Karácsony: én ajándékkal készültem, te pedig szakítással...

szerelem párkapcsolat karácsony szakítás B. Barbi ajándék
A szakítás nem épp a legkedveltebb szórakozási formák egyike. Pláne, ha egy nagyobbacska ünnephez - például karácsonyhoz - közel történik.

Amikor már azt hinnéd, mindezt nem lehet tovább fokozni, akkor rájössz, hogy de. Ehhez pedig nem kell más, mint a "nem látom magunkat a karácsonyfa alatt" szakítós mondat feléd irányuló artikulált kiejtése. (Az igazán profik ezt szükség esetén néhány napon belül írásban is megerősítik. Ez utóbbi a testi épségükre is hatással lehet.) És hát ebben a sokak által irigyelt és hőn vágyott szituációban joggal merül fel a kérdés: mit tehetsz ilyenkor?

1. Bebizonyítom, hogy tévedsz - vagy mégsem...

Ha a mondat kimondása utána a másik fél még életben, épségben, no és - legfőképpen - jelen van, úgy gyors fel és alá rohangálásban törsz ki, hogy szerezz egy karácsonyfát és egy tükröt, mintegy bizonyítva: márpedig ti igenis jól mutattok azon a bizonyos helyen.

Ezzel csak az a baj, hogy általában nincs kéznél karácsonyfa. Ha pedig lenne is, tuti leejtenéd a tükröt a nagy sietségben - ami, mint tudjuk, 7 év szerencsétlenséggel jár. Szóval jobb, ha bele sem kezdesz, inkább a könnyek. A sírás kevésbé veszélyes és sokkal idegesítőbb is. És a zsebkendőt leszámítva ingyen van.

2. Filmbe illő tervek - és a szomorú valóság!

Ha netán már vettél üveggömböket, akkor elgondolkodhatsz, hogy kidobósat játssz velük. Azt pedig gondolom, kitalálod, hogy ki kit dob ki... De a csomagolópapír is meg tudja ihletni az ember lányát: azonnal támad egy ötleted, hogy mit - vagy kit - kellene múmiaszerűen beletekercselni.

Ám mielőtt ezeket megtennéd, jusson eszedbe, hogy a gömbök drágák voltak, és összetakarítani is neked kell. Plusz a csomagoló is drága, és a környezettudatosság jegyében ennél több papírt nem pazarolhatsz. Szóval, ha mindenáron tettlegességre vágysz, inkább vidd le a szemetet!

Forrás: Shutterstock

3. Búcsúzz el a Télapótól!

Eljátszol a gondolattal, hogy bizony eldugod a kiscsizmáját, cipőjét, hiszen ilyen gonosz tett után senki nem érdemel ajándékot. És ez ugyan a bocsánatos bűnök közé sorolandó, DE gondolj a jó öreg Nagyszakállúra! Ezzel az egésszel akár te is bukhatod az ajándék dolgot. Ne kockáztasd a mikulás csokit, a zsákban rejlő piros almáról, mogyoróról nem is beszélve...

4. Megajándékozod - na, még mit nem!

Mivel über jó fej voltál, és te tényleg szeretted, mint soha senkit, így felmerül benned, hogy a neki szánt ajándékot akár oda is adhatnád - ezzel is növelve a vesztesége súlyát. DE! Szerencsére még időben bekapcsol a védelmi mechanizmus, és rájössz, hogy neked igenis jó a 36-os lábadra a 44-es férfi zokni. A csizmában meg úgysem látszik.

Egyéb ajándékok esetében, mint póló, ing, szintén nem okoz gondot a méret, kiváló pizsiként tudnak funkcionálni. És igazából mindig is el akartál olvasni egy focis könyvet is - pláne, hogy az elmúlt hónapokban megtanultad, mit jelent a les. Ez utóbb megszerzett szakirodalom pedig még akár hasznodra is válhat a jövőben.

5. A realitást választod...

Egyszerűen semmit nem teszel. Bármennyire is fáj, elfogadod és feldolgozod a helyzetet. Ezen te, egyedül nem fogsz tudni változtatni. És őszintén örülsz annak - bármennyire is nehéz -, hogy nem egy kamu boldog karácsonyt töltesz el a mostanra cseppet sem nagy ővel, hanem egy őszintét, magaddal.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.