szerelem csalódás Greta May változás párkapcsolat boldogság esély fájdalom
Megsebzett a szerelem? Csalódtál? Belefásultál? Elkeseredtél? Először is tudnod kell, hogy nem vagy gyenge. Akkor sem, ha épp sündisznókat megszégyenítő tüskéket növesztettél, magadra zártad az ajtót, és eldobtad a kulcsot.

Hidd el, a legboldogabb, legsikeresebb ember is járt hasonló cipőben. Mindenki ordított már bőgve vagy őrjöngve a párnájába, és fogadkozott, hogy soha többé nem lesz szerelmes. Hogy nem hagyja magát átverni, nem enged közel magához senkit, sőt, ezen túl ő is olyan szemét lesz mindenkivel, ahogy vele viselkedtek...

Szóval ez normális. Fogadkozz csak. Sírj és ordíts! Egy napig. Kettőig. Többig. Aztán állj fel! Töröld meg a szemed, tisztítsd meg a ruhádat a csalódás mocskától, és keresd elő a kulcsot, amit a sarokba hajítottál! Hiszen mindig is tudtad, hogy az élet és a szerelem veszélyes üzemmód, ugye? Senki nem ígérte, hogy könnyű lesz.

De - ha megsérülsz is küzdelem közben - legalább élsz. Élményekben van részed, hol jóban, hol rosszban. Ha feladod, kukába dobtad a nyerés lehetőségét. Bezárhatod a lelkedet, onnantól kezdve azonban csak a sóhajtásaidat verik vissza a falak...

Forrás: Shutterstock

Tudom, hogy nehéz folyton menni, hasra esni, majd felállni. Cipelni magadban a hitet, hogy holnaptól akár minden megváltozhat. Remélni, szeretni, majd valamiért elengedni a másikat, újra és újra. Számolni csüggedten a mögötted hagyott éveket, és aggódva tűnődni: vajon mennyi áll még előtted, míg végre találkozol az Igazival?

De én láttam egyik napról a másikra megváltozni sorsokat - még ha most, elkeseredve, mesébe illőnek is hiszed. Láttam magányos barátnőket belebotlani a férfiba, akiből nagy Ő lett, és fiú barátot táncolni az esküvőjén - aki korábban tánc helyett félresikerült kapcsolatok közt botladozott.

Van, aki többször esik pofára, más kevesebbszer. De feladni?! Hidd el, nem szabad. Nézd csak meg magad a tükörben! Egyetlen vagy, nincs ilyen más senki. Miért dugnád a benned rejlő értékeket egy üres, pókhálós szobába? Vegyél egy nagy levegőt, és lépj ki a fénybe, játssz tovább! Nemcsak magadnak adsz esélyt ezzel, hanem annak a másiknak is, aki utánad kutat...

Még több cikk Gretától!

Ha idáig eljutottál, már biztos rajongsz Greta stílusáért, és nem bírod visszafogni magad, hogy még többet olvass tőle. Megértjük, és segítünk is neked. Az írói oldalán rengeteg írása vár rád.

Fotó: Pályi Zsófia

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.