reklám Tények tanulás hazugság tv megtévesztés Takács Solya
"A régi, jó dolgokból már nem maradt meg semmi!" Ugye ma már mindannyiunknak ismerősen cseng ez a mondat? Látjuk magunk előtt a nagypapát a kanapén ülve, ahogy ezt elmondva elmajszol egy borzasztóan egészségtelen, tartósítószerekkel dúsított csipszet.

Pedig mind tudjuk, hogy az ő idejében ilyen szemetet még csak elképzelni sem tudott volna, azt meg végképp nem, hogy még meg is egye! És az is egyértelmű, hogy ha nagyapáink a régi, jó dolgokból csupán csak ennyit hagytak volna maguk után, akkor az emberiség a kipusztulás felé tartana. Nos, az ehhez hasonló reklámokból tanult okosságokból gyűjtöttem össze nektek, az én kedvenc 10-es listámat.

1. Eva Longoria is az 1300 Ft-os hajfestékkel festi a haját.

Hát, hogyne! Dobó Katáról nem is beszélve. Minden bizonnyal akad a Zsidró Szalonokban is egy-egy doboz tartós hajfesték a polcokon.

2. A beszédhibás gyerekek ultra cukik.

"Én úgy mondom, hogy "omlósz"! Borzasztóan nagy szerencséje a színésznek álcázott kissrácnak, hogy nem Robitussin Ábel korából való a reklám. Emberek ezrei vágták volna nyakon ezért, ebben egészen biztos vagyok.

3. A zacskós leves felér a nagyi levesével.

Az a jó a zacskós levesben, hogy olyan kémiai vegyületeket tartalmaz, aminek hatására a szárított zöldség darabkák melegvízzel érintkezve, szempillantás alatt visszaváltoznak hatalmas, húsos, guszta és egészséges zöldségekké. Ja, nem...

4. A háziasszonyok mind topmodellek.

A takarítás csak akkor válik igazán hatékonnyá, ha előtte csinosan felöltözünk hozzá. Ez máris lehetne egy jó reklámszöveg. Na, de tényleg! Csak én takarítok otthon a kedvenc kinyúlt melegítőmben? Netán a hipó folt is lehet szexi? Na, ne már...

5. A salátaevés csupa öröm.

Fogyókúra, yeeee! Egy nő életében ez az egyik legjobb dolog. Rengeteg örömteli esemény kapcsolódik életünk ezen szakához. Mind imádunk fogyózni, és a salátaevés angol tudósok szerint is, bizonyítottan, endorfint szabadít fel a szervezetünkben. Aha, majdnem elhittem!

6. Az Iglo halrudacskák 100% halfiléből készülnek.

Áhá! Szóval, vannak olyan hal rudacskák is, amik tényleg halból készültek? Beszarás.

7. A társasjátékozás közben mindenki örül.

Véletlenül sem csak az, aki nyer. A többiek körülötte egy cseppet sem feszültek, és még csak nem is törik a fejüket azon, hogy hogyan fojtanák meg a győztest. Nem, nem! Dehogyis!

8. Az izzadásgátlók legendája.

Az új dezodoroknak akár 48 órán át is tarthat az izzadást gátló hatásuk. Ez természetesen azoknak a legnagyobb öröm, akik csak minden 3. napon vetemednek zuhanyozásra.

9. Zabálj csak, a puffadás teljesen természetes.

Szóval, itt ez a sok szemét, amit reklámozunk. Ezeket pedig te edd csak meg szépen! Tömd tele magad a családi eseményeken úgy, ahogy csak bírod, és ne aggódj a bélgázok elszabadulása miatt! Van rá gyógyszerünk! Nem lesz büdös. Netán felpuffadtál? Megoldjuk! És ha ettől a rengeteg jó dologtól netán székrekedésed lenne, mi arra is tudunk egy jól bevált megoldást. Don't worry be happy!

10. Az öblítőd az oka a szerelmi kudarcaidnak.

Köztudott, hogy egy jó öblítő elűzi a nyomi pasikat az életedből, és helyette bevonzza a photoshoppolt testű álompasikat. Nem a haj, nem a smink, nem a ruha, nem is egy jó parfüm, nem a kisugárzás és még csak nem is az, hogy épp egy szépirodalmi könyvet olvasol a metrón, ami igazán szexi - hanem a Lenor öblítőd illata.

11. A ránctalanítók 22-es csapdája

Szóval a 22 éves "Palvinbarbarák" tulajdonképpen csak azért nem ráncosak még, mert mind ránctalanító krémeket használnak. Így valójában, még szerencsésnek is mondhatod magad, hogy ezzel a problémával csak 10 évvel később kellett szembenézned. Tehát sajnáljuk a szegény topmodelleket, akik igazából mind korán öregedő, genetikai selejtek. Brühühü.

Végezetül, én csak egyetlen egy dolgot bánok igazán, amit a reklámok tettek velem. Mégpedig azt a csalódást, amit az a bizonyos kávéfőző gép okozott nekem. Hiába kuporgattam össze nagy nehezen egy ilyen gépre, és hiába vágtam magam puccba reggelente a kavém lefőzéséhez - George Clooney sosem jelent meg. Azóta sem.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Youtube.com

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.