szerelem párkapcsolat kapcsolat Lovay Fruzsi szeretlek kiábrándult
Van egy csaj, akivel együtt jártunk suliba. Mindenki csak "Momentkának" csúfolta, mert arról híres, hogy pillanatok alatt képes szerelembe esni - és nagyjából maga az ördög is lehet az udvarlója.

Már attól is elönti a forróság, ha valaki szól hozzá két kedves szót - de ha emellé a pasi még egy sörre is meghívja, akkor tuti, hogy másnap már az akciós esküvői ruhákat fogja böngészni a neten. Természetesen mindig az a vége, hogy a lány túl hamar odaadja magát, testestül-lelkestül. A pasik emiatt egyáltalán nem értékelik, hiszen nem sok tartás szorult belé, és kihívást sem jelent. Ezért hamar belecsöppen a barátság extrákkal skatulyába, ahonnan - mint tudjuk - nem igazán van kiút.

Ilyenkor persze nem érti, hogy miért alakultak ilyen rosszul a dolgok, és miért futott zátonyra az aktuális románc. Pedig a válasz igen egyszerű: süt rólad, hogy egy percet sem bírsz egyedül lenni... Momentka egyébként egy igazán szemrevaló lány, és ránézésre majd' kicsattan az önbizalomtól - de mivel folyamatos csalódásokon megy keresztül, így egyre kevésbé tartja magát értékesnek.

Egyfelől nagyon sajnálom őt, mert tisztán látszik, hogy nem vágyik semmi másra, csak arra, hogy szeresse valaki. De pont ez a bibi: annyira szeretné ezt, hogy emiatt nem válogat, és nem várja ki a megfelelő pasit, hanem - kis túlzással - bárkit beenged az életébe, aki azt mondja, hogy komoly kapcsolatot keres. Ennek érdekében pedig nagyon sokat képes eltűrni - és egyre többet -, még akkor is, ha a másik fél a füle botját sem mozdítja a viszonyért.

Ezzel pedig hosszú távon pont azt éri el, hogy egyedül hagyják, hiszen a legtöbb pasinak nincs szüksége olyan barátnőre, akivel bármit el lehet játszani. És nem is érzik, hogy milyen különleges dolog együtt lenni egy ilyen lánnyal, hiszen ez szinte bárkinek sikerülhet.

Másfelől azonban haragszom is Momentkára. Mert noha még életében nem voltak 3-5 hónapnál hosszabb kapcsolatai - ebből viszont jó sok -, mégis mindig késztetést érez rá, hogy minden újabb szerzeményét kitolja a Facebookra. Ezt nagyjából úgy tudom elképzelni, hogy az első alkoholgőzös smárolás után azonnal frissíti a kapcsolati státuszát, majd nem sokkal később elárasztják a netet a "Kicsimmel", "Szívemmel", "Drágámmal" vagy "Szerelmemmel" fémjelzett képek.

Forrás: Shutterstock

De mivel mindenkit ugyanúgy szólít, és csak ezt a négy becenevet alkalmazza, így legalább nem csúszhat hiba a gépezetbe. Minden egyes alkalommal magasztos idézeteket tűzdel a képek közé, amelyek mind-mind a beteljesült, igazi, sírig tartó szerelemről mesélnek. És persze ilyenkor mindig elmondja azt is, hogy hasonlót még soha korábban nem érzett, és most aztán durván szerelmes!

Engem rettentően idegesít, hogy évente 3-4 új pasival nyálazza össze a netet, és olyan felhajtást csinál maga köré, mintha nem lenne forgatókönyvszerű, hogy egy férfi maximum két évszakot csinál végig vele.

Arról nem is beszélve, hogy szakításkor észrevétlenül tűnnek el a közös fotók a közösségi oldalról. És csak abból lehet észrevenni, hogy csapatváltás történt, hogy rövid szünet után új pasi oldalán láthatod a mindig egyforma mosolyú, szabályosan beállított csajszit.

És hogy miért is bánt engem ennyire, amit csinál?

Azért, mert ő és a hozzá hasonló emberek értéktelenítik el a szerelem, illetve a szeretlek szót. Úgy dobálóznak velük, mintha nem lenne semmilyen mögöttes tartalmuk, jelentőségük - és akkor arról még nem is beszéltem, hogy igenis felelősséggel jár szeretni valakit.

Az az érzésem, hogy az ilyen kapcsolatok nem szólnak semmi másról, csak arról, hogy az illető bebizonyítsa a környezetének: ő igenis nagyon-nagyon boldog. Giccses, cukormázas, kínos szavakká alacsonyítják le a legértékesebb kifejezéseinket, amik nem a közösségi oldalakra valók.

Igazi kapcsolatokban nem szokás a kirakatban mutogatni a legféltettebb érzéseket, hanem bensőséges, intim pillanatokra tartogatjuk azokat - hiszen ezek önmagukban is felérnek egy-egy vallomással. De az olyan emberek életében, akik 3 havonta megtalálják az Igazit, kötve hiszem, hogy lennének igazán intim percek - mert ugye az világos, hogy a pucérra vetkőzés még nem egyenlő ezzel...

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.