szerelem csalódás párkapcsolat párkeresés Percze Ágnes ragaszkodás
Én vagyok az a lány, akit mindenki elhagy. Nem azért, mert csúnya vagyok, vagy rossz a természetem. Még csak nem is a hűtlenségem miatt dobnak. Pont az ellenkezője a baj: túl kitartó vagyok.

Ha megismerkedek valakivel, aki képes átrágni magát a csalódásokból készült páncélomon, akkor én azt az embert önszántamból nem eresztem el. Behálózom ragacsos pókfonallal, magamhoz szorítom, és hagyom, hogy vergődjön - aztán magamat hagyom vergődni. Mert a szorongatástól egy idő után ellaposodik a viszony, és hiába érzem, hogy nem működik a kapcsolat, akkor is kötöm az ebet a karóhoz.

Toldozgatom-foltozgatom rongyos életünk minden apró szakadását, te pedig rám hagyod - egy darabig. Hiszen elhiszed, hogy te vagy a világ legjobb pasija, aki bármit megtehet, én akkor is akarni fogom. Te jól érzed magad, én pedig keresem a hibát - természetesen magamban: "Nem vagyok elég szép, okos, csinos...? Mi lehet a baj velem?"

Bizonytalanság és reménytelen ragaszkodás jellemez a kapcsolataimban. Gyengének tűnök, akarat nélküli bábnak, és néha hajlamos vagyok ezt is hinni magamról. Ezért aztán nagyon igyekszem bizonyítani az ellenkezőjét, és tovább áltatom magam, hogy az irántad érzett imádatom valós, és nem kompenzálás.

Majd mikor már számodra is terhes a rajongásom, elhagysz. Szomorúan közlöd, hogy ami kettőnk közt volt, az már nem működik. Aztán néhány hét után kiderül, hogy a "nem működik" azt jelenti: már van helyettem más. És itt következne az a rész, amikor sírva könyörgök, hogy gyere vissza hozzám. (Na, jó! Néha ez is előfordul...)

Forrás: Shutterstock

De...

Én vagyok az a lány, akit mindenki elhagy, viszont rövid idő alatt összekapom magam, és továbblépek. Ragaszkodom, rajongok, csodállak, piedesztálra állítalak, de mikor elhagysz, felállok a földről, leporolom magam, és már nyitom is a következő ajtót. Te pedig csodálkozol.

Most kellenék megint... Újra érezni szeretnéd, hogy te vagy a legjobb, de "sajnos" egy emberért csak egyszer vagyok képes rajongani. Nem te vagy az első, aki későn veszi észre, mit veszített. Nem te vagy az első, aki elhagy, és aztán újrakezdené. De nincs második esély! Nálam nincs!

Izgalmas újrakezdés vár rám, és lehet, hogy a következő szerelmem lesz az, akire egész életemben vártam. Aki nem él vissza a rajongásommal, és aki pont olyannak szeret majd, amilyen vagyok.

Hogy fáj-e? Hát persze! Fáj, mikor érzem, hogy nem szeretsz. Fáj, mikor nem vagy őszinte. Fáj, ha játszol az érzéseimmel, és fáj a méltatlan kapcsolat. De nem fáj ezt mind elengedni, ha már vége. Túlélő vagyok! Egy lány, akit csak elhagyni lehet, de megtörni soha!

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.