szerelem romantika kibeszélő romantikus magazin piros lámpa párkapcsolat Herczeg Zsuzsa gyengédség
A két fiatal fázósan állt a reggeli hidegben a gyalogátkelő lámpájánál. A szemafor pirosan hunyorgott a ködös reggelen - még ő is csak álmosan pislogott ki a búrájából.

A gyalogosok maguk elé meredve várták, hogy átkelhessenek a túloldalra. Ez is csak egy olyan munkanap volt, mint a többi. Akit még nem pörgetett fel a reggeli kávé, annak lelki szemei előtt már a munkahelyi közös kávézás képe lebegett, és csak önmaga árnyékaként bújt meg a ködben. De volt itt két ember, akiknek a látását nem a tejfehér reggeli lepel homályosította el...

A fiú a lány kezeit a sajátjába helyezte, és gyengéden lehelgette azokat. Lélegzete, amely a hideg levegőben pöttömnyi felhőkké zsugorodott, beburkolta őket - és olyan szívmelengető volt a látvány, hogy még az én didergésem is alábbhagyott.

Kitartóan fújta a meleget, s a gesztus lélekmelegítőként hatott ezen a fázós hajnalon. A szeretet olyan kifinomult formája volt ez, ott a poros, benzingőzös, rideg aszfaltos út mellett, mely képes lett volna nemhogy engem, de talán még a burkolatot is meglágyítani. Mert olyan ritkán látunk önzetlen szeretetet megnyilvánulni, amikor egy apróság többet tud jelenteni száz ajándéknál...

Forrás: Shutterstock

Az odafigyelés, a másik legkisebb rezdülésének a megérzése ritka madár a mai rohanó és elanyagiasodott világunkban. Mert mit is látni nap mint nap? Egy fenékre helyezett tenyér, egy hátsó fertály simogatás, és mindjárt tudatják a többiekkel: el a kezekkel a nőmtől, mert ő az enyém.

Pedig mennyivel bensőségesebb mozdulat egy tenyér megcsókolása, lehelettel való felforrósítása, gyöngéd megsimogatása! (Ráadásul, bár sokan nem tudják, a tenyérben rengeteg idegvégződés, erogén zóna is található...)

Most azonban nem ezen járt az eszem. Annyira magával ragadott a romantikus pillanat, hogy illetlenül bár, de csak a fiatal párt tudtam bámulni. A két tizenéves kamaszt, akik még nem felejtették el, hogyan tegyék teljessé az együtt töltött időt. Nem a telefonjaikat bújták, nem idegenek lájkjait "kergették", hanem egymással törődtek - olyan gyöngéden, ahogyan csak a legtisztább érzelmekkel bírók képesek a másikra figyelni.

Érzelmeik tisztasága megkérdőjelezhetetlennek tűnt. Akkor és ott ők voltak számomra a romlatlanság megtestesítői ebben a - sokszor mocskos - világban. A benzingőztől bűzlő út mellett nem éreztem a rossz szagot, nem láttam a koszt, a szemetet - csak az apró lélegzetfelhők lebegtek előttem, melyek burokban tartották őket. A bűvkörükbe kerültem.

Csak egy piros lámpányi idő volt. Majd a jelzőlámpa zöldre váltott, és a szemeim elől lassan eltűnt a pár. Velük együtt a felhők is elillantak, és újra éreztem a kipufogógáz és a város fölött gomolygó kéményfüst zavaró szagát. Az élet ment tovább.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.