szex Dósa Eszter párkapcsolat párkeresés kapcsolat lélek üzenet ismerkedés
Biztos vagyok benne, hogy a régi időkben is a szexuális vonzalom motiválta az embereket ismerkedéskor. Hiszen a szofisztikáltan megfogalmazott szerelmes levelek sorai között ott volt elrejtve a nemi vágy.

Aztán a művészi megfogalmazásba burkolt, képzeletbeli szeretkezések képét felváltotta a modern stílus, a leveleket pedig a csetelés. Oké, ma már nem várható el, hogy az udvarló férfi egész éjszaka mandolinozzon az ablakunk alatt. Nem azt a világot éljük, ahol egy kivillanó boka hónapokig tartó álmatlan éjszakákat és szexuális vágyálmokat okoz

A világ nyilván változik, és vele együtt a kommunikáció is. Ám annyira felgyorsultunk, hogy sokszor a tényleges ismerkedés helyett csak a másik testét szeretnénk megismerni. Ez pedig éles ellentétben áll azzal, hogy állítólag azok az emberek is megértő társra és boldog kapcsolatra vágynak, akik fotókat küldenek a saját intim testrészeikről. Különben miért panaszkodnának, hogy nincs a világon egy normális férfi/nő sem?

Amikor két egyedülálló ember között kölcsönös a szimpátia, elkezdődik a chates flörtölés, ami - bizarr módon - pár üzenetváltás után gyakorlatilag virtuális szexbe csap át. "Elmeséljem, ha ott lennék, mit tennék most veled?" Esetleg a srác megtisztel egy kizárólag neked készített farokfotóval.

Ha ennél is lejjebb esik a színvonal, akkor olyan szelfit küld az altestéről, amit már huszonnyolc másik tinderes csajnak is átküldött. Félreértés ne essék, nem csak a pasik ilyenek! Van olyan férfi ismerősöm is, aki az interneten keresi élete párját, de rendszeresen "csöcsös szelfit" küldő nőkbe botlik - meg olyanokba, akik egyből szobára hívják.

Forrás: Shutterstock

Igen, a szex baromi fontos. Ám egyrészt egy chatszöveg vagy egy fotó alapján tutira nem derül ki, van-e vonzalom a két ember között. Sem a betűkön, sem az erotikus képeken keresztül nem jön át például egymás illata. Simán előfordulhat, hogy virtuálisan "beindítjátok" egymást, a valóságban viszont tök hülyén álltok a másikkal szemben, mert semmi kémia sincs köztetek.

Másrészt a szex egy kapcsolatban csak az együtt töltött idő töredékét teszi ki. Mondjuk, a heti százhatvannyolc órából kb. 2-4-et. Viszont amikor majd öregek lesztek, és egymás mellett üldögéltek reszkető kézzel - és nem lesz erőtök hegyet mászni vagy bulizni -, akkor már "csak" a beszélgetés marad, mint közös program. Sőt, az együtt töltött idő zömét már fiatalabb korban is az egymással való kommunikáció teszi ki.

Épp ezért érthetetlen, hogy az emberek szerint teljesen oké puncit és farkakat mutogatni ahelyett, hogy inkább meggyőződnének róla, milyen társaság a másik. Azért a szexuális témákat is el lehet unni... Nehéz elképzelni, hogy valakit csak ez az egy dolog érdekel, és hidegen hagyja az irodalom, a történelem, a világegyetem rejtélye. Vagy akár a teljesen hétköznapi beszéd- és pletyka témák.

Erre viszont sokan azt mondják, hogy senki sem szereti a zsákbamacskát. Meg kell nézni jó előre, tetszik-e a másik teste - aztán jó gyorsan ágyba kell bújni, hogy kiderüljön, összeillenek-e szexuálisan. Kíváncsi vagyok, hogy ezek az emberek mihez kezdenének tíz - vagy akár negyven - évig olyasvalakivel, akivel ugyan oltári jó a szex, de minden másban használhatatlan.

Nincsenek közös témáik, és a világnézetük is különböző. Ülnek csendben egymás mellett, és várják, hogy mikor lesz szex? Közben pedig mindenféle közösségi programokat szerveznek, nehogy kettesben maradjanak és beszélgetniük kelljen?

Szerintem, ha megvan a vonzalom, és jó a kommunikáció, akkor a szex általában jól szokott sikerülni. Vagy idővel - sok őszinte beszélgetés árán - egy hullámhosszra lehet kerülni a témában. Ám a beszélgetés tényleg baromi fontos. Hiszen ha a társad lesz az illető, akkor a végén csak ez marad meg nektek.

Ezért olyan embert keress magad mellé, akivel akkor is jól elvagytok, ha épp nem szeretkeztek! Sőt, akkor is, amikor nincs tévé vagy közös program, ami lekössön. Ebből derül ki igazán, hogy hosszú távon is működőképes-e a kapcsolat...

Szex párkapcsolat nélkül és párkapcsolat szex nélkül?http://www.she.hu/nofilter/20180502-szex-parkapcsolat-nelkul-parkapcsolat-szex-nelkul-baranyai-kata.html
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.