szerelem Ivanova Daniela A Nagy Ő párkapcsolat kapcsolat szenvedély
Azt hiszem, képtelen vagyok felnőni. 20 évesen még megbocsáthatóak lennének a soha véget nem érő képzelgések, a romantikától átitatott ábrándok, és hogy szerelmes képeket látok minden apró pamacsfelhő sziluettjében.

"Térj már észhez!" - rázom meg magam néha. Mégsem megy, mert menthetetlenül hiszek a szerelemben. Tudom, hogy emiatt ért már annyi csalódás, és ha így folytatom, még mennyi fog! De köszönöm, inkább ezt választom. Szeretek ebben az illúzióban élni, mert addig is, amíg várok az Igazira - aki vagy eljön, vagy nem -, jobban érzem magam a bőrömben.

Éltem olyan kapcsolatban, amit felemésztett a perzselő szerelem, de olyanban is, ami csak őrlángon pislákolt. Megéltem, milyen az, amikor elevenen felfalnak a saját érzéseim, ám azt is tudom, hogy milyen évekig egy szerelem nélküli kapcsolatban, csak félig élni. Tenni a dolgaimat, véghezvinni a céljaimat, kipipálni az összes kötelezettségemet, miközben otthon béke és harmónia vár. Szerettem azt az érzést.

Szerettem a kiszámíthatóságot, a nyugalmat, azt, hogy soha nem ért semmi váratlan, és pontosan tudtam, mikor hogyan fog szólni hozzám a párom. Nem voltak tányérdobálós veszekedések, sírásba torkolló drámák, de még csak egy pici féltékenység sem. Éltük a nem kifejezetten szürke, de mégiscsak pasztellszínekben játszó mindennapjainkat.

Forrás: Shutterstock

Én viszont élénk színeket szeretnék! Vérvörös pirosat, amikor szétreped a szívem a boldogságtól. Vibráló pinket, amikor annyira a föld felett lebegek, hogy még a legutáltabb feladataimat is fülig érő mosollyal csinálom végig. Méregzöldet, amikor megesz a féltékenység, mert végre megtaláltam az Igazit, és igenis ne akarja őt más, mert csak az enyém!

Napsütötte sárgát, hogy daloljanak szívemben a kismadarak, mint Hófehérke körül az erdei állatok. Égszínkéket, hogy azt érezzem: szabad vagyok, de már nem egyedül, hanem csakis vele... És a mámorító rózsaszínt, amikor elhiszem, hogy ennek a férfinak bizony én vagyok a minden!

Persze nem csak vidám színek vannak a szerelemben, jól tudom. Jön a sötétbordó, mikor késszúrásként ér majd egy-egy bántó szó, sőt, talán jön a fekete is, mikor elhagy a hercegem, és én úgy érzem: ezt nem élem túl.

Felelőtlen lennék, éretlen lennék? Lehet. Mégis inkább a szerelmet választom, hiszen ez a világom igazi sava-borsa: a színpompás élet.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.