foci foci vb 2018 Faragó Patrícia feleség szemszög focirajongó
Javában tart a foci VB, a férjem és a fiam is focirajongó. Aki hasonló családban él - márpedig vagyunk egypáran szerte a nagyvilágban - tudja, ez mivel jár.

Íme, a tagadhatatlan tények - legalábbis, ahogy mi látjuk az életünket a foci VB alatt:

A pasi már délelőtt a délutáni meccsekről beszél a haverjaival/fiával/öccsével/apjával/unokájával. Megteszi aktuális fogadásait a megfelelő sportfogadási oldalakon vagy a Nemzeti Dohánybolt oda vonatkozó gépein - esetleg beugrik néhány doboz sör is a képbe, "Ha má' ott jártam..."

Az ebéd már boldog izgalomban telik, hiszen nincs messze a háromnegyed kettő, amikor is már ott kell ülni merev tekintettel a nappali legkényelmesebb ülőalkalmatosságán. Sörök behűtve, popcorn ezerrel pattog.

Kettőkor felcsendülnek a himnuszok. Ekkor már félkatatóniás állapotban történik a zombulás a képernyőre. Innentől aztán már nincs visszaút. A pasik erősen habzó szájjal - és sörrel - élik bele magukat egyre jobban a két vetélkedő nemzet párharcába. Persze közben nem ennyire magasztos a stílus... A magyar nyelv verbális kifejezéstárának gazdagsága viszont folyamatosan megfigyelhető.

Ha a mérkőzés vége nem hozza a megfelelő eredményt, célszerű úgy tennünk, mintha egyáltalán nem is léteznénk. Mert ha észrevesz a pasas, úgyis beszól valamiért. De hisz' mi mást tehetne? Mi vagyunk kéznél, nem rúghat bele a csatársorba.

Forrás: Shutterstock

Persze, ha egy meccs bejön, a másik nyolc tutira elmegy. Még az is előfordul, hogy a kilencvenkettedik percben rúg egy öngólt a nyerésre álló csapat, és döntetlen lesz a vége. Csak, hogy mehessen a szelvény a kukába. Mert amúgy életünk párja mindenre fogadott, csak döntetlenre nem. Egy biztos: véletlenül sem úgy alakul az eredmény, ahogy az elvárható lenne.

De persze a labdakergetés bámulása okozta bárgyú öröm hamar felmelegíti az elbaltázott fogadás után kialakult fagyos hangulatot. És a meccsek közti egy órában különben is ki lehet tárgyalni, hogy ki mit csinált volna másképp, ha ő lett volna a pályán.

Alapvetően ez az egész vébéőrület nem is olyan rossz nekünk. Sőt, akár profitálhatunk is belőle. Ilyenkor szabad a pálya. Jöhetnek a csajos délutánok! Ki a fenét érdekel a sok képernyőre meredő zombi, ha közben mi élhetjük a vígözvegyek életét?!

Délután beülünk egy sütire a lányokkal a sarki cukiba, vagy belevetjük magunkat egy pláza forgatagába! Este pedig jöhet egy jó kis romantikus mozi vagy egy laza buli egy romkocsmában. Mindezt büntetlenül, lelkiismeret-furdalás nélkül. Sőt, netán még egy kis biztatást is kapunk, hiszen nem fenyegeti a nagy drukkert az a veszély, hogy esetleg befoglaljuk a fotelt az esti filmre.

Aki viszont felveszi a kesztyűt, és dacolva a gólörömmel, juszt sem hajlandó lemondani az otthon kényelméről, vackolja be magát a hálószobába egy laptoppal, és hódoljon kedvenc online filmjének vagy sorozatának! Én július közepére megfejtem Murdoch nyomozó összes rejtélyét...

Téged érdekel a foci VB?

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Shuttertsock

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.