szerelem kibeszélő Molnár Csanád magazin elengedés múlt jövő visszahúz lezárás idő férfivélemény
A kapcsolatod olyan lesz - csak olyan lehet! -, amilyet "megengedsz" magadnak: amilyet be tudsz fogadni, amelyben hiszel. Hinni pedig csak abban lehet, ami nem teher, hanem megkönnyebbülés a számodra...

Ha csak megoldandó feladatok sorának éled meg a másik ember jelenlétét, akkor sosem leszel mellette sem boldog, sem önfeledt. Egy tartalmas párkapcsolat kialakításához időre és energiára van szükség - ne is álmodj róla, hogy enélkül is megvalósulhat! Szabaddá kell tenned a lelked, máskülönben csak az eléd gördülő akadályokat fogod észrevenni. Úgy fogod érezni, hogy folyton csak kapkodsz a gondok és feladatok között, amik elárasztanak.

El kell engedned magad, hogy lélekben is teljesen ott légy a másikkal - ne hagyd, hogy visszahúzzanak az emlékeid vagy életed korábbi szereplői, akik már nincsenek melletted!

Persze, ha elváltál, és egyedül neveled a gyerekeidet, nagy kihívás újra párt találni: nehéz annyi időt fordítani az új kapcsolatra, hogy ne csupán felületes viszony legyen. Úgy kell közelítened a másik felé, hogy közben azoktól sem távolodsz el, akik számítanak rád, és szükségük van a törődésedre - de ha tudatosan figyelsz rá, hidd el, menni fog!

Ha azonban nem tetted túl magad egy korábbi párkapcsolat kudarcán, az visszahúz. Hiába próbálsz párra találni, amíg nem tetted szabaddá a szíved. Lehet küzdeni érte, erőltetni, kényszeríteni a dolgot, de csak azt éred el, hogy feszélyezve érzed magad a másikkal - ahelyett, hogy könnyed, lebegő, szárnyaló érzések ragadnának magukkal.

Forrás: Shutterstock

Teher lesz minden, amiben részed lesz vele. Csak akkor tudod befogadni a szerelmét, ha van számára hely: ha szabaddá teszed az elmédet, a szívedet és a lelkedet - ha leszereled és kidobod a "behajtani tilos" táblát.

Amíg ez nem megy, addig senki nem tud beférkőzni az érzelmeid közé. Ha így van, adj időt magadnak, hogy letedd a "csomagod", vagy legalább könnyíteni tudj a terheiden! Ne erőltess semmit, ne akarj pusztán megfelelési kényszerből komoly kapcsolatot, mert mindketten megsínylitek, és úgysem azt kapod, amiről álmodtál. Hiába akarod megerőszakolni magad.

Fogadd el, hol tartasz az életedben, békélj meg magaddal és a múltaddal! Ha ez sikerül, akkor helyet csinálhatsz magad mellett valaki másnak, aki megérti és elfogadja a helyzetedet, aki akkor is akar és elfogad, ha nehéz eset vagy...

Egyedülálló apaként is vágyom a szerelemre!http://www.she.hu/herself/20180816-egyedulallo-apakent-is-vagyom-a-szerelemre-molnar-csanad.html

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.