újszülött Kalla Timi anyaság magára hagyott élet lemondás
Fehér köpenye kifogástalanul állt rajta, citromsárga klumpája nesztelenül siklott az osztály egyik csecsemőjétől a másikig. Porcelán bőrével és szőke, szigorú kontyba parancsolt hajával olyan volt, mint egy modern angyal...

Úgy is hívták a háta mögött, hogy "anyangyal", hiszen anyaként szerette a körülötte születő életeket.

Forrás: Shutterstock

- "Kimegyek cigizni!" - szólalt meg mögötte egy rezes női hang.

- "Persze" - válaszolta egy nővér. Mindegyik ezt mondja. Aztán soha nem jön vissza. Anyangyal szomorúan oda is nézett a kiságy melletti székre, hogy megbizonyosodjon: a nő elvitte azt a kis motyót is, amit a szülés napján hozott magával.

- Nem jön vissza - summázta Anyangyal magában.

- Nem anya az ilyen - dohogta a túlsó ágyon ülő nő.

Neki nem ez volt a feladata. Ő életadó. Megszülte, ez volt a dolga. A kicsi sorsát pedig majd elintézi az, aki a Földre szánta - közben felnyalábolta a kisbabát, aki az emberek szerint túl korán, és nagyon rossz helyre érkezett.

"Gyere csak, no, hadd lássalak! Jó lesz minden, meglátod" - suttogta a kislánynak. Olyan csenevész volt, hogy keresni kellett a végtagjait. Csöppnyi mandulaszeme csukva volt, talán az érkezés fáradalmai miatt pihentette még...

Forrás: Shutterstock

Aznap már hiába várták, hogy visszajöjjön érte a rezes hangú vékony asszony. Hosszúra nyúlt a cigiszünet. Nem jött vissza egy hét múlva sem. De Anyangyal minden nap szakított időt rá, hogy ölelgesse a kislányt, és beszéljen hozzá, közben pedig keményen dolgozott: rezes hangút is meg-meglátogatta, nagyokat köhintve lelkiismeretének küszöbén. Hiába. Nem volt elérhető.

Pár héttel később aztán egy fiatal pár érkezett a vegytiszta szobába. "Két nagyobb, eleven fiúcska mellé jó lesz egy melegszívű kislányt is naponta megszeretgetni, puszilgatni!" - ölelte magához a babát az asszony.

Anyangyal kisurrant a kórház ajtaján, és meg sem állt a Menny kapujáig. "Láttátok, láttátok?" - szaladt oda a többiekhez. "Igen! Láttuk! Szép munka volt!" - lelkendezett a többi anyangyal, majd elbúcsúztatták társukat, aki már útra készen állt: oda kell vezetnie valakit - akit eldobtak - azokhoz, akik mindennél jobban várják őt.

Szerinted megbocsátható, ha valaki a kórházban hagyja újszülött gyermekét?

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk:

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.