magabiztosság nők Greta May férfiasság férfiak nőiesség
Szingli barátnőim panaszolják, hogy egyre több olyan férfiba botlanak, akik túl magasra teszik a mércét. Tökéletes külsejű nőt szeretnének - mint mondjuk, Julia Roberts a Micsoda nőből. Csakhogy ők maguk a legnagyobb jóindulattal sem hasonlítanak Richard Gere-hez.

"Kopasz és pocakos, pecséttel az ingén" - konkretizálja a problémát Zsani. "Mégis arról hadovál, hogy odavan a manöken alkatú nőkért. A legutóbbi találkájáról azért lépett le, mert a csaj túlságosan átlagos volt az elküldött képeihez képest. Megáll az eszem! Heti háromszor járok edzőterembe, hogy feszes testtel randizzak hozzá hasonló, nagyképű pöcsökkel, míg ő a söröskorsót is nyögve emeli fel. Mondd már, mitől van a férfiaknak ilyen őrült nagy önbizalmuk?"

Nem tudom - válaszoltam. Való igaz, a csajok valamiért hajlamosabbak a negatív önértékelésre. Nincs olyan szép nő, aki ne tudna legalább egy olyan dolgot mondani magán, ami miatt képes parázni randi előtt. Ezzel ellentétben a férfiak nagy része elegáns könnyedséggel emelkedik felül a hiányosságain, vicces kacsintással intézve el a dolgot.

Forrás: Shuttesrtock
  • Őszülés? "Egy tisztes, őszes halánték a nő számára ajándék."
  • Hajhullás? "A kopasz férfi sármos!"
  • Sörhas? "Mackós típus vagyok, a lányoknak biztonságot ad, ha hozzábújhatnak a pocakomhoz..."

Lehet, hogy az ő hozzáállásukat kellene elsajátítanunk?

De mi lehet az oka a férfiak magabiztosságának?

Talán évezredeket kell visszamennünk, hogy megértsük, miért képesek erre a férfiak. Hiszen már az őskorban is határozottnak és magabiztosnak kellett lenniük. Nem volt idejük azon vívódni, képesek-e a győzelemre, ha épp bekukkantott a törzshöz vacsorára egy barlangi medve. Lehet, hogy az evolúció azoknak a férfiaknak kedvezett, akik ilyen helyzetben sikeresen helyt álltak?

Vagy arról van szó, hogy míg mi, nők, a nemiségünket leginkább jelképező melleket zárt ruházatban is jól láthatóan "viseljük", a fiúk bezzeg gatyába rejtve hordják az aduászt? Ismerjük be, ez azért nagy előny.

Forrás: Shutterstock

Lehet egy pasi bármilyen okból előnytelen megjelenésű, a férfiasságát (sokak szerint leginkább) képviselő testrésze külső szemlélő számára nem látható. Zsákbamacska. Így persze könnyen ki tudják húzni magukat, és mondhatják, hogy ha arra kerül a sor, akkor bizony nagyot tudnának villantani. Nem sok olyan pasival lehet találkozni, aki az ellenkezőjét állítaná magáról.

40 éves kamaszfiúkhttp://www.she.hu/herself/20170922-parkereses-defekt-megkomolyodas-serult-ferfiak-toth-zsuzsa.html

"Bárcsak jönne egy új divat, amelyben a 'varázspálcák' számára szűk, méretre szabott kis tasakot hagynak a nadrág külső részén!" - csap a homlokára Zsani. "Akkor aztán aggódhatnának!" Nevetek, elképzelem a szitut. Valóban, végre nem csak a fiúk gusztálnák a csajok mellét. Fordítva is menne a mustra: "Te, nézd, Gézának mekkora van! Szegény Jani elbújhat mellette. De miért hajlik neki annyira balra? Normális, hogy ilyen ferde?! Különben mindegy, a Jóskát sasoljátok! Neki alig fityeg ott valami, nem is csoda, hogy lelépett mellőle a Juli..." Ha ilyesmi létezne, talán kevesebben lennének annyira eltelve maguktól.

Szerencsére azért vannak normális férfiak, akik a nők hiányosságait is a magukéhoz hasonlóan, természetesen kezelik. Azok pedig, akik csak és kizárólag a filmbéli tökéletes nőkre hajtanak - míg ők sokszor az ápoltság alapvető követelményeinek sem felelnek meg -, általában magányosan végzik.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.