királynő nők Greta May férfiak nőiesség udvarlás
Tele a Facebook olyan idézetekkel, amelyek arról szólnak, a férfiaknak mekkora felelőssége van abban, hogy a nők valódi, csodás nőiességükben tudjanak kibontakozni. "Ahhoz, hogy egy nő ragyogjon, olyan férfi kell, aki ragyogtatja", "Egy igazi férfi mellett királynőnek érzed magad", és így tovább...

Mindez kiválóan mutatja, hogy egy szerelem kezdetekor mekkora elvárásokkal telve fogjuk meg a Nagy Ő kezét. És bár a fiúk nem osztogatnak meg erről idézeteket, vagy lelkiznek a barátaikkal papírzsepit szorongatva, mégis sokukra nyomásként nehezedik mindez. Gondoljatok csak bele, milyen az, amikor valakinek azt mondják: "Rajtad múlik, hogy a másik tökéletesen működjön. A te felelősséged. Jól kell csinálnod!"

Persze ennek a tanácsnak megvan a csajoknak szóló verziója is (bár jóval ritkábban hangoztatva): "Ne kasztráld a férfit!" Szóval ott tartunk, hogy 1:1. De innentől hogyan tovább? Lengessük egymás felé a fenti mondatokat, mint a vörös posztót? Vezet ez valahová? És mi van, ha tönkremegy egy kapcsolat? Azt kellene érezned, hogy te nem voltál elég jó ahhoz, hogy a másik kellően férfinak érezze magát melletted, vagy azt, hogy ő nem, hogy te kellően nőnek?

Forrás: Shutterstock

Azt gondolom, hogy ezek a megközelítések, bár elsőre jól hangzanak, mégis tévútra visznek. Elfeledtetik az egyén felelősségét. Azt, hogy voltaképpen minden rajtad múlik - légy férfi vagy nő.

Ha egy pasi úgy érzi, hogy "kasztrálják", nem hibáztathatja a barátnőjét. Ugyanis csak azt lehet papucsként kezelni, aki hagyja. Önmagát "heréli ki", ha tűr. Ugyanez működik fordítva. Évek óta együtt vagy Bélával, aki berongyol előtted minden ajtón? Sosem dicsér meg, nem mondja, hogy tetszel neki? És hagyod?! Elsőre talán megrázó hallani, de sajnos benned van a hiba. (Azon felül, hogy Béla nyilván bunkó.)

Mert szerintem a nőiesség megélése - akárcsak a férfiasságé - sosem külső körülményektől függ. Belülről kell, hogy jöjjön. Ha elvesztetted, a saját belső biztonságoddal történt baj. Ennek miértjét kéne megkeresni, a másikra való mutogatás helyett.

Szóval a rossz hír az, hogy nem a pasi feladata elérni, hogy királynőnek érezd magad. Bármilyen nehéz is, neked kell megtalálnod magadban a királynőt. Az olyan férfitől pedig, aki sérti, netán le akarja rombolni a benned élő nőiességet, el lehet köszönni - nem pedig várni, hogy csodákat tegyen.

Tetszik vagy nem, az életünkért mi felelünk. Egyetértesz velem?

Meddig érdemes küzdeni egy nőért?http://www.she.hu/herself/20171204-meddig-erdemes-kuzdeni-egy-noert-parkapcsolat-gyorfi-andras.html
Még több cikk Gretától!
Ha idáig eljutottál, már biztos rajongsz Greta stílusáért, és nem bírod visszafogni magad, hogy ne olvass tőle még többet. Megértjük, és segítünk is neked. Az írói oldalán rengeteg írása vár rád.Forrás: Greta May

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.