Magyar turisták, akik helyett te szégyelled magad

Bárhol is jársz a világban, 90%-os biztonsággal meg tudod tippelni, hogy a vadul (és indokolatlanul) fotózó emberke japán. A szandált zoknival viselő német, a tüchtig, modern szemüvegkeretes, idős pár pedig északi. Na most, minket, magyarokat is pont ugyanígy fel lehet ismerni az alábbiakról - természetesen az olvasók minden esetben kivételek, beleértve a cikk íróját is.

 1. Szégyenérzet nélkül alkalmazzák az angolórán (nem) tanultakat, és minden elképzelhető nonverbális kommunikációs eszközt segítségül hívnak a hézagok kitöltésére. Főleg a hangerőt. Hiszen ha hangosan és tagolva mondod, akkor biztosan meg fogja érteni... 
  Forrás: Shutterstock
 2. A szállodában és úgy egyáltalán bárhol, ahol ingyen kaja van: telipakolják a tányérjukat - jelentősen több kajával, mint amit meg tudnak enni. Aztán a kifejezett kérés ellenére is tízórait csomagolnak szalvétákba. Majd persze menetrendszerűen rosszul tolerálja a bélflórájuk az egzotikusabb ízeket.
 3. Cifra káromkodással jeleznek minden gikszert, örömöt, felháborodást és rácsodálkozást.
 4. Ugyanígy minden szituációt egy annak megfelelő alkoholos itallal kísérnek.
  Forrás: Shutterstock
 5. Rendelkeznek azzal a mások számára elsajátíthatatlan képességgel, hogy egyenetlenül, mégis roston sült kacsává égjenek a napon. Mondhatnánk, hogy csak azért, mert nem kenik magukat naptejjel, de ez annál több, ez egy szuperképesség.
 6. Minden szir-szart összevásárolnak, majd mindent magukra aggatnak a hazafelé útra - még azt is, amit az előző pontban ecsetelt leégés miatt nem lenne tanácsos.
 7. Még az oroszoknál is előbb verik ki a vendéglátóknál a biztosítékot, pedig erős a mezőny.
  Forrás: Shutterstock
 8. A repülőkön 100 ml-es folyadékhatár? Ugyan már! Ők ilyenről még nem hallottak. Emiatt a fél neszesszerük a kukában végzi, és innen pedig máris ugorhatunk a 3-as ponthoz.
 9. Tolakodnak, intézkednek, levegőt alig vesznek, úgy reklamálnak. Na, és persze a terepfelmérés és akklimatizálódás után elkezdődik a folyamatos dicsekvés a többi magyarnak az otthoni javaikról, hogy milyen jól megy, nem jelent gondot kijutni Törökbe meg Olaszba. Csoporton belül megindul a klikkesedés, Ferihegyen megtörténik a könnyes búcsú, majd kezdetét veszi az égési sérülésekből való regenerálódás. És ez alatt nem csak a bőrüket értem.

Laczó Adrienn

Nyitókép: Shutterstock

  Ezt olvastad már?