odafigyelés figyelem előítélet ítélkezés Szabó Mariann
Ahogyan a közösségi oldalakon, éppen úgy a való életben sem mindenki olyan, mint amilyennek látszik. Sok esetben csak mi akarjuk egyféleképpen látni a minket körülvevő embereket.

Van a fejünkben egy elképzelés embertársainkról:

  • Beszarás, Marcsi milyen laza, iszonyú jó a humora!
  • Julcsi mindig vidám - könnyű neki...
  • Olga folyton morog, akár egy bolhás kutya.
  • Lujza állandóan kapkod, franc se tudja, mit szed...
  • Gizi örökké jól néz ki - a dög!

De vajon valóban úgy is van, ahogyan gondoljuk?

Marcsi például nem mindig vicces.

Szeretnénk azt hinni, hogy igen, de ez fizikai képtelenség. Hidd el, hogy neki is van szar napja, gyakran elhagyja a humora, és időnként ő is áll az elrontott napok fölött, és azt kívánja, hogy szakadt volna rá az ég a napfelkeltére. Ő sem mindig nevet szívből a főnök viccein. Néha nem azért nevetteti meg a környezetét, mert ő zsigerből ilyen, hanem, hogy elterelje a figyelmet a saját problémáiról.

Forrás: Shutterstock

Julcsi gyakran nem is vidám...

Tudom, mindig annak látod, de hidd el: többet zokog az asztalra borulva, mint te! Iszonyú sokat gyakorolt, hogy mindig tudjon mosolyogni. Fontos neki, hogy vidámnak lássa a környezete. De valójában attól még, hogy nem engedi kiülni az arcára, őt is ugyanúgy megtalálja a bánat. Ő ilyen. Arcra gyúr.

Olga sem morog mindig!

Ha látnád otthon a kutyájával, nem hinnél a szemednek. Van ott jókedv, utyuli-putyuli és kisimult idegek. A morgása nem neked szól, ne vedd magadra! Neki az emberiséggel van baja, nem is kevés, ezért ha nem vagy (voltál, leszel) kutya, akkor felesleges próbálkoznod. Ameddig ember vagy, addig neked csak a morgás jut tőle.

Lujza kapkodása becsapós...

Látszólag a fején pörög egész nap. De a valóságban a tetteinek nagyobb a füstje, mint a lángja. Sokszor éppen a kapkodása miatt cseszi el a dolgokat, és csak azért rohan haza, hogy otthon kijavítsa a napközben elkövetett hibáit. Végeredményben pont akkora a teljesítménye, mint neked, csak ő mindent kétszer csinál végig. Néha háromszor. Közben pedig lehet, hogy csak teljesítménykényszeres, és azért próbál mindig úgy hajtani, mert őt soha senki nem dicsérte meg.

Forrás: Shutterstock

Gizi mindig jól néz ki!

Először is, Gizi megnyerte a genetikai lottó ötöst. Ez alap. És mint tudjuk, egy jó alapra könnyű építkezni. Tehát semmi más dolga nincsen, mint életfogytig tartó diétával vigyázni az alakjára - miközben rendszeresen sportol, karbantartja a gyönyörű haját, arcát, körmeit, bőrét, követi a legutolsó divatot, és ezekre mind megteremteni a rávalót. És Gizi veri a fejét a falba, hogy ilyen magasra tette magának a lécet - de már nem szállhat ki. Tőle elvárják, hogy kifogástalan legyen a külseje, de cserébe senki nem dicséri meg, mert azt gondolják, hogy úgyis tudja magáról. Pedig valójában elege van a férfiak éhes tekintetéből és a nők irigy pillantásaiból. A saját csapdájában él.

Milyen klassz lenne, ha létezne egy hely, ahol reggelente a kávénk mellé kérhetnék a napunkhoz szükséges jellemvonásokat is!

- Jó reggelt! Egy kávét kérek!

- Jó reggelt, mivel adhatom?

- Lássuk csak... legyen egy kis humor, némi vidámság, kevés optimizmus.

- Ajánlhatok még empátiát is? És ma fél áron van a türelem.

- Rendben, legyen, kipróbálom!

- Egyszerű lenne, nem igaz?

Ilyen hely sajnos nem létezik. De ha mégis létezne, talán csak egy kevés figyelmesség kellene mindenkinek. Így lehetőségünk lenne Marcsival nem csak felszínesen csacsogni, Julcsit egyszer végighallgatni, Olgának cuki kutyusos videót küldeni, Lujzával leülni kávézni és Gizi külsejét elismerően megdicsérni. Mert amire a lelke mélyén minden ember vágyik, az nem más, mint egy csipet figyelem.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.