vásárlás vásárlók vásárlási szokások bunkóság agyvérzés
A vásárlás a mindennapjaink része. Ki örömmel, ki annak hiányában, de rendszeresen végezzük ezt a tevékenységet. Vannak azonban olyan aranyszabályok, amiket csak az igazán magas IQ-val rendelkezők képesek követni.

Az írás nyomokban iróniát tartalmaz, így az olvasás kizárólag az azt értők számára ajánlott!

1. Urald a teret!

Mindig a legnagyobb kosarat kell választani, ami fellelhető az üzletben - akkor is, ha csak 10 deka párizsit meg két kiflit veszel. Az mindegy, hogy a boltnak melyik részlegén hagyod ott vásárlás közben - lényeg, hogy mások útjába helyezd. Külön pontot ér, ha a babakocsival vagy kisgyermekkel vásárlók nem, vagy csak több perces munkával tudják kikerülni.

2. A fogdosás a menő!

Ha van kutyád, akkor vele együtt menj vásárolni! És ha egy mód van rá, akkor a húshoz és a pékárukhoz érve először mindig a kis négylábút simogasd meg, és kizárólag csak ezután nyúlj a termékekhez. Persze zacskót semmiképp se használj, inkább fogdosd össze még azt a zsömlét is, amire csak ránézel!

3. Hagyd, hogy az ösztöneid irányítsanak!

Ha éppen gyümölcsöt vásárolsz, mindig egyél bele a kínálatba - de ne csak azt dézsmáld meg, amit megveszel, hanem minden másba is, ami mellett elsétálsz. Például csipegess bele bátran a szemes gyümölcsökbe! Így a többi tudatlan vásárlónak esélye sem lesz arra, hogy egy teljes fürt szőlőt vegyen magának. De ez így van rendjén, senki nem vágyik hibátlan fürtökre. Ja, és az egyencsomagolásokkal se törődj: bontsd fel őket, és nassolj azokból is!

Ugyanez működik más termékek esetén is: ha netán a magos vagy a sajtos péksüti a kedvenced, akkor a kínáló tálcából mindenképpen szedd össze a kihullott magokat, sajtdarabokat! Ha van rá mód, akkor mindezt nyálas ujjakkal tedd - mások számára még kívánatosabbá téve a kínálatot.

4. Hagyj jeleket magad után az utókornak!

Ruhavásárlásnál különösen ügyelj arra, hogy kend össze a felpróbált cuccot alapozóval vagy szemfestékkel - hiszen ha már nem lett a tiéd, másé se legyen! Ha netán ezek nincsenek kéznél, akkor próbálj meg izzadásgátlóval foltot hagyni a ruhán! És ha netán valamelyik ruha mégsem kell: nehogy visszapakold a helyére, ha arra nincs külön személyzet kijelölve! Az össze-vissza hajigált ruhákkal teli próbafülke mindenki számára vonzóbb.

Forrás: Shutterstock

5. Hűsölj, ahogy csak jólesik!

A mélyhűtött pultoknál úgy válogass, hogy legalább 10 percig nyitva legyen az ajtó! Ha megtaláltad, amit kerestél - vagy ha nem -, akkor se csukd vissza! Sőt, ha megoldható, támaszd is ki! Úgyis jön a nyár, jó érzés hideg boltban vásárolni.

Ha szomjas vagy, ne várj! Válaszd ki a szimpatikus üdítőt, kortyolj bele, és helyezd vissza a polcra! Ügyelj rá, hogy még véletlenül se az általad megkezdett palackkal menj a pénztárhoz! Sokakat boldoggá tudsz tenni, ha otthon szembesülhetnek vele, hogy kibontott terméket vittek magukkal.

6. Légy megingathatatlan!

Amikor válogatsz, és úgy érzed, hogy útban vagy, véletlenül se mozdulj! Az emberek szeretik, ha akadályozzák őket, pláne, ha időre kellene végezniük a vásárlással.

7. Adj feladatot másoknak is!

Lehetőleg mindig lökj le valamit a polcról, és csendben, pironkodás nélkül hagyd el a terepet! Ne szólj azoknak, akik takarítanak, és büszkén nevess, ha elcsúszik rajta valaki!

Ha meggondolod magad a kosárban lévő holmikkal kapcsolatban, akkor ne habozz; teljesen idegen helyekre pakold ki őket! Legjobb a párizsit a zokni mellé helyezni, a hagymának pedig a fogkrémes polc ad igazi otthont.

8. Motiváld a környezetedet!

Ha sor van a kasszánál, akkor elégedetlenkedj hangosan! Ez sokat segít abban, hogy csökkenjen a várakozók száma - a kasszánál lévő embertársaidat pedig egyenest felvidítod. Sőt, mi több, motiválod egész napra. Őszintén hálásak lesznek a kedves szavaidért.

Bízom benne, hogy a leírtak segítenek a tudatos, sokak által közkedvelt vásárlási szokások elmélyítésében. Ha csak pár pontnál ismertél magadra, akkor húzz bele, van hova fejlődni!

Téged is idegesítenek az ilyen emberek?

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Shuttertsock

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.