telefon elfoglaltság Filep Dávid kifogás idő időpazarlás
Nem furcsa, hogy manapság senkinek sincs ideje semmire? Hogy hirtelenjében olyan lett a világ, mintha 12 órával megrövidítették volna az emberek napjait?

"Nekem nincs erre időm!" - ez lett a mai emberek jelmondata. Mindenki rohan, siet, késésben van, és nem ér rá. Arról azonban sehol nem esik szó, hogy eközben mennyi értékes percet vagy órát dobálunk ki a kukába. Persze vannak kivételek: például, aki heti 100 órában azon dolgozik, hogy megvalósítsa az álmait, elérje a céljait. És vannak olyanok is, akik ugyanennyi időt gürcölnek azért, hogy jobb életet teremtsenek a családjuknak. De kétlem, hogy mindenki emiatt lenne elfoglalt...

Forrás: Shutterstock

Mert a valóságban nagyon sokan csinálunk értéktelen időutazást a hasznosan eltölthető napjainkból - csak nem vesszük észre, vagy nem akarjuk elismerni. Én sem vagyok kivétel, ezért pontosan tudom, hogy mi mindenre lehet elcseszni az időt. De hiszed vagy sem, ilyenkor ugyanúgy rosszul vagyok saját magamtól.

Te hány percet bírsz ki a telefonod nélkül?http://www.she.hu/herself/20170304-telefonfuggoseg-okostelefon-online-jelenlet-fugges-figyelemzavar-beszelgetes-informacio-tenger.html

Ki vagyok akadva, amikor ráeszmélek, hogy már fél órája görgetem céltalanul a Facebookot vagy az Instagram színes képkockáit. Felfordul a gyomrom, mert sokkal több időt töltöttem mások életének lapozgatásával, mint kellett volna. Haragszom magamra, ha olyasmit csinálok, ami semmi célt nem szolgál - maximum felszínesen szórakoztat, gyengéden letompít, aztán csak nézek ki a fejemből, mint egy zombi.

De az még elszomorítóbb, hogy emberek milliói eveznek ugyanebben a hajóban - úgy, hogy ügyet sem vetnek rá. Esetleg panaszkodnak néha, hogy nincs idő elmenni kirándulni, összefutni a haverokkal vagy éppen elolvasni egy könyvet. Mert túl nagy a nyomás, túl sok a stressz, ezért nap végére hulla fáradt vagy.

Azt pedig teljesen elfelejted, hogy naponta több órát töltesz egy mesterséges világban, ami folyamatos üresjáraton pörgeti az agyadat. És szőnyeg alá söpröd a tényt, hogy a netes kamubarátaiddal folytatott felszínes chatelés helyett beszélgethetnél azzal az egy-két valódi baráttal, akik talán még tényleg azok.

Forrás: Shutterstock

A virtuális világban nyom nélkül szalad el velünk az élet - maximum marad néhány jól megszerkesztett Insta szelfi és pár agyonmajmolt, semmitmondó idézet. Pedig lehetne ezt jól csinálni. Ugyanis bármennyire meglepő, az online tér azért van, hogy könnyebben létezhess a való életben - nem pedig azért, hogy abban élj.

De ha te szentül hiszel abban, hogy ez csak egy felfújt probléma, akkor hasonlítsd össze a híváslistádat a Messenger üzeneteid számával, és a megélt pillanataidat az Instagramodra feltöltött képeiddel! Aztán tedd fel a kérdést: tényleg nincs időd, vagy csak túl sokat dobtál a kukába? ;)

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.