szerelem párkapcsolat idegesítő Percze Ágnes háború szokások néma együttélés
Nyár, 38 fok, lehúzom a redőnyöket. Így védekezem (védekeznék) a meleg ellen, de jössz te, és felhúzod őket. Mondván, nem kapnak elég fényt a virágaid. Én meg lehúzom újra, aztán te meg fel - és ez így megy minden nyáron...

Beülünk az autóba, lehúzod az ablakokat, én meg felhúzom az én oldalamon, mert szerintem hátul huzat van a gyereknek. Kis idő múlva újra lehúzod, én pedig ismét felhúzom. Fel-le húzogatjuk egy darabig, majd a végén lezárod központilag. Ilyenkor csendben puffogok, és ez így megy évek óta. Megkérlek, ha meleged van, akkor ablak helyett inkább klímázz. Bekapcsolod, és beállítod 21 fokra a hőmérsékletet, ami nyilván hideg. Én átállítom 24-re, te vissza 21-re, én 24-re, és ez így megy minden alkalommal.

Soroljam még?

Rengeteg ilyen kis apróság hálózza be a mindennapjainkat. Dolgok, amiket másképp csinálunk, vagy másképp szeretünk. Amiket már egyszer megindokoltunk mindketten, meg is értettük a másik indokait, mégsem engedünk az igazunkból.

  • Csendes háborúban állítgatjuk a poharakat a szekrényben, mert szerinted szájjal felfelé, szerintem meg szájjal lefelé kell tartani.
  • Igazgatjuk a zuhanykilépőt, mert te bal oldalon érzed jó helyen, én meg jobb oldalon.
  • Állítgatjuk a zuhanyrózsát, hogy gyengéd vagy erős vízsugárral folyjon belőle a víz.
  • Nem mindegy, hogy a hűtőben a vajnak a polcon vagy az ajtó oldalában van-e a helye.
  • Hogy a megvásorolt cuccokat bedobáljuk a szatyorba, vagy szép komótosan egymás mellé helyezzük.
    Forrás: Shutterstock
  • Én felrakom a mosószereket a polcra, te leteszed a földre, mert szerinted a nagy súlytól elhajlik a polc - én viszont hajolgatni nem szeretek.
  • A kéztörlőn tartod a telefont töltés közben, hogy jó puhán feküdjön, én meg csendben lemanőverezem róla minden alkalommal, hogy a vizes kezem megtöröljem - de te szinte azonnal visszarakod. Hányszor mondtam, hogy nincs az ott jó helyen? Százszor?!? De szerinted az pont jó úgy!

13 éve folynak ezek a csaták kettőnk közt. Legtöbbször már csak csendben, vita nélkül tesszük arrébb, állítjuk át, húzzuk le vagy fel. Én néha már mosolygok is közben, mert tudom: ezeknek a csendes csatáknak sosem lesz vége, hiszen ezekkel együtt szeretlek.

Mert igaz, ami igaz, néha piszkosul idegesítesz, de azért imádlak... és csak remélni tudom, hogy ez a hozzáállás kölcsönös.

Nálatok is vannak ehhez hasonló mindennapi csaták?

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.