az egyik legrosszabb sztereotípia, hogy az erősebbik nem tagjai leginkább szabadságra vágynak, nem pedig babasírásra és pisis-kakis pelenkákra. Ezzel szemben a kutatások azt mutatják, hogy a férfiak többsége igenis szeretne utódokat nemzeni.

Az apaság manapság menőnek számít (gondoljunk csak olyan szexi sztárapukákra, mint például David Beckham, Matthew McConaughey vagy Justin Timberlake).

Statisztikák igazolják, hogy napjainkban a férfiak sokkal aktívabb szerepet vállalnak a gyerekgondozásban, és sok olyan család van, ahol a férj megy szülési szabadságra. Kivétel persze mindenre van, de az biztos, hogy az előítéletek tévútra vezethetnek bennünket.

Minden pasi egyforma

Sokszor hallottam, sőt magam is sokszor használom ezt a kifejezést, pedig szeretném hinni, hogy bennem nincsenek előítéletek. Az egyik legnyilvánvalóbb jele a férfiakkal szembeni elégedetlenségünknek, hogy mindegyiküket ugyanolyan szemétnek, sunyinak, önzőnek tartjuk... és hosszan folytathatnám a sort. Ezért amikor randizunk valakivel, előre legyártjuk magunkban a forgatókönyvet, felkészülvén a csalódásra. De a negatív sztereotípiák erejét sosem szabad alábecsülni! Ha nem vagyunk képesek felhagyni az általánosítással, akkor előre elvetjük annak a lehetőségét, hogy a kapott információkból alakítsunk ki egy reális képet. Beskatulyázzuk az illetőt, mielőtt megismernénk. Ez pedig nem jó alap egy új kapcsolat indításához.

Forrás: Shutterstock

Nem tudják kimutatni az érzelmeiket

A kissrácok fejét teletömik mindenféle marhasággal ("Ne bőgj, nem vagy te lány!", "Ne legyél már ilyen nyámnyila!" stb.), nem csoda, hogy nehezebben mondják ki, amit gondolnak. Ez persze nem azt jelenti, hogy a férfiak híján lennének mindenféle emóciónak. Sokszor egy titkos kód használatával fejezik ki az érzéseiket, amit bizony nem könnyű megfejteni. Ráadásul gyakran áthelyezik ezeket egy másik térbe - oda, ahol jól és biztonságban érzik magukat.

Amikor fennhangon hirdetjük, hogy milyenek a férfiak, akkor a belénk nevelt sémák, és nem a valódi személyiségük alapján alkotunk értékítéletet. Pedig ha ezt sikerül felismerni, akkor talán azt is megértjük, hogy mennyire káros a férfiak amúgy is alacsony önbecsülését skatulyákkal rombolni.

Férfisztereotípia – amikor a nők a szexistákhttp://www.she.hu/herself/20161107-ferfiak-elnyomas-egyenloseg-pejorativ-szexizmus-tipikus.htmlSzeretnék elnézést kérni a férfiaktól...http://www.she.hu/herself/20171010-ferfiak-nok-viselkedes-kulonbsegek-petras-lilla.html

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.