fogyókúra strandszezon beach body testalkat elhízás kinézet Szabó Mariann
Te jó ég! Már nyár van? Pedig hányszor szembejött velem ez a mottó az elmúlt hónapokban: "Lendülj formába a bikiniszezonra!"

Francba! Már megint visszaszedtem azokat a kilókat, amiket tavaly nyáron leadtam. Diétázhattam volna, kínlódhattam volna léböjt kúrával - volna, volna, volna... De már késő, itt állok a nyár kapujában kertészbarna testtel: mindenem hófehér, csak a karom van lesülve, mert azt nem takarta el a póló fűnyírás közben. Volt egy csomó időm, és nem lendültem sehova, pláne formába nem! Tűz a nap, kánikula van, a gyerekek strandra vágynak - én meg azt sem tudom, hol a fürdőruhám! Hajam is milyen?! Így menjek strandra? Így???

Te is most kapcsolsz, hogy idén sem jött össze a beach body? Akkor mesélek valamit, ami megváltoztatta a szemléletemet. Elmentünk a tópartra a gyerekekkel. Minden tele volt boldogan lubickoló és lustán napozó emberekkel. Még le sem raktam a táskát, de a gyerkőcök már rég leléptek, és önfeledten pancsoltak a vízben.

Szépen elhelyezkedtem: napágyakra törölköző, napernyő kinyit, asztalkára naptej. Elővettem a könyvemet a strandtáskából, és olvasni kezdtem. De a betűk három oldal után sem jutottak el az agyamig, úgyhogy letettem a könyvet, és inkább nézelődni kezdtem a napernyő árnyékából.

A bokáig érő vízben anyukák guggolnak pici csemetéik fölött, akik elmélyülten dagonyáznak az iszappal. "Jól van, látom, nem csak én nyírok füvet, ott a pólóminta a többi anyukán is" - állapítottam meg magamban.

Tőlük nem messze strandol egy tizenéves csapat: a fiúk hangosan nevetnek - zavarukat leplezve -, a lányok pedig behúzott vállakkal ücsörögnek, és babrálják a bikinijük minden részét. Még hófehérek, a suliba nem süt be a nap.

Aztán ott egy szerelmes pár: a lány hason fekszik, a fiú a hátát keni - bár a naptej már rég beszívódott. Izzik a levegő körülöttük. Nekik nem kell diéta, szerelemmel laknak jól.

Forrás: Shutterstock

Mellettük pedig egy idős pár pihen: szalmakalapban, otthonról hozott kempingszékeken, kártyázva, szendvicset majszolva. Biztos végeztek a kertészkedéssel a telken, és még kiélvezik a hétvégét.

A part másik oldalán tündököl két húsz év körüli lány: tökéletes napozó pózban, tökéletes alakkal, tökéletes barnasággal - de unott arccal, a partot pásztázva. Ők diétáztak, léböjtöltek becsülettel, ez tiszta sor.

Majd megpillantok négy csajt: harminc-negyven év körüliek, nehéz megállapítani. Egyikükön megpihen a tekintetem - csacsog, haját hátradobva, felszabadultan nevet. Láthatóan ő a társaság lelke, lázasan sztorizik. Duci, nálam sokkal ducibb. Ránézésre vadiúj, pasztell színű fürdőruhában, egyenletes barna bőrrel, vállán ízléses tetkóval. A testtartása egyenes, magabiztos, arca sugárzó, a bőre pedig csillog a napolajtól. Az egész lénye magával ragadó. Barátnői érdeklődve, szeretettel figyelnek rá.

És akkor ott valami megváltozott. Ő tökéletesen megtestesítette a formába lendülést, egy egészen új megvilágításban. Valószínűleg már tavasszal vett egy új fürdőruhát, ami istenien állt kerek idomain, és eljárt kicsit szoliba - vagy bikiniben nyírt füvet. Nekivágott a strandszezonnak, fogyókúra, léböjt kúra nélkül, hogy boldogan, fesztelenül élvezze a nyarat.

Én már azt a csajt látom a mottó mögött: lendülj (az egyéniségedhez legjobban illő) formába a bikiniszezonra! Érezd jól magad! Ne engedd, hogy a plusz kilóid álljanak a boldogságod útjába! Most van nyár, most élvezd! Ne maradj le róla!

Így csalhatsz el pár kilót a bikiniddel!http://www.she.hu/stilusszunet/20180531-igy-csalhatsz-el-par-kilot-a-bikiniddel-radakovics-viki.html

Te hogy állsz az idei beach body-val?

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.