Megpróbáltam leszokni a Nutelláról

Azt vallom, hogy az Újvilág 7 csodája közül az egyik Michele Ferrero remekműve: a mogyorós, krémes, édes, üvegbe zárt instant boldogság - azaz a Nutella.

De gondolatban (!) már eljutottam odáig, hogy ez az előrehaladott stádiumú Nutella-függőség nem állapot. Ezért elhatároztam, hogy ezentúl megpróbálom visszafogni magam. Mondhatni tesztelem az akaraterőmet.

Ünnepélyesen megfogadom tehát, hogy leszokom a Nutelláról. Már itt röhögő görcsöt kellett volna kapnom... Célom az úgynevezett "koca fogyasztás", ami nálam azt jelenti, hogy legfeljebb 2 hetente engedélyezett egy egység bevitele. Az egység egy szelet kenyérnyit jelent, amolyan Michael Phelps-tenyérnyi kenyérnyit.

Forrás: Shutterstock
 • Metódus: a fokozatosság elve helyett drasztikus megvonás
 • Kezdés: a "majd holnap" helyett azonnal

Stációim (igen, pont, mint Krisztusnak a kereszttel):

 1. nap: Mivel tegnap megtörtént Az utolsó vacsora, simán bírom. Jó, nem simán, de fog ez menni, kemény vagyok.
 2. nap: Na, most mutasd meg magad akaraterő, ugyanis átléptük a kritikus 48 órát! A kísértés erősödik, de az ellenállás, mint a Taft, még mindig tart.
 3. nap: Kéne valami helyettesítő termék, mondjuk egy 80%-os étcsoki? Hát, antioxidánsok ide vagy oda, nem az igazi. De nagyon nem!
 4. nap: Fel nem foghatom, hogyan lehet a sós étkezéseket NEM leöblíteni valami édessel. És mint kiderült, az étcsokis csalással nem tudtam hülyére venni a gyomrom, ugyanis még mindig gyötör a vágy. Ennek csillapítása érdekében beleszagolok a Nutellás csuporba, hogy legalább az illata eltelítsen. Hülye ötlet volt, már az állagát látván is beindult az intenzív nyáltermelésem.
  Forrás: Shutterstock
 5. nap: Engem ez az egész felkészületlenül ért! Ilyesmi lehetett a spanyol inkvizíció is. Vagy lájtosabb. Ráadásul a vérplazma adás után kapott csomagban is Nutellás mártogatós figyelt - ezek direkt szórakoznak velem?!
 6. nap: Nem tudom, milyen lehet heroinfüggőnek lenni, de az hótziher, hogy a szerről való lejövés ennél klasszisokkal könnyebb lehet.
 7. nap: Garfield azt mondja: ha senki nem látja, hogy megetted, akkor nincs is benne kalória. Garfield for president! Különben is, Isten is megpihent a teremtés 7. napján, úgyhogy f*ck fogadalom, ide veled, bűnös gyönyör!

A Nutella-mentes énem élt kemény 7 napot. Jelenlegi paramétereim:

 • Életkedv: újra a toppon
 • Testsúly: ezértmegéri kg
 • Száj: maszatos
 • Konklúzió: az élet túl rövid a sakkhoz és a mogyorókrémmentes, szürke mindennapokhoz! :)
SHE

Nyitókép: Shutterstock

  Ezt olvastad már?