viselkedés Lippai Flóra hogyan legyél bunkó bunkóság
Önzetlennek, kedvesnek lenni megerőltető, ugyan miért is fáradnál vele? Ha véletlen ráköszöntél a szomorkodó szomszédra, nos, fogd vissza magad!

Ha már annyi őstulok vesz körül, miért te ne követnéd a nyájat? Ha az alábbi pontok mindegyikét betartod, garantálom, te leszel a világ legnagyobb suttyója!

1. Hanyagold el a párod!

Csald is meg, biztos, ami biztos! Egy igazi tapló csak díszből tartja a "kedvesét", és a kertben növő fűvel is többet törődik, mint vele. Bár az igaz, hogy mindkettőt eltapossa. A virágárust messze kerüld el, az évfordulókat szándékosan ne jegyezd meg! A közös program maximum heti egy bevásárlás lehet.

Forrás: Shutterstock

2. Úgy rinyálj, mintha az életed múlna rajta!

A mosolygást hagyd a fogkrém reklámok szereplőire, és jókedved is csak akkor legyen, ha másnak rossz! Áraszd el a munkahelyedet az élni nem akarás szellemével, és keress pár kollégát, akivel közösen siránkozhattok! Szidd a főnököt, az országot, a Földanyát, mindegy, csak ne hagyja el jó szó a szádat! Mérgelődj bármin: nem fogytál semmit, pedig tegnap gyalog elmentél a kisboltig, lemerült a telefonod, és a másik szobában hagytad a töltődet.

3. Feszült vagy? Vezesd le a szeretteiden!

Ha a főnök megkért, hogy néha dolgozz is, annak a fele sem tréfa, természetes, hogy felmegy a pumpa. Logikus, hogy ezért a szeretteiddel fogsz ordibálni! Ajánlott célszemélyek: a gyermeked (ha később van elég pénzed fizetni a pszichológusát), anyád, apád (velük vissza lehet élni, a génjeikbe van kódolva, hogy szeressenek), a párod, hiszen úgyis mindig kéznél van.

4. Csak magaddal törődj!

Egy bácsi magzatpózban fekszik az úton a kőkemény mínuszokban? Úgyis csak egy piás hajléktalan! A mentőt kihívni legalább 2 perc, és különben is, minek iszik, ő tehet róla! Legyen alapvető, hogy a szomszédnak nem köszönsz, a "Hogy tetszik lenni?" kérdést pedig felejtsd is el, még a végén jólesne neki! A kollégáidat használd egy-egy lépcsőfoknak a főnök fenekéhez vezető úton, hazafelé menet a buszon pedig minél több embert lökj fel az utolsó szabad helyért!

Forrás: Shutterstock

5. Ne fogadd el a kritikát!

Miért is tennéd, hiszen te tökéletes vagy! Háborodj fel, ha valakinek más a véleménye, igazadat ne érvekkel, hanem üvöltéssel és fröcsögéssel támaszd alá! Egy beszélgetés csakis rólad szólhat, a többiek csupán biodíszletként szolgálnak. Előny, ha agresszív vagy, de ha passzívan, sunyi módon támadsz, az talán még nyerőbb.

+1 Ne jótékonykodj!

Egy idióta ismerősöm megfogadta: havi egy aprósággal mindig hozzájárul a közjóhoz. Ha te nem akarsz ilyen lúzer jótündér lenni, az alábbi helyeket messzire kerüld el:

És persze, ha találtál egy pénztárcát, feltétlenül tartsd meg magadnak!

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.