önbizalom nők Nagy X. Viktória jellem dícséret bók
Te mindig annyira jól nézel ki - mondta nemrég egy nőismerősöm. Emlékszem, úgy felragyogott az arcom, hogy már nem volt szükség pirosítóra.

Amikor otthon elmeséltem, a kedvesem méltatlankodott: én mindennap mondom, mégsem dob fel ennyire! Az más - gondoltam -, de miért is? És ha ilyen jóleső a női bók, miért nem mondjuk gyakrabban?

Mert mindennap megmérkőzünk egymással a nőtársainkkal: a liftben, a főnök irodájában, a próbafülkék előtt, a szaunában, a hűtőpultnál. Mosolyért, kuponért, lájkért, a polcon lévő utolsó csipkés babydollért. Meg a korpás kifliért. Az állandó verseny felemészt, jön a harag, a csalódás, az öngyűlölet. Pedig egy jól irányzott bókkal még a csillagok állása is megváltozik!

Íme, 6 ok, amiért érdemes ezt gyakorolni:

1. Jót teszel

Hányszor mentél oda valakihez megdicsérni a haját, kabátját, táskáját? Ahelyett, hogy azt kívánnád magadban: szedjen fel magára 10 kilót öt perc alatt, inkább kérdezd meg tőle, hol vette a cipőjét! Úgy fog leszállni a metróról, mintha nyert volna a lottón.

2. Megdöntesz egy sztereotípiát

Túl régóta halljuk, hogy a nők milyen ellenségesek egymással. Pedig lehetne ezt másképp is! Emlékszem egy állásinterjúra: kicsit flegmán, de feszengve állt mellettem egy lány. A harisnyája annyira látványos volt, hogy bevallottam: "Valami hasonlót keresek." Bezsebeltem egy tippet, hogy hol szerezhetem be - és a nap legszebb mosolyát. Nem nehéz, ugye?

3. Példát mutatsz

Fényévekre vagyok Michelle Obamától, aki példamutató erővel küzd a nők jobb helyzetéért. De egyre többször dicsérek nőket: szolidaritásból, vagányságból, kíváncsiságból. Örömmel látom, hogy mások is ezt teszik. Aki dominózott már, tudja: ha egyszer elindul, nincs megállás.

Forrás: Shutterstock

4. Fejleszted a jellemed

Egy őszinte bók rád is visszahat, ha komolyan gondolod. Úgyhogy a gúnyos "Isteni a ruhád, legközelebb próbáld ki öv nélkül, és tökéletes lesz!" bókot tartsd meg magadnak, mert kedvességet kihányni nem lehet, csak adni!

5. Mert a nők megérdemlik

A L'Oréal élmény nemcsak a sztároknak jár, hanem a hétköznapi nőnek is: aki ugyan duci, de lefegyverző a humora, aki csimbókos hajú, de mindig segítőkész. Aki túl félénk, de mindig van egy jó szava. Aki zsáknak öltözik, de penge agya van. Megérdemlik, mert mind kiemelkednek valamiben.

6. Egészséges

Tudod, mi lesz egy nőből, ha nőtől kap bókot? Istennő! Aki pedig egyszer olümposzi magasságokba emelkedik, jobban teljesít. Kedvesebb. Többet mosolyog. Nem olyan hárpia, ha elveszed előle az utolsó brokkolit. Nem gond, majd vesz fagyasztottat. Nem problémázik annyit, hiszen jó kedve van.

Mindegy, hogy milyen erősségét dicséred meg egy nőnek, ne tartsd vissza magad, ha valakit felemelhetsz! Pláne akkor, ha belenézel a tükörbe.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.