házasság párkeresés önházasság szólógámia Györfi András
Sok furcsaság történik mostanában a világban. Tucatnyi különböző új nemet határoznak meg azon a kettőn túl, amikről az iskolában tanultunk. Férfiak válhatnak nővé, és nők férfiakká, nem semmi, amit látunk.

Egyre több az egyedülálló is, mintha meg lennének bolondulva a férfiak és a nők egyaránt. Kevesen találják a helyüket, de persze nincs minden veszve, vannak még normális kapcsolatok. Viszont van egy új divat, ami számomra egyenesen elképesztő és érthetetlen. Egyre több nő egyszerűen azt csinálja, hogy önmagával házasodik össze. Igen, jól olvastad, elveszi saját magát.

Forrás: Shutterstock

Természetesen van szertartás is, násznéppel, oltárral, minden, ami kell. Ez esetben viszont egyedül vonul a menyasszony, a gyűrűt pedig egyik kezével helyezi a másikra, így köttetik meg a frigy. A boldogító igent a szertartásvezető kérdésére természetesen saját maga mondja ki, saját magának.

Az ember azt hinné, hogy egy újabb amerikai őrületről van szó, de nem, a jelenség már Európában is terjed, sőt, Ázsiában is egyre gyakoribb. Persze saját elnevezése is van a dolognak a monogámia, poligámia, hipergámia mintájára, ez nem más, mint a szólógámia.

Állítólag a Szex és New York című sorozatból származik az alapötlet. Bennem felmerült az is, hogy ha nőként elveszed saját magadat, akkor tulajdonképpen feleség leszel, vagy mégis micsoda? Férj mégsem lehetsz. Elképesztő és idétlen az egész.

Forrás: Shutterstock

De olyannyira terjed a hülyeség, hogy már az esküvőipar is elkezdte kiaknázni a benne rejlő lehetőségeket. "Vedd el saját magad!" csomagokat árulnak, útmutatókkal, meghívókkal, külön ilyen eseményekre készített gyűrűkkel és egyebekkel. 2016-ban már 200 csomagot adott el az egyik cég, ez nem tűnhet soknak, azonban elmondásuk szerint rohamosan nőnek az eladásaik, illetve nem ők az egyetlenek ezen az új piacon.

Ezek a nők tipikusan negyven körül mondják ki a "boldogító igent", sokuk szerint azért, mert belefáradtak a család és a barátok folyamatos kérdés áradatába, hogy: "Mikor házasodsz már meg?"

A következő fontos kérdés a hűség. Ha egy nő elveszi saját magát, majd lefekszik valakivel, az hűtlenségnek számít? Vagy a nagy nap után már csak az önkielégítés etikus?

Ha van házassági szerződés, mi kerül bele pontosan, hogyan oszlanak meg a vagyontárgyak? Ha esetleg válásra kerülne sor, akkor hogyan költözöl el önmagadtól? Illetve nem akarok gonosz lenni, de tudjuk, hogy az élet súlya alatt sajnos néha összeroppannak az emberek. Ne adj 'Isten egy öngyilkossági kísérlet esetén a pszichiátriára viszik a hölgyet, vagy a börtönbe gyilkossági kísérletért?

Jobb lenne megbékélnie egymással férfiaknak és nőknek, higgadtabban, több tisztelettel és nyugalommal viszonyulni egymáshoz. Irreális elvárások helyett a szeretetre és egymás értékeire fókuszálni, és családot alapítani, mielőtt késő lenne.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.