párkeresés viselkedés önazonos Filep Dávid ismerkedés Randevú
Randizni gyakran maga a pokol. Pedig mindenki azt szeretné, ha ez mind a két fél számára kellemes élmény lenne. És talán pont itt rontják el: túlzottan igyekeznek, és közben elfelejtenek őszinték lenni - még saját magukhoz is.

Pedig ez lenne mindennek az alapja, hogy tisztában legyünk vele, mit várunk a másiktól, és mi magunk mire vagyunk képesek. És ezt fel is merjük vállalni. Összeszedtem pár helyzetet, amikor érdemes odafigyelni, hogy tényleg önazonos vagy-e.

1. Előre tisztázd a helyzetet!

Előfordulhat, hogy úgy mész el egy randira, hogy egyébként van egy másik udvarlód is, akivel még nem fordult annyira komolyra a kapcsolatotok, hogy letáborozz mellette. Az sem probléma, ha esetleg van egy exed, akit még nem tudtál teljesen elengedni. De vannak olyan emberek, akik még azt is képesek letagadni, hogy gyerekük van, miközben velük él... Könyörgöm, ne a búcsúcsók után öntsd ezt a másik nyakába!

Legyen benned annyi, hogy még mielőtt találkoztok, tisztázod vele a dolgokat, hogy aztán eldönthesse, így is megéri-e neki az egész.

Forrás: Shutterstock

2. Tinderen szebb voltál...

Komolyan vannak emberek, akik képesek úgy végigülni a randit, hogy közben forog a gyomruk a partnerüktől. De azért jópofiznak, és semmi jelét nem adják annak, hogy valami gond lenne. Aztán pedig csodálkoznak, hogy szegény lány vagy fiú még hetekkel később is értetlenül írogat, és küldi a szíveket meg a rózsát meg a hintót. Pedig nem gáz, ha nem jön be valaki! Egy egészséges személyiséggel rendelkező ember nem lesz depressziós csak azért, mert közlöd vele, hogy neked ő nem az eseted - akár már rögtön a találkozás elején.

Nyugodtan mondd meg, ha másra számítottál!

Így ha nem is tökéletes, de legalább egy nyugodt találkozót bonyolíthatsz le. És tiszteld annyira azt az embert, aki időt szánt rád, hogy nem ringatod csalfa reményekben! Hidd el, rengeteg kellemetlen SMS-t és telefonhívást megspórolhatsz ezzel.

3. Ez most nekem nem megy!

Szar napod volt? Lecseszett a főnököd? Otthon káosz van? Hirtelen kitört a harmadik világháború? Ha bármilyen külső tényező gátol abban, hogy átadd magad a randi élményének, akkor ne féld megnyomni a piros gombot! Ha úgy érzed, hogy mindegy, mit csinálna a partnered, akkor sem tudnád felhőtlenül jól érezni magad, akkor merd ezt bevallani! Hidd el, egy normális ember ezt megérti. Ha viszont úgy ülöd végig a randit, hogy 40 fokos lázad van, megy a hasad, vagy csak azon jár az agyad, vajon elviszi-e a bank a fejed felől a házad, akkor tuti katasztrófa lesz az egész. És azon kívül, hogy közben te sem érzed jól magad, még a másikra is rossz benyomást teszel - ez pedig nem visz előrébb.

Pedig ha egy másik, nyugodtabb alkalommal kerítenétek sort a találkára, akkor mindketten pozitív élményekkel gazdagodhatnátok.

4. Nem értek mindenhez!

Az teljesen rendben van, ha az első randin szeretnéd, hogy minden passzoljon, és ő is úgy érezze, titeket már az anyaméhben egymásnak teremtettek. De ehhez nem kell, hogy minden témában próbálj őrült módjára lépést tartani vele. Nem gáz, ha nem ismersz egy híres festőt sem. És az sem, ha a kardántengelyről egy földrajzi képződmény jut eszedbe. Egy randi nem műveltségi vetélkedő, és a jó válasz esetén nem nyersz vagyonokat. Viszont ha megpróbálod mindentudónak eladni magad, akkor könnyen hülyét csinálhatsz magadból.

Nyugodtan tereld a témát a te érdeklődési köreid irányába is, és merd bevallani, ha valami nem az erősséged!

Forrás: Shutterstock

5. Nem gáz, ha vannak hibáid!

Persze dögös akarsz lenni egy randin, és a legjobb formádban villogni. Alap a másfél kiló vakolat, az extrémebbek akár zoknival kitömött dupla push-up melltartóval is készülhetnek. De ezt nem érdemes túlzásba vinni. A legnagyobb őrültség, amit elkövethetsz egy randin, az az, ha többet mutatsz, mint amennyit valójában adni tudsz. Ne vállald túl magad, mert később ebből csak csalódás lesz! Téged kell, hogy megkedveljen, nem pedig azt, aki lehetnél.

Ha így nem felelsz meg neki, akkor fogadd el, hogy mindenkinek más az értékrendje, és ne állj meg addig, amíg olyat nem találsz, aki magadért szeret! Sokkal szánalmasabb, ha utólag derül ki, hogy mennyit ferdítettél.

7 randi tipp férfiaktól nőknek - avagy ezt NE csináld! http://www.she.hu/herself/20170728-randi-ferfi-no-ismerkedes-hiba.html

Nyitókép: Shuttertsock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.