szerelem romantika félelem börtön Greta May rosszfiú párkapcsolat alvilág rémálom gengszter
"34 éves vagyok, néhány évvel ezelőtt elváltam. Szerettem volna újra komoly kapcsolatban élni, de elég kiábrándító tapasztalatokban volt részem.

Úgy tűnt, hogy a régimódi elveimmel és elvárásaimmal senkinek sem kellek - ez eléggé elkeserített. Tűnődni kezdtem, hogy talán velem van a baj, és meg kéne változnom.

A barátnőim egy hétvégén felcsaltak Pestre. Elengedtük magunkat, buliztunk, az egyik bárban pedig odalépett hozzám Balázs. Nagydarab, kigyúrt figura volt, ami önmagában még nem jelentene semmit, de valahogy az egész kisugárzásából lejött, hogy rosszfiú. Azonnal megszólalt a vészcsengő a fejemben, de aztán azt gondoltam: miért ne? Elég a kiszámítható visszafogottságból, úgysem vettem semmi hasznát az elmúlt években.

Dumálni kezdtünk. Teljesen különbözött attól a férfi típustól, amihez szoktam. Más volt a modora, a fellépése... Volt benne valami izgató határozottság, ami időnként már-már súrolta a durvaságot, de mégsem lépte át azt a határt, ami félelmet kelt. Együtt töltöttük az éjszakát. Mondanom sem kell, a szex is egészen más volt: sokkal elképesztőbb és szenvedélyesebb.

Másnap biztos voltam benne, hogy csak falból kéri el a számomat. Hazautaztam vidékre, és rákészültem, hogy folytatom a régi, unalmas életemet. Egy nappal később azonban csörgött a telefon. Balázs hívott, azt mondta, a városban van, adjam meg a pontos címem. A válásom után egy férfi sem vette a fáradtságot, hogy több száz kilométert autózzon a kedvemért - ő igen. Ez bizalmat keltett bennem.

Egy újabb izgalmas éjszaka után úgy döntöttem, nem agyalom túl a dolgot, hagyom magam sodródni az árral. Balázs pedig jött, újra és újra. Végül hivatalosan is a barátnője - vagy ahogy ő mondta, a "csaja" lettem. Mondhatnám, hogy nem sejtettem, hogy bűnöző, de nem lenne igaz. Sosem járt dolgozni, mégis tele volt pénzzel. Ő volt az első férfi, akitől drága, márkás ruhákat, parfümöket kaptam. Nem voltam pénzéhes, mégis jólesett, hogy ennyire kényeztet.

Néhány hét múlva már nálam lakott. Nem beszéltük meg, hogy összeköltözünk, egyszerűen csak egy reggel nem ment el. Mivel nem volt túl bizalomgerjesztő a megjelenése, a szomszédok pletykálni kezdtek, néhány ismerősöm pedig megszakított velem minden kapcsolatot. De ez sem érdekelt. Azt gondoltam, teszek a visszafogottságra, úgysem értékelte ezt bennem korábban senki sem.

Forrás: Shutterstock

Egy idő után azonban Balázsnak kezdtek furcsa dolgai lenni. Utálta például, ha nélküle mentem valahová, még az óvodába is elkísért, mikor a lányomért mentem. A barátnőimet lekurvázta, azt mondta, ellene akarnak hangolni, és megtiltotta, hogy találkozzam velük. Később az unokatesómhoz, végül anyámhoz sem engedett el. Persze, ezt már soknak éreztem, így azt gondoltam, leülök vele, hogy megbeszéljük a dolgot.

De mikor szóba hoztam a témát, olyan fenyegető arcot vágott, hogy nem mertem folytatni. Sosem ütött meg, sosem mondta, hogy bántani fog, de az egész lényéből áradt, mire lenne képes, ha ellentmondanék. Egyszer mégis megpróbáltam elmenni a tiltása ellenére, mire olyan erővel lökött a falnak, hogy utána mozdulni sem mertem. Azt mondta, szeret, és mindent megad nekem, de cserébe be kell tartanom a kapcsolatunk szabályait. A fő szabály az volt, hogy ő mondja meg, mit tehetek, és mit nem...

Mikor a haverjai is elkezdtek feljárogatni hozzánk, már a lányomat is féltettem. Túl sok olyat látott és hallott, ami nem ötévesnek való. Volt, hogy részegen összeverekedtek egymással a szoba közepén, Lili pedig úgy megijedt, hogy hónapokig rosszat álmodott.

Végül csak a szerencsén múlt, hogy megszabadultunk tőle. Egy nap kiderült, hogy Balázst körözik, egy héttel később pedig egyszerűen nem jött haza. Sokáig rettegtem, nehogy újra megjelenjen nálam, de aztán megtudtam, hogy börtönben van, és még ott is marad egy jó darabig.

Azóta sokkal óvatosabb vagyok. Rájöttem, hogy a gengszter menyecskéknek csak a filmekben és a regényekben izgalmas az életük, a valóságban viszont veszélyes és ijesztő. Visszatértem a régi, unalmas elveimhez. Várok, és bizakodom. Remélem, hogy idővel találok egy normális férfit, aki úgy szeret, hogy közben nem akar megfélemlíteni."

Dóra történetét Greta May jegyezte le.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.