munkahely férfi főnök munkatárs dolgozni Pechál Péter férfivélemény
Amikor valaki megtudja, hogy férfi létemre egy női magazinnál dolgozom, akkor általában elég furán kezd el méregetni. Való igaz, hogy első blikkre én sem ilyen munkakört saccolnék magamnak. Azt hiszem, elég ritka állatfaj a szakállas, tetovált női magazin szerkesztő...

Ezután jönnek a kérdések: hogy kerültem ide? Miért pont ez? MILYEN ENNYI NŐ KÖZÖTT DOLGOZNI??? Főleg az utóbbiról mindenkinek él egy színes elképzelés a fejében. Vagy azt hiszik, hogy egymás haját fonogatjuk, egymás körmét lakkozzuk, és egész nap pletykálunk. Vagy azt, hogy egy trónon ülök, miközben pálmalevéllel legyezgetnek, és szölővel etetnek a bomba csajok.

Na de mi a valóság?

Valóban más nőkkel dolgozni, mint férfiakkal. Az él a köztudatban, hogy a pasik a fasza gyerekek, akik nem köntörfalaznak, és mindig egymás szemébe mondják a frankót. Csak így egyszerűen. Ellenben a nők, mint a tekergőző kígyók marják egymást, és minden azonos neműben riválist látnak. Hát én pont az ellenkezőjét tapasztaltam - mind a két nemnél.

Persze pár dolgot sokáig tartott megszoknom a csajok között. És most nem arra gondolok, hogy az átlag pasiknál jóval többször hallok havi ciklusokról, rúzsmárkákról és színárnyalatokról - mert ezt könnyen fel tudtam dolgozni. De pár dolgon azért meglepődtem:

1. Üvöltésmentes zóna!

Fura volt például, hogy a főnökeim sosem csesznek le izomból. Nincs elvörösödött fejű üvöltözés, nem érzem, hogy egy hiba miatt verbálisan tökön lennék rúgva. Először azt gondoltam, hogy biztos csak kezdetben finomak velem - a nők szeretik a hosszú előjátékot -, aztán majd eljön az a pont, amikor úgy marcangolnak szét "mint az őrült, ki letépte láncát". Hát, még azóta is várom ezt a pillanatot. (Bevallom, egyre jobban be vagyok szarva.)

Forrás: SHE.HU

2. Ember a munkavállaló mögött!

Megkérdezik, hogy mi van velem, és ez nem udvariassági formula. Nem azt a választ várják, hogy "Minden rendben, elvégeztem a munkát, megöltem a medvét, és fenem a késem az újabb vadászatra, mert egy baltával faragott macsó vagyok!" Hanem TÉNYLEG érdekli őket, hogy rendben vagyok-e. Így megbeszéljük, kivel mi történt, ki mennyire van kimerülve, hogy aludt a macskája. Tök abszurd, nem?

3. Nem baj, ha nem megy!

Az utóbbinak a folyománya, hogy nem gáz, hogy vannak érzelmeid. Sőt! Teljesen rendben van, ha egy cikk kiakaszt, ha bőgsz rajta (tudom, ezzel még adós vagyok, pedig nagyon igyekszem), vagy ha túlzottan érintett vagy a témában, és nem tudod megcsinálni. Nem gáz, hogy valódi ember vagy, jobb és rosszabb napokkal.

Forrás: SHE.HU

4. Nem koedukált a mosdó!

Tudom, hogy megfordult a fejedben, de nem, nem járunk együtt pisilni. Pedig egyébként praktikus lenne, egyszerre ketten használhatnánk egy WC-t - elég jól tudok célozni -, csomó vizet spórolhatnánk az ökotudatosság jegyében. Lehet ezt fel is vetem a következő meetingen...

5. (Túl-)gondoskodnak?

De egyébként állandóan piszkálnak. Például, hogy igyak több vizet. Mert szerintük az energiaital, a kávé és a pofázós kupakos Topjoy nem számít igazi folyadékbevitelnek. Úgyhogy hangosan számolják, hány korty ásványvizet iszom. Szörnyű. Mintha egyszerre 4 anyukám lenne. (Mit fogok kapni azért, mert nálam idősebbnek állítottam be őket... :O) Szóval mintha 4 szerető, nálam jóval fiatalabb hugica venne körül.

6. Pihenni kell!

És elzavarnak szabira. De így frankón. Mert szerintük az nem állapot, hogy nem akarok kivenni néhány napot láblógatásra. Nem vagyok benne teljesen biztos, hogy azért, mert szeretnek, és azt akarják, hogy kicsit kikapcsolódjak. Vagy, mert alig várják, hogy végre megszabaduljanak tőlem, és ki tudják tárgyalni az aktuális fehérnemű trendet, és hogy kinek milyen a nőgyógyásza. (Vagy tudom is én, mi megy ilyenkor...)

Forrás: SHE.HU

7. Piros betűs hisztik?

Azokon a bizonyos napokon sem kell a sarokba kucorodva reszketnem, nehogy leharapják a fejemet. Igazából észre sem veszem. Vagy lehet, hogy ezek voltak azok a felemelő napok, amikor ők is ugyanolyan morcosak tudtak lenni, mint én egy átlagos szerda délelőtt? Amikor úgy érzem, hogy közelebb kerültek az én goromba lelkemhez. Ezt még át kell gondolnom...

+1 És a lényeg:

És ami még egy nagyon fontos szempont számomra, hogy tuti én vagyok a legjobb pasi a szerkesztőségben. :P

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.