motiváció Lippai Flóra álmok siker
Y generációsként túl vagyok egy halom motivációs tréningen, és hálás voltam minden egyes új lehetőségért, még ha beledöglöttem is. Szerencsére ezt már kinőttem.

Félreértés ne essék: nincs annál csodálatosabb érzés, ha szétvet az erő és a tettvágy. Elhatározod, hogy nem fogod azt a kispolgári életet élni, mint anyádék, és sikeres táncos/grafikus/író leszel, akkor is, ha senki sem támogat.

Ráadásul a '80-as és '90-es évek szülöttei tipikusan az "oldd meg magad" elv szerint nevelkedtek. Csábítóan hangzik, hogy küzdened kell, de cserébe a siker tóparti kis kastélya vár. A modern karrierista szemléletmód és az erre épülő motivációs biznisz viszont több súlyos sebből vérzik.

Forrás: Shutterstock

Siker bármi áron

Igen, itt lehet a csúnya dolgokra gondolni. Kezdd el szépen az életed értékesítőként, sózd el a mágneses hátmasszírozót a kisnyugdíjasnak százezer forintért, és hó végén lesz pénzed megvenni az új iPhone-t. Mivel azonban te ultramotivált vagy, és hívogat az igazgató minimál stílusú irodája, smúzolj a megfelelő emberekkel, lépcsőként használva őket a felettesed fenekéhez! A túlóra pedig ezentúl a legjobb barátod lesz.

Ha pedig csinos lány vagy, a főnököd pedig ellenkező nemű, akkor ostoba lennél kihagyni a lehetőséget! Egy kacsintás, egy titkos mosoly, este pedig várhatod az SMS-t...

Őszinte kapcsolatok

Csak olyan emberekkel alakíts ki kapcsolatokat, akikkel tudjátok egymást motiválni! A barátaidat ne aszerint választ meg, hogy viccesek/értelmesek/segítőkészek-e, hanem, hogy mennyi tudsz profitálni belőlük! A negatív ismerőseiddel szakíts meg minden kapcsolatot, nehogy lehúzzanak, és ezzel a boldogulásod útjába álljanak! Nem számít, ha ez a személy éppen az édesanyád, ki ő, hogy egész nap a nyűgét hallgasd?

Forrás: Shutterstock

Millió dolláros mosoly

Észrevetted már, hogy az összes motivációs tréner olyan, mintha ki lenne merevítve a szája? A mosolyuk minden, csak nem természetes. Hálát adnak a reggeli napfényért, a kávéért, de még azért is, hogy belerúgtak a kisujjukkal a szekrénybe, mert legalább van kisujjuk. Persze lehet, hogy velem van a baj, de én reggelente az életemért könyörgöm, és elmorzsolok egy álmos könnycseppet a zuhany alatt. Nem adok hálát, ha találkozhatok a főnökömmel, az én életem nem szuperboldog és 110%-os.

Ha pedig éppen meghalt egy hozzátartozód, akkor ok, gyászolhatsz egy hétig, de utána csak keményen, te ennél tökösebb vagy! A szomorúság, a mély érzések nem trendik. Ha eléggé motivál a célod, akkor semmi sem állhat a sikered útjába.

Végezetül pedig használj hangzatos szavakat: siker, álmok, nagyság, célok, hála. Ha esetleg még maradtak jó fej barátaid, de meg akarsz tőlük szabadulni, nyugodtan idegesítsd őket ezekkel a kifejezésekkel, és nemsokára egyedül fogsz ücsörögni a kocsmában. Ultrasikeres pénzügyi tanácsadóként.

Persze legyél motivált, dolgozz keményen, de maradj a realitás talaján, és gondolkozz, ne csak sodródj a korszellemmel! Igenis legyenek megvalósításra váró álmaid, hiszen az hajt előre - de ne fizess olyan árat érte, amiről már érzed, hogy nem éri meg!

Te mire vagy képes a sikerért?

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.