sötétség lépések butaság hülyülés
Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa - és való igaz, a mélybuta embereknek valahogy az arcukra van fagyva a mosoly. Épp ezért miért kéne nietzschei magaslatokat súrolni, amikor minden öröm forrása karnyújtásnyira van?

Persze, a sötétséghez nem elég, ha csak birka módjára követed a nyájat, a dolog ennél összetettebb. Szép fokozatosan kell egyre lejjebb és lejjebb süllyedni.

1. Olvass!

Most meglepődtél, igaz? Nyugalom, nehogy előbányászd az Egri Csillagokat a tárolóból, egy három soros cikk Palvin Barbi melleiről bőven megteszi. A bulvár ontja magából az írott "tartalmat" olyan embereknek, akiknek két mondatonként be kell iktatni egy Instáról lelopott fotót. Persze lehet legyinteni, hogy mindenki rákattint az efféle töltelékcikkekre, de ha igazán ostoba akarsz lenni, csak sztárhíreket olvashatsz ezentúl.

Forrás: Shutterstock

2. Mi mind egyéniségek vagyunk!

Ha birka szeretnél maradni, szorosan maradj a nyáj közelében! Bár széles a paletta, te csak a zenének nevezett 3-4 aktuálslágert ismerheted a rádióból, majd ha két hét múlva kimennek a köztudatból, te is felejtsd el! Szelfizz orrvérzésig, hogy ugyanaz a 15 ember lájkoljon téged, akiket te is bekövetsz. Öltözködj a legújabb divat szerint, és úgy alapból elég, ha csak vegetálsz, komolyabb távlati célok nélkül.

3. Ne tájékozódj!

Van a "zinternet" nevű csodálatos dolog, ahol gyakorlatilag az összes tudás tárháza rendelkezésedre áll havi pár ezer forintért. De minek is az ismereteket bővíteni, ha valaki feltöltött egy cuki állatos videót? Állítólag híreket is lehet olvasni a nagyvilágból, de ez valószínű csak legenda, ráadásul most jött ki Ed Sheeran új klipje, ami egyértelműen elsőbbséget élvez.

4. Eszmecsere Marika nénivel

Ahhoz, hogy tényleg ostoba legyél, fontos, hogy még sötétebb emberekkel vedd körül magad, nehogy megcsapjon az IQ szele. Ráadásul vakok közt a félszemű a király, szóval egy adott témáról csak olyanokkal vitatkozz, akik egy betűt nem olvastak utána. Felismerni a "szakértőket" könnyű: csak ordibálva tudnak beszélni, ellenérveknél pedig egy aranyos kismajom elkezd cintányérozni a fejükben.

Forrás: Shutterstock

5. Higgy el mindent!

Egy osztálytársammal csúnya módon elhitettük, hogy a panelházak 10. emeletén már magassági adót kell fizetni, ugyanis ott tisztább a levegő. Ő kezdő, de az igazán profik inkább egy szekta karjaiba borulnak, feladva a kritikus gondolkodás utolsó lehetőségét is. A fárasztó gondolkodást és kétkedést hagyd a szellemi vezetőidre, ha a mentorod azt állítja, hogy a Föld lapos, akkor az úgy is van!

+1 Napi rutin

A munka, a fogmosás és az összes többi kötelező körön kívül azért gondolom, neked is van szabadidőd, amit nehogy okosan használj ki! Nyugodtan cseszd fel az agyad az egekig a luxusfeleségeken, vagy nézz meg egy szörnyen izgalmas vetélkedőt valami ripacs műsorvezetővel! Elkerülendő helyek: koncertek, városnéző túrák, Wikipédia cikkek.

Most, hogy már kiürült a koponyád, remélem, azért még el tudod olvasni a cikk végét. Bár ha nem, az az igazi siker.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.