szex vágyak kibeszélő önismeret magazin párkapcsolat párkeresés ismerkedés
- Van kedved táncolni? - Van! - És ismerkedni? - Persze! - És dugni? - Naná! - És mi van akkor, ha szorosabbra fűződnek közöttünk a szálak? - Akkor ellöklek a francba, mert nekem a mindennapjaimban nincs szükségem senkire...

Rengeteg ilyen sztorit hallok mostanában a 25-35 közötti korosztálytól. Az idősebbektől pedig azt, hogy régebben ez egyáltalán nem így volt. De akkor mi mikor és hol lettünk elcseszve?

Korábban (nemcsak nagyanyáink idejében, hanem akár 10-15 évvel ezelőtt is) szinte egyértelmű volt, hogy két ember azért ismerkedik, mert keresik a párjukat. Nem kellett feszengeni, hogy hogyan add elő a vágyaidat a partnerednek, ugyanis nem volt "ciki", ha többet akartál egy kósza szexnél.

Nem kellett attól félni, hogy mi lesz, ha érzéseket kezdesz táplálni a másik iránt, hiszen tulajdonképpen ez volt a normális. Sőt, igazából azokra néztek furcsán, akiknek nem voltak céljai, csak egymás után habzsolták a pasikat/csajokat...

Most pedig az a ciki, aki többet akar!

Manapság teljesen megfordult a világ. Szabad lelkek vagyunk, önálló, független, sziklaszilárd emberek, akik már csak a jót és a szépet akarják kivenni a másikból. Olyan lett az életünk, mint a reklámok a tévében: fényűző, mesterkélt, rövid, és csak az előnyös dolgokat mutatjuk.

Ám ebből kifolyólag senkit sem érdekelnek a gondjaid, a problémáid, a félelmeid - nem mintha arról kéne szólnia két ember viszonyának, hogy folyton csak nyomasztják egymást. Ám én mégis azt gondolom, hogy a negatívumok rejtegetése okkal történik. Hiszen ha beengedsz valakit a "mindentökéletes" álarcod mögé, akkor azzal a személlyel bizalmi kapcsolatba kerülsz, vagyis előbb-utóbb kötődni fogsz hozzá.

Forrás: Shutterstock

Ezért inkább nem is akarunk beszélni semmi komoly témáról, nehogy szorosabbra fűződjenek a szálak - az érzéseidről pedig főleg egy szó sem eshet! Ugyanis ha érzelmeket fűzöl egy pasihoz/csajhoz, akkor azonnal megkapod a kapcsolatfüggő jelzőt.

Normális kapcsolatra vágysz? Akkor matrica vagy!

Szeretnéd reggelente közösen inni valakivel a kávéd? Jó lenne valakivel eljárni munka után szórakozni, és olyan emberrel beszélgetni, aki érti a gondolataidat? Persze, ez is azért van, mert képtelen vagy szeretni és elfogadni magad! Ezért másokra akarsz tapadni, mint egy rohadt kis matrica, hogy ne kelljen szembesülnöd a személyes hiányosságaiddal. Ez van. És ha másképp gondolod, akkor csak tagadásban vagy. Kit érdekel az evolúció, és az, hogy az ember társas lény? Ez mind hülyeség. Veled van a baj! (Nem, nem veled...)

A mai huszon-harmincasok között gyakorlatilag már kínossá vált minden, ami nem átmeneti. Ez a gondolkodás pedig arrafelé terel minket, hogy szokjunk le a kötődésről. Mert a kötődés rossz, a kötődés beteges, egyszerű kompenzálás, ami fújfújfúj. Emiatt pedig már egyre többen kezdik kiirtani magukból a páros élet iránti igényt - akár tudatosan is! - és hazudják azt maguknak, hogy így a legjobb.

Pedig valójában nem erről van szó. Sokkal inkább az az igazság, hogy félősek lettünk. Nem merjük kiadni magunkat, borzalmasan félünk a sérülésektől - ezért inkább úgy teszünk, mintha a kitárulkozás egyenlő lenne egy fejbelövéssel. Mintha kínos és szégyenletes lenne minden érzés, amit egy másik ember iránt tudunk táplálni. És abba már bele sem merek gondolni, hogy mi lesz a mi gyerekeinkkel...

Egyfelől elkeserítő a helyzet, másfelől pedig felháborító. És nem, nem vagyok hajlandó nézni, ahogy magába darál ez a teljesen beteg világ! Nem fogok lemondani az érzésekről, nem akarom magam mögött hagyni a meghittség és az intimitás világát, és nem fogok úgy tenni, mintha a kötődés gáz lenne!

Nem fogom magammal elhitetni, hogy a társas élet a gyengék és a boldogtalanok kenyere, csak azért, mert azok vannak többségben, akik gyávák érezni. És nem fogok én elnézést kérni azért, mert esetenként nem elégszem meg egy kósza dugással!

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.