analfabéta virtuális Laczó Adrienn
Most megtudhatod, hogy virtuális analfabéta vagy-e. Persze csak az úgynevezett mai fiatalokhoz képest. Igen, ez egy olyan bezzeg-az-én-időmben bejegyzés lesz :D

Nem vagy teljesen reménytelen eset, de azért, ha a felhőről kellene értekezned, bajban lennél. Neked is van okostelefonod, de tudnak még új trükköket mutatni. És te is félúton vagy a függőség felé, de nem produkálsz elvonási tüneteket egy hosszabb repülőút alatt. Egyelőre még, barátocskám, még!

Szóval következzenek a kórkép egyértelmű jelei - ha felfedezed magadon őket, gratulálok, megbuktál virtuálisságból, de ennél nagyobb bajod sose legyen:

  • Életedben először hallod azt a kifejezést, hogy "kúrólájk", és azonnal ki is próbálod az egyik lánybarátodon, aki röhögve üdvözöl 2018-ban. Azok kedvéért, akik még nem tartanak a játéknak ezen a szintjén: a kúrólájk a hölgy egy régebbi képének betetszikelése, ami (nem is annyira) burkolt jele annak, hogy átnyálaztad a fotóalbumait. Ez egy ilyen online ovis hajhúzás, valószínűleg 2018 szava lesz az Oxford szerint.
    Forrás: Shutterstock
  • A Facebook magabiztos, mégis diszkrét használata már megy; felkészül: az Instagram. De még hezitálsz. Jó lesz az neked? Annál mondjuk jobb, hogy édesanyád, sőt a nagyid egyre több barátosnéja jelöl be fácsén (még ha csak bejelölne, de az üzenőfaladra ír magánüzenetet, mert még nem üzembiztos felhasználó a drága).
  • A BKV jármű fékezésénél te vagy az, aki elkapja a fizika törvényeinek magukat megadó, repülő kiscsajokat, mert neked mindkét kezed szabad, ők meg mindkettővel kapaszkodtak, csak nem a kallantyúba, hanem a Snapchatbe.
    Forrás: Shutterstock
  • Még nem mindent keresel csípőből a Google-ön, hanem adsz magadnak pár percet, amíg erőlteted a memóriádat, és csak utána adod meg magad. Sajnos a polcodon porosodó lexikonok már nem játszanak, csak a belépő szintűeknél, mint pl. Mariann néni, de már ő is regisztrált a zinternetre (és hamarosan az üzenőfaladra is fog írni, ugye). A Shazam telepítése helyett viszont még inkább azt próbálod visszaidézni, hogy milyen illatok, bulik, emberek kapcsolódnak össze a fejedben az adott zenével. És ez jó :)
  • Már elkezdett zavarni, hogy a négyéves gyereked magabiztosabban kezeli a tabletet, mint te harmincnégy évesen - se.

Laczó Adrienn

Vigyázat! Nagyi rászabadult a Facebookra!http://www.she.hu/herself/20170713-facebook-nagymama-internet-tanulas-csalad-kapcsolattartas.html

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.